Jemný houskový knedlík

toprecepty.cz Kuchař:

Přílohy 0 názorů

21

Suroviny

500 g žemlí
5 dl mléka
trocha soli
100 g másla
4 vajíčka
petrželová nať
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Žemle ostrouháme a nakrájíme na kostky, zalijeme rozpuštěným máslem a necháme zase v troubě lehce osušit.

  2. Mléko osolíme, přidáme vajíčka, jemně usekanou petrželku a dobře rozšleháme.

  3. Touto tekutinou zalijeme žemle, lehounce promícháme a necháme hodinu stát.

  4. Těsto které se krásně spojí dáme na navlhčený ubrousek, zabalíme do tvaru podlouhlého knedlíku, na obou koncích zavážeme a knedlík pak vaříme v osolené vodě asi 35-40 minut.

  5. Hotový knedlík z ubrousku velmi opatrně vybalíme a nití nakrájíme na plátky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Jemný houskový knedlík

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo