Občerstvení na Oktagonu: Pro hosty připravujeme řízky, barevné sushi, krevety i guláš, říká šéfkuchař Lukáš Neckář
4. 3. 2024 Rozhovory a reportáže
Oktagon se za posledních několik let stal fenoménem nejen ve sportovním světě. Zakladatelům této MMA organizace se totiž podařilo galavečery proměnit na událost, která není pouze o sportu, ale nabízí celistvý zážitek. Dokonce i gurmánský. Zakladatel Color Sushi Lukáš Neckář pro Toprecepty.cz popsal, co obnáší připravovat občerstvení na tak velkou akci, jaké pokrmy si mohou návštěvníci nabídnout nebo kolik surovin je třeba nakoupit.
Pochvala od majitelů Oktagonu
Lukáš Neckář připravuje občerstvení pro turnaje Oktagonu, včetně té sobotní v Ostravě, pod hlavičkou cateringové společnosti Imrvere, což si velmi pochvaluje. „Vsadili na super design, už to nejsou ty ošklivé překládané „sukně“, jak jsme byli zvyklí. Používají se těžké dubové stoly a podobné dobře vypadající prvky. Jsou to detaily, ale dělá to hrozně moc,“ říká pro Toprecepty.cz šéfkuchař, známý i z TV Mňam.
Díky cateringové společnosti, která vyhrála výběrové řízení na přípravu občerstvení pro akce jedné z největších MMA organizací na světě, se k zajímavé práci dostal i Lukáš. „Oslovili mě, protože spolu již pět let spolupracujeme, jestli nechci barevné sushi představit i na Oktagonu,“ vysvětluje odborník na oblíbenou japonskou specialitu s tím, že mu velkou radost udělal i zájem šéfů Oktagonu, Ondřeje Novotného a Pavola Nerudy, o jeho práci a výrobky.
Mohlo by vás zajímat
Jak se liší cateringy
Catering na Oktagonu je podle Neckáře rozdělen na dvě části. Jedna je pro tým lidí, kteří připravují samotný galavečer, kde najdete například pečená žebra, chilli con carne, ratatouille, miniřízečky, krevety v panko strouhance či gratinované brambory. Nechybí ani sladká zóna.
Druhou částí je VIP catering, který je vždy nachystán pro fanoušky s dražšími vstupenkami (na sobotní turnaj se ceny pohybovaly v rozmezí 590 - 12 450 korun - pozn.red.).
„Pro ně je připraven zhruba tak třikrát větší sortiment. Nabízíme studený i teplý raut, finger food i live cooking,“ říká Lukáš, který přímo před hosty vyráběl své barevné sushi.
„Připravoval jsem více než tisíc kousků. Maki avokádo, japonskou ředkev, okurku, ale i lososa,“ popisuje. Kromě sushi byl v nabídce například grilovaný norský losos v holandské omáčce, domácí ravioly plněné dýní nebo klasický hovězí guláš.
Pro všechny fanoušky bylo navíc v hale připraveno i obvyklé občerstvení ve fastfoodech, tedy i populární hot dogy, klobásy, kuřecí nugety, bagety, hranolky a něco sladkého. Majitelé vstupenek za větší finanční sumu měli přístup také k bohatému bufetu.
Nákupy a příprava
Celé chystání se na sobotní galavečer začíná už během týdne. „Když vezmu prvotní nákupy, čištění zeleniny, marinování masa a další přípravy, začínáme tak 48 hodin před akcí,“ říká Lukáš Neckář pro Toprecepty.cz.
Nákupy na tak velkou „party“ jsou skutečně objemné. Jen na Lukášovo sushi je třeba 10 kilogramů rýže, 20 litrů rýžového octa, dvě kila wasabi křenu v prášku, šest kilo růžového zázvoru nebo 5 litrů sójové omáčky. Na seznamu nechybí ani 4 kilogramy hovězího carpaccia, 30 kilogramů šunky, 80 chlebů, 320 jarních závitků či sedm kilo trhaného vepřového masa.
„Kvůli omezeným podmínkám v kuchyních arény jsme nuceni brát několik produktů jako polotovar,“ vysvětluje Lukáš. „Catering je ve dvou chlazených kamionech a na akce vozíme na paletách i jednotlivé kuchyňské spotřebiče, jako konvektomaty, fritézy, ohřívací i chladící skříně,“ dodává.
Mohlo by vás zajímat
Zápasníci mají „smůlu“
Pečlivě připravený catering si ovšem neužijí největší hvězdy galavečera, tedy samotní zápasníci. „Oni jsou na brutální dietě, místo toho, aby se šli najíst, tak jdou do sauny a zaskákat si přes švihadlo, aby udělali váhu,“ vysvětluje Neckář a dodává, že ačkoliv dělají catering pro zhruba 150 lidí okolo Oktagonu, zápasníci mezi ně nepatří.
Občerstvení od Lukáše Neckáře nechybělo ani na první akci Oktagonu ve Velké Británii, která se odehrála v Newcastlu a bude podáváno i na největší sportovní akci u nás, tedy na Odvetě století, zápase Atilly Végha a Karlose Vémoly v pražském Edenu.
Jak vypadá příprava na Oktagon z pohledu kuchaře se můžete podívat do naší fotogalerie:
Náš tip: Připravte si stejně jako na Oktagonu pravý hovězí guláš. Podle našeho videoreceptu ho zvládnete hravě:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Mezi nejstarší recepty patří lék na kocovinu. Na čem si pochutnávali naši předci?
Některé z našich oblíbených receptů používají… Číst více
Božská mana! Dokonalá domácí šunka z kolene podle nejmladší vítězky MasterChefa
Když je dobrá šunka, dá se s ní v kuchyni kouzlit… Číst více
Jak udělat šunku bez šunkovaru: Vychytávky na přípravu domácí šunky
Šunku můžeme vyrobit i doma a to z libového masa z kýty, plecka nebo drůbežích prsou. Podmínkou je mít k dispozici šunkovar - a to každý nemá. Jak… Číst více
Domácí masové konzervy jsou vítaným rychlým obědem či večeří. Poradíme, jak zavařit bezpečně maso, které bude skvěle chutnat
Co konzervujeme Konzervujeme nejčastěji maso hovězí, vepřové a zvěřinu, ale lze konzervovat i drůbež. Můžeme sterilovat svalovinu i vnitřnosti, a to… Číst více
Jaké maso je nejlepší na guláš a jak ho chutně připravit. Poradíme i začátečníkům
Kus masa na guláš (např. hovězí kližka, vepřová plec, krůtí stehno, kus zvěřiny) otřeme vlhkým ubrouskem (neomýváme), odblaníme, pokud je to potřeba,… Číst více
Ochutit a namíchat maso na domácí hamburgery není složité. S našimi radami to zvládnete snadno
Maso v celku kupujeme hovězí přední bez kosti a vepřovou plec, a drůbeží stehenní, protože je šťavnatější. Nemusíme dělat burgery jednodruhové, lze… Číst více
Jak připravit panenku? Poradíme vám tipy, jak dosáhnout šťavnaté a zároveň křupavé vepřové panenky
Panenka neboli panenská svíčková je jedním z nejkvalitnějších a nejšťavnatějších vepřových mas. Mezi gurmány je často vyhledávaná hlavně kvůli své… Číst více
Umíte správně rozmrazovat maso? Může to být věda, ale s našimi triky to zvládnete
Pokud se vám podaří sehnat větší množství… Číst více
Jak dlouho vydrží maso v mrazáku? Poradíme, jak ho správně uchovávat, aby zůstalo jedlé
Ať už jste nakoupili větší množství za akční cenu… Číst více
Někdy potřebujeme zbavit vepřový bok kůže. Zvládnou to i začátečníci, pomůže jednoduchý návod
Někdo nechce nebo nemá rád kůži. Připomínáme, že v kůži se nachází přírodní kolagen, který funguje jako výživa pro naše klouby, vazy, vlasy, pleť atd… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Testovali jsme ginger shoty: V některých je jen malé množství zázvoru, ten nejsilnější vás ale opravdu „protáhne“
Občerstvení na Oktagonu: Pro hosty připravujeme řízky, barevné sushi, krevety i guláš, říká šéfkuchař Lukáš Neckář
Chlebíček na řízku: Specialita způsobila na sítích poprask. Místo dvou teď denně prodáváme patnáct, říká majitelka bufetu
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 18 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií aneb O zaměněných polévkách a nedorozumění s těstovinami
VIDEO: Jak na hot dog naruby? Obrácená verze pouliční pochoutky se snadno dělá a skvěle chutná
Na Matějskou jen s plnou peněženkou: Cukrová vata za 250 Kč, smažák za 185 Kč a perníkové srdce stojí 450 Kč