Maminčina vánoční rybí polévka
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou na másle. Na talíři nesmí chybět nadrobno pokrájená čerstvá zelená petrželka a krutony.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 143 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 0,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud se stane, že nemáme rybí vnitřnosti, nebo jich je málo, stačí dát trochu více osmažené hrubé krupice - jikry vzhledově nahradí.
Kdo nemá rád ryby, tak moje "rybí" polévka bez ryby je zde: www.toprecepty.cz/recept/37480-rybi-polevk...
Pro casina - postup při použití mražených vnitřností: do polévky je možno použít i mražené vnitřnosti, které se musí nechat rozmrznout a potom je uvařit - lépe zvlášť (ne přímo v polévce), třeba i se zeleninou, a pak je přidat do polévky již hotové, jen je prohřát. Dodatek na přání casina: povařené čerstvé (chlazené) mlíčí je jemnější než povařené, předem rozmrazené mlíčí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 12. 2022 23:20
23. 12. 2022 20:27
17. 12. 2022 01:29
A do úst si Vás neberu ani v poznámce, ani jinde.
17. 12. 2022 00:08
No, pokusím se být nekonfrontační, ale když už si mě berete v poznámce do úst, tak tam laskavě připište, že povařené čerstvé (chlazené) mlíčí je jemnější než povařené. předem rozmrazené mlíčí. Děkuji
16. 12. 2022 13:16
Pokud se někdo bude chtít řídit tímto komentářem, že je možno použít i mražené vnitřnosti, tak asi bude vědět, že je musí nechat rozmrznout a potom je uvařit - lépe zvlášť a pak je přidat do polévky již hotové, jen je prohřát. - Pro vás jsem to přidala do poznámky k rcp.
Když budete psát jak usmažit řízek, také nebudete vypisovat, že pokud máte mražený, musíte ho nejprve rozmrazit a neobalovat ho, když je tvrdý jak kámen .....
16. 12. 2022 09:48
No, občas je dobré číst i komentáře, že
"Letos mám v mrazáku hodně jiker, i nějaké to mlíčí,..."
16. 12. 2022 00:45
15. 12. 2022 21:42
Se mi líbí bod 5. postupu "...vložíme mlíčí, oprané jikry (bez blány, která je kryje) a necháme krátce provařit."
No, ale mražené mlíčí vs. čerstvé mlíčí to je jako dudy a nebe
15. 12. 2022 16:33
Na polévku už se těším. Letos mám v mrazáku hodně jiker, i nějaké to mlíčí, takže polévka bude obzvláště hodně hustá.
15. 12. 2022 05:22
20. 5. 2022 19:01
27. 12. 2021 06:16
26. 12. 2021 20:24
A tyhle Vánoce mi manžel řekl, že bych to měla zkusit uvařit taky. Tohle bych snad zvládla, vím, že ji má rád. Tak snad by nebyl problém dát ji sem, jako recept! Zatím si uložím tuhle s tím tvojím receptem v textu! Moje tchýně do ní dávala i červenou papriku, jsem si vzpomněla!
26. 12. 2021 00:27
25. 12. 2021 22:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bezinkový sirup
tomas392 uvařila před 20 minutami
Pečená krkovička
tomas392 uvařil před 25 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Olgaskvorova uvařila před 27 minutami
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 1 hodinou
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 1 hodinou
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 10 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma rybí polévka: Poradíme, jak uvařit tradiční vánoční polévku
Tři časté chyby při vaření rybí polévky: Nevaří se pouze z vnitřností, ale také z masa
Jak připravit mlíčí a jikry? Málokdo ví, že se výborně hodí i do tradiční rybí polévky. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: vanocni rybí polévka rybí polévka s krupicí jak osmažit housku dobrá rybí polévka rybi polevka vanocni rybi polevka recept recepty maminčiny osmažená houska do polévky top recepty rybi polevka rybí polévka z jiker a mlíčí jak osmažit housku do polévky rybí polévka recept rybí polévka top recepty recept na rybí polévku rybi polevka vanocni rybí polévka s jikrami falešná rybí polévka mličí do polevky maminčina rybi polévka z rybí hlavy osmažená houska
Suroviny: hlava rybí, kapr, cibule, zelenina kořenová, máslo, krupice, sůl, pepř bílý mletý, zázvor sušený, květ muškátový, vnitřnosti rybí, petrželka, houska, máslo
Maminčina vánoční rybí polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8BVr
"Skandinávská" rybí polévka
Dajda
Hodnocení receptu je 5,0 (4×)