

Hovězí plátky s libečkem a anglickou
Suroviny 2 porce
- 2 plátky hovězího masa
- 1 malá cibule
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 70 g libové anglické slaniny
- 1 lžíce nakrájeného libečku
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1/2 kostky hovězího bujónu
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a libeček na nudličky a oloupaný česnek na plátky. Cibuli usmažíme na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a krátce jí opečeme. Přidáme maso, přiklopíme poklicí a necháme maso pustit šťávu.
Po chvíli maso obrátíme, přidáme česnek, libeček, hořčici a bujón. Maso dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté podle potřeby podléváme vodou a dusíme do měkka. Na závěr zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Podáváme s vařeným bramborem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí plátky s libečkem a anglickou
-
móc dobré
dělám bez česneku
-
Také tuto dobrotu dělávám
Bez libečku jsem v kuchyni jako bez ruky
proto ho mám celoročně v mrazáku
Místo anglické slaniny jsem použila domácí uzený bůček a jako příloha kromě brambor byla i rýžePřidávám+2
a jestli nebude vadit,vkládám i něco málo fotek
-
Vypada to dobre, libecek mam moc rada..
-
Libeček mám v oblibě,mám ho i nasušený,ale dávám ho hodně opatrně,je móc aromatický
+1 bod