Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím

Ivace64 Kuchařka:

Polévky 2 názory

54

Suroviny

2 rybí hlavy
1 mrkev
1 petržel
půlka celeru
1 cibule i se slupkou
2 stroužky česneku
2-3 bobkové listy
4 kuličky celého pepře
300 g jiker a mlíčí
umletý muškátový oříšek
sůl
pepř
petrželka
toastové krutonky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rybí hlavy (bez žáber a očí) vložíme do hlubší nádoby. Přidáme sůl, cibuli a koření. Vaříme doměkka.
    Když je rybí maso měkké, polévku přecedíme, vyjmeme koření, obereme rybí maso z hlav a vše vrátíme zpět do nádoby.

  2. Na másle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme restovat i pokrájené jikry a mlíčí. Zalijeme rybím vývarem, necháme probublat a nalijeme zpět do polévky. Povaříme. Polévku dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem.

  3. Z toustového chleba vykrajujeme různé ozdobné tvary, které opečeme na pánvi s olejem a přidáme do talíře rybí polévky. Zdobíme libečkem nebo petrželkou.

Poznámka

Kdo má rád jíšku, orestuje také cibuli, máslo a mouku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rybí polévka z hlavy s jikrami

Zapomněl/a jsem heslo