Lilky s neapolskou omáčkou

Tefal Kuchař: Tefal

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

1 větší lilek
397 g plechovka nasekaných rajčat
1 nasekaná cibule
1 drcený stroužek česneku (lze vynechat)
1 lžička sušeného oregana
1/2 bobkového listu
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžičky krupicového cukru
150 ml červeného vína
sůl a pepř
Těstíčko:
100 g hladké mouky
špetka soli
1 prošlehané vejce
150 ml mléka
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Neoloupaný lilek nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Posolíme, přikryjeme a necháme asi 30 minut odležet.

  2. Mezitím připravíme omáčku. V nepřilnavé pánvi necháme v rozpáleném oleji změknout cibuli a česnek. Přidáme všechny zbývající ingredience a přivedeme k varu. Necháme mírně vařit po dobu 10 minut. Vyjmeme bobkový list.

  3. Do mísy prosejeme mouku a sůl. Přidáme vejce a postupně vmícháme mléko, až vznikne hladké těstíčko. Lilek umyjeme a řádně ho osušíme savou papírovou utěrkou. Namočíme lilky do těstíčka, necháme okapat. S košíkem již ponořeným do horkého oleje smažíme jednotlivé dávky po dobu 3–4 minut při teplotě 190 °C, nebo dokud nebudou zlatavé a křupavé. Podáváme s omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilky s neapolskou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: lilek s neapolskou omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo