Hovězí líčka dušené na víně s majoránkou (čerstvou)

Katak Kuchařka: Katak

Hovězí maso 1 názor

Suroviny

500 g hovězích líček
kořenová zelenina
červené víno
majoránka
sůl
pepř
bujón
cibule
povidla
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Líčka nakořeníme, zprudka opečeme na oleji a vyjmeme.

  2. V tom samém oleji orestujeme zeleninu vč. cibule do tmava a podlijeme bujonem a vínem.

  3. Do takto připraveného základu vložíme líčka a pečeme v troubě 2,5 hodiny cca 140 stupnů dokud nejsou líčka měkké.

  4. Vyjmeme a základ přepasírujeme.

  5. Tento základ rozředíme dle potřeby vínem a bujonem, provaříme dochutíme solí a pepřem případně lžící povidel. Podáváme s bramborami, kaší, noky, rýží nebo chlupatými či jinými knedlíky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí líčka dušené na víně s majoránkou (čerstvou)

Tématické fráze: hovězí líčka na víně s knedlíkem hovězí líčka videorecept hovězí navíně hovezidusene s na noky hovězí líčka líčka navíně hovězí líčka na víně líčka povidla hovezi licka na majorance hovězi lička dušené recept hovězí líčka na víně hovězí dušené s noky dušené lička hovězí líčka na víně s kořenovou zeleninou veprove navine a zelenina hovězí maso navíně recepty vězí líčka recepty dušené hovězí líčkac na víně s brusinkami dusena ryze s majorankou vepřová líčka pečeme na 140°