Polská omáčka s vepřovým jazykem
Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 131 kJ / 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,70 g |
Tuky | 26,15 g |
Vláknina | 13,58 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 102,98 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze staročeské kuchyně, našla jsem ho i v kuchařce Magdaleny Dobromily Rettigové. Omáčka se používala spíš k hovězímu jazyku, ale ten jsem neměla, vepřový je chuťově podobný. Dá se použít i na vařené hovězí maso . Některé zdroje uvádějí místo rybízové marmelády i švestková povidla a navíc strouhaný perník, nám to chutná takhle, rybízová marmeláda je kyselejší a doplňuje se výborně s vínem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 9. 2019 09:08
2. 8. 2019 06:37
24. 7. 2019 19:30
a díky
24. 7. 2019 19:29
24. 7. 2019 19:13
24. 7. 2019 18:20
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 6 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 7 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 7 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat zvířecí droby? Takhle si můžete zpestřit jídelníček za pár korun
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Režisér a producent Petr Jákl: Zbožňuju chipsy a oříšky a nesnáším vaření podle receptů, raději improvizuji
Další recepty
Tématické fráze: polská omáčka jazyk s polskou omáčkou vepřový jazyk s polskou omáčkou jazyk s polskou s omáčkou polská omáčka recept recepty omacky omacka z jazyk omáčka na jazyk recept s vepřovým jazykem recepty na jazyk top recepty vepřový jazyk jazyk na polskou omáčku omáčka z vepřových jazyku vepřove jazyk recepty jazyk s polskou omackou omáčka z jazyka vepřový jazyk s polskou s omáčkou polaská omáčka recept vepřový jazyk s poskou omáčkou recept na omáčku
Suroviny: jazyk vepřový, koření nové koření, pepř, bobkový list, koření hřebíček, cibule, sůl, cibule, máslo, olej, cukr, vývar masový, víno červené, kůra citronová, šťáva citronová, marmeláda rybízová, tymián, rozinky, mandle, jíška, mouka hladká, pepř mletý, sůl
Polská omáčka s vepřovým jazykem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m58O
6 názorů