Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hranolky jsou oblíbenou přílohou
Zdroj: freepik

Je zcela běžné, že si ve fastfoodu koupíme a doneseme domů více jídla, než dokážeme sníst a pak netušíme, co udělat se zbytky. Nejčastěji se s tímto problémem setkáváme u hranolek, jejichž počet kolikrát nedokážeme odhadnout ani v momentě, kdy si je připravujeme doma. Řešení je velmi jednoduché.

Jak na ohřev hranolek

Mnoho lidí má zkušenost s tím, jak složité je ohřát hranolky, které již vystydly. Mikrovlnná trouba totiž z oblíbené smažené přílohy vytvoří spíš „blátivé” kusy brambor než lákavý pokrm. Existují ovšem způsoby, jak vrátit hranolky, které jsme nedojedli, do původního stavu. Informuje o tom britský deník The Sun.

Zpátky do oleje

Pokud chceme zbytky hranolek konzumovat v blízké době, musíme je po vychladnutí neprodleně umístit do lednice v nezakryté misce. Pod dobu až tři dnů by měly hranolky zůstat použitelné k dalšímu pojídání. Když ovšem zvolíme zamrazeni, můžeme počítat s tím, že budeme mít na další dva až tři měsíce „záložní“ hranolky připraveny.

A jak je tedy znovuoživit? Nejlepší variantou je znovuosmažení. Jednoduše hranolky opět krátce, stačí na minutku až dvě, ponoříme do rozehřátého tuku a po vyjmutí budou téměř jako čerstvé. Při této úpravě budou hranolky i velice chutné. Ovšem, někomu může vadit, že se tak značně zvýší jejich kalorická hodnota. Dvojitá olejová lázeň zkrátka nemusí být pro všechny ideální. 

Jak si tedy přílohu připravit, když s ní nechceme zpátky do friťáku nebo na pánev s olejem? Stačí si předehřát troubu na 150 stupňů a na zhruba čtyři minuty do ní hranolky na plechu umístit. Nezapomínejte ovšem na fakt, že ohřívání nejde opakovat donekonečna. Ideálně by se totiž měly hranolky znovu „usmažit“ pouze jednou. Jde o ochranu proti možným šířícím se bakteriím, které by nám mohly způsobit nebezpečnou otravu jídlem.

Zdroje informací:

thesun.co.uk - Fries for days. Can you reheat chips?

allrecipes.com - Chef John's French Fries  

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více