Maminčin perník

lenka Kuchařka:

Moučníky , Ostatní 2 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii
11

Suroviny

2 kusy hrníčků nebo skleniček asi 200ml
2 skleničky cukru -krystalu
2 skleničky mléka
3 skleničky hladké mouky
1 sklenička slunečnicového oleje
2 vajíčka
1 kakaový pudink
2 lžíce obyčejného kakaa
1 prášek do perníku
kokos
ořechy
1 lžíce zavařenina rybízová (nebo višňová)
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si všechny suroviny, protože se vše najednou míchá, buď v ruce nebo v robotovi. Skleničky nebo hrníčky si připravíme 2, protože odměřujeme tekuté a sypací suroviny.

  2. Smícháme vajíčka, cukr, mléko, olej, mouku, kakaový pudink, kakao a nakonec prášek do perníku. Pozor při míchání v ruce na kakao a pudink dělá hrudky. Podle chuti vylepšíme perník ještě do těsta kokosem nebo ořechy. Aby perník zůstal déle vláčný přidáme velkou lžíci zavařeniny, višňová nebo rybízová-nemusí být.

  3. Lijeme do vymazaného a vysypaného plechu polohrubou moukou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě na 150°C horkým vzduchem asi 30 minut. V elektrické asi na 170°C 35 minut, záleží na výšce plechu.

  4. Recept se dá použít i na oslavy do dortové formy, je delší doba pečení. Rychlý a levný recept, který chutná všem!

  5. POLEVA: rozehřejeme 1 kus čokolády na vaření. Dáme si dva kastrolky do sebe, spodní je naplněn vodou. Vrchní se nesmí dnem dotýkat vody, čokoláda se připaluje. Přidávám buď ztužený tuk nebo máslo aby se poleva leskla.

  6. DRUHÁ POLEVA: 5dkg planty, 3dkg kakaa, 5dkg cukru moučky, vznikne tmavá směs-nevařit, prohřívat, nakonec dáme 5 lžic mléka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maminčin perník

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jitko, myslím, že nějaký stužený tuk, něco, jako omega.;-)

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Prosim vas co je to planta?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo