

Dušená kližka s uzeným žebírkem
Suroviny
- hovězí kližka
- uzené žebírko
- uzená slanina k prošpikování
- husí sádlo
- cibule
- česnek
- sůl
- pepř
- kmín
- hovězí bujón nebo vývar
Postup přípravy receptu
Kližku odblaníme, prošpikujeme.
V tlakáči rozehřejeme sádlo, kližku v něm necháme ze všech stran zatáhnout, osolíme, okořeníme, přidáme na céčka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, uzená žebírka, podlijeme vývarem a cca 60-80 minut (podle velikosti a kvality hovězího) za občasné kotroly dusíme.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem volil (teď již můžu říct skvělé) bramborové knedlíky od Mirči75 http://www.toprecepty.cz/recept/7754-dobre-brambor... a dušenou kapustu.
Ještě pár slov ke špikování. Při zakoupení slaniny si ji nechám nakrájet na centimetrové plátky. Ty pak nakrájím na hranoly z jedné strany zkosené. Zabalím je postupně do mikrotenového úřezu (viz foto), vložím na 15 minut do mražáku a pak postupně odbaluji a špikuji. Tuto metodu používám spoustu let a špikovací jehlu nepostrádám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dušená kližka s uzeným žebírkem
-
Jídlo je bezesporu dobré, ale recept poněkud zmatečný. Není zmínka, že by se maso po dohotovení krájelo na plátky, uzené stačí přidat později a nevím, jak by se občas v tlakáči kontrolovalo.
-
Šťavnaté hovězí, s uzeným žebírkem a bramborovým knedlíkem, si zaslouží ocenění bodíkem a za nádherné fotky, jako živé, též
-
Teda Jeni, asi to byl výtečný oběd, že?
A fotky opět výstavní -
Jendo, masíčko a hned se dvojím druhem, to nemá chybu, zrovna tak, jako fotky. Bez řečí máš boda
-
Jendo, tak to je paráda!
+2.
-
Báječné
Ukládám
-
už to vidím jako parádní zítřejší oběd bodík