Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemný houskový knedlík

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 348 kJ /
2 712 kcal
Bílkoviny96,17 g
Tuky132,24 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 3,79 g
Sůl8,84 g
Sacharidy278,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit. Krok 2: Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a dobře rozšleháme. Krok 3: Touto tekutinou zalijeme žemle, lehounce promícháme a necháme hodinu stát. Krok 4: Těsto které se krásně spojí dáme na navlhčený ubrousek, zabalíme do tvaru podlouhlého knedlíku, na obou koncích zavážeme a knedlík pak vaříme v osolené vodě asi 35-40 minut. Krok 5: Hotový knedlík z ubrousku velmi opatrně vybalíme a nití nakrájíme na plátky.

Zveřejněno 19. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný houskový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NK2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemný houskový knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NK2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hrníčkový knedlík, knedlík, jemný knedlík, domácí houskový knedlík hrníčkový, knedlíky bez droždí, nekynuté knedlíky, hrníčkový knedlík bez droždí, knedlík bez droždí, jemné domácí houskové knedlíky, nekynutý knedlík, houskový knedlík bez kvasnic, karlovarský houskové knedlíky hrnkové, rychlý houskový knedlík, nekynutá knedla, knedlík bez kvasnic, nekynuté knedlíky z housek, knedlíky bez kvasnic, práškový knedlík, vaření houskových knedlíků, lehké a rychlé houskové knedlíky

Suroviny:
žemle, mléko, sůl, máslo, vejce, nať petrželová

Přidat fotografie receptu