Vepřový jazyk s pekingskou omáčkou

Karolina09 Kuchařka: Karolina09

Pokrmy z vnitřností 0 názorů

Suroviny

2-3 vepřové jazyky
50 ml sójové omáčky sladké
100 ml sójové omáčky světlé
0,5 l čínského vína Shao Xing
2 badyány
10 semínek kardamomu
2 svitky skořice
2 lžičky celého pepře
4 sušené čili papričky
4 lžičky cukru
wei-su nebo sůl
2 cibule
2x 4 cm zázvoru
4 stroužky česneku
3 čerstvé čili papričky
škrob
K podávání:
zeleninový salát
rýže
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jazyky dejte vařit do studené vody mimo posledních 3 surovin. Vařte do měkka. Na posledních 15 minut přidejte česnek a čerstvé čili.

  2. Zchladlé jazyky oloupejte, očistěte a nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte a zredukujte. Zahustěte škrobem.

  3. Podávejte studené se salátem nebo teplé s jasmínovou nebo basmati rýží a omáčkou.

Poznámka

Jazyky můžete očistit před vařením, ale není to nutné a jde to obtížněji, než když jsou vařené. Omáčka je výborná jako dip k jakémukoli masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový jazyk s pekingskou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: jak očistit vepřové jazyky jak ocistit veprovy jazyk vepřový jazyk se sojovou vepřový jazyk recept vepřový jazyk s badyanem top recepty vepřový jazyk čímský vepřový jazyk uzený jazyk s bydyánem vepřový jazyk recepty jak očistit vareny jazyk vepřové jazyky vepřový jazyk platky sojovou jazyk s pekinskou omáčkou uzený jazyk se sojovou omáčkou veprovy jazyk uzeny jazyk na badyanu

Zapomněl/a jsem heslo