Postup přípravy
Krok 1: Masový vývar:
maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji drobně nakrájet a přidat do hotové polévky. Krok 2: na másle orestovat nastrouhanou zeleninu a zalít vývarem Krok 3: na pánvi na másle osmažit krupici do růžova, zavařit ji do vývaru se zeleninou, okořenit a nechat provařit Krok 4: do vařené polévky vložit obrané maso, nechat prohřát a nakonec vsypat zelenou petrželku. Servírovat s osmaženou houstičkou.
maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji drobně nakrájet a přidat do hotové polévky. Krok 2: na másle orestovat nastrouhanou zeleninu a zalít vývarem Krok 3: na pánvi na másle osmažit krupici do růžova, zavařit ji do vývaru se zeleninou, okořenit a nechat provařit Krok 4: do vařené polévky vložit obrané maso, nechat prohřát a nakonec vsypat zelenou petrželku. Servírovat s osmaženou houstičkou.
Zveřejněno 24. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EvKk
Moje poznámka
„Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EvKk
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 4 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 16 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 17 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 22 minutami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 45 minutami
Bramborové knedlíky IV
Beruna před 2 hodinami
Žemlovka s jablky a tvarohem
jitule123 před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Supak28 před 2 hodinami
Valašská kyselice
Topmoni před 3 hodinami
Tématické fráze:
rybí polévka bez ryb,
pravá vánoční rybí polévka,
ryby polevka,
rybí polévka bez ryby,
nahražka jiker,
náhražka rybí polévky,
náhražka za jikry,
ryby polévky,
falešna rybí polevka,
vánoční polévka bez ryby,
rybu polevka bez ryby,
rybí polévka z kapra náhražka jiker,
krupice jako nahrážka rybích jiker,
jak uvařit polívku z ryby bez pachu,
rybí polívka,
náhražka jiker do polévky,
polévka z ryby,
rybí polévka bez jiker,
rybi polevka bez na ryby,
rybu polevku bez ryby
Suroviny:
maso,
cibule,
zelenina kořenová,
máslo,
krupice,
sůl,
pepř bílý,
zázvor,
květ muškátový,
petrželka,
houska
Komentáře (8)
Zvlášť uvařit v osolené vodě hlavy a skelety, v druhém hrnci vnitřnosti. Přecedit, vodu vyleju, jen trochu odložím, na másle osmahnu na nudličky nastrouhanou kořenovou zeleninu se 2 lžícemi hladké mouky, zaleju vodou, povařím, přidám sterilovaný hrášek, kousek masoxu, špetku muškát. květu. Vložím obrané rybí maso z hlav a skeletů, jestli není moc rybinou cítit odložený vývar, tak ho přidám. Podávám klasicky s houstickou osmaženou na másle.
Nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev a celer, petržel nedávám - hodně na jemno) orestuji.
Ve vodě uvařím kuřecí játra (1 balíček = 500g). Až jsou měkká, vyjmu je a nasekám na jemno.
Z povrchu polévky sejmu šum, nechám povařit zeleninu a na
závěr nasypu rozsekaná játra.
Dochutím Klasikem. Podáváme se "smaženým hráškem".