

Jazyková omáčka v tlakovém hrnci
Suroviny
- 1 vepřový jazyk
- 1 velká cibule
- 1 malá mrkev
- hrst mraženého hrášku
- bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- 3 kuličky celého pepře
- Podravka
- sůl
- olej
- krajíc chleba
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme nadrobno, v tlakovém hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm osmažíme dohněda.
Zalijeme vodou, vložíme jazyk, mrkev, část hrášku, bobkový list, nové koření, pepř, trochu podravky a soli.
Tlakový hrnec uzavřeme a necháme vařit na středním ohni cca 45 minut.
Poté otevřeme tlakový hrnec, vyjmeme jazyk, zeleninu, bobkový list a kuličky, jazyk oloupeme a jeho i mrkev nakrájíme na menší kousky.
Do vývaru dáme rozkouskovaný chleba bez kůrky, a až se chleba nanucá, rozmixujeme na omáčku - chleba by ji měl dostatečně zahustit.
Do omáčky vrátíme jazyk a vše ostatní (co jsme vyndali), zbytek hrášku a ještě chvíli povaříme. Případně dochutíme solí nebo podravkou.
Poznámka od kuchařky
Přílohou může být například rýže.
Omáčka má díky chlebu zvláštní nakyslou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jazyková omáčka v tlakovém hrnci
-
Jana Remkova: Já dala podravku hned a neztvrdnul.
-
já smekám před těmi, co dokáží s tímto kusem masa disponovat, upravovat ho atd
mě stojí vlasy v pozoru jen při té představě, jak ho sloupávám..úúú
ale proti gustu -
Já radši takováto jídla zahušťuji chlebem, než jíškou nebo jen moukou. Jinak dělám prakticky stejně. Podravku, pokud dávám, dám hned, aspoň se ty složky rozložej a můžu ještě dochucovat. Jo ještě sehnat ten jazyk,někdy mám pocit, že zvířátka maj jazyky a jiné části těla jen u soukromých řezníků
, jinak
-
Kristýno, nemá se ta podravka dát až později, až jazyk změkne? Já bych měla strach, že to bude tvrdé. Ale jinak hezký recept