Sulc-huspenina z vepřové hlavy
Domácí sulc je diametrálně odlišná věc od kupovaného produktu. Do domácího, ochuceného podle své chuti dáte jen to, co opravdu chcete jíst. Až si naložíte porci hotového na talířek, přikousnete krajíc dobrého chleba, zapomenete na vynaloženou práci.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 690 kJ / 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,66 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 13,30 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 25,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Máme moc rádi domácí sulc, který většinou děláme z vepřových kolen, nožek a zeleniny.
Já jsem do pár formiček přidala nakrájenou pažitku, aby to bylo i hezky barevné.
Vím, že různých sulců a huspenin je tady hodně, ale ne za tak málo peněz.
Snad nebude vadit, když tady přidám i tuto levnou záležitost. Pokud ano, není problém recept odstranit.
Hotového sulcu je cca 2,65 litu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 2. 2021 17:37
RobertM:
16. 2. 2021 22:01
My na sulc prostě obereme maso z vepřových kolen nebo hlavy nebo nožiček, dáme to do vývaru a necháme ztuhnout. Žádná želatina, žádná zelenina. A zmizí to maximálně do dvou dnů.
26. 5. 2014 13:44
Anna Kocikova: Hihi to znám... ale vždyť život (krom jiného) je hlavně o dobrotách a o jídle samotném, co si budem povídat
26. 5. 2014 13:11
be.amenity:Martinko,můžeš to také udělat jen z 1/2hlavy.I na té polovině je dost masa na obrání.My jsme také jen dva,ale tady s tím nemáme problém,že by to dlouho leželo v ledniciTato várka zmizela během týdne a 17.5.jsem musela dělat znovaA pak se člověk diví,že ne a ne zhubnout
26. 5. 2014 12:50
Anna Kocikova: Oooo super, že to vydrží takto dlouho Poněvadž u nás ve dvou bychom takovéto množství během pár dní nespořádali Tak jak bude mít náš řezník hlavu k mání, jdu do toho
23. 5. 2014 18:09
be.amenity:Martinko,děkuji za zájem
Pokud nemáš doma takovou"žravku"jako játak sulc v lednici vydrží i 14dní
Vidíš,všimla jsem si,že jsem neuvedla, kolik je toho sulcíku. Po zhotovení je ho zhruba cca 2,65litu.Vyšlo mě to na 2silikonové formy na srnčí hřbet a pár silikonových formiček na muffiny.
Ono se to nezdá,ale na té hlavě je vážně spoustu masa a vyjde to o moc levněji,než z kolene a jiných surovin
Pokud nemáš doma takovou"žravku"jako játak sulc v lednici vydrží i 14dní
Vidíš,všimla jsem si,že jsem neuvedla, kolik je toho sulcíku. Po zhotovení je ho zhruba cca 2,65litu.Vyšlo mě to na 2silikonové formy na srnčí hřbet a pár silikonových formiček na muffiny.
Ono se to nezdá,ale na té hlavě je vážně spoustu masa a vyjde to o moc levněji,než z kolene a jiných surovin
23. 5. 2014 16:19
Pěkný, jednoduchý recept jak na sulc Určitě brzy vyzkouším
Aničko, chtěla jsem se zeptat, cca jak dlouho takto připravený sulc vydrží v lednici
Aničko, chtěla jsem se zeptat, cca jak dlouho takto připravený sulc vydrží v lednici
13. 5. 2014 15:36
rozmarynaH:Děkuji
Marcelko,tak u nás je "Mikuláš"skoro každý měsícManžel má sulc hrozně rádLíčka na v.hlavě v obchodě jsou už hodně odřezanáKdysi hlavu prodávali i s ušima,naše oblíbené křupkyteď to všechno dávají pryč
Marcelko,tak u nás je "Mikuláš"skoro každý měsícManžel má sulc hrozně rádLíčka na v.hlavě v obchodě jsou už hodně odřezanáKdysi hlavu prodávali i s ušima,naše oblíbené křupkyteď to všechno dávají pryč
13. 5. 2014 09:51
Sulc mám moc ráda, dělávám ho nejraději v období od Mikuláše do Silvestra. Moc hezké foto. U nás se vždycky z hlavy vyřízla líčka a ta se dělala jako samostatný pokrm. +17
12. 5. 2014 21:35
Děkuji všem
12. 5. 2014 20:47
paráda
12. 5. 2014 20:40
Taky jsem nedávno dělala, ale z kolena. Někdy zeleninu dávám, někdy ne, ale obojí je dobrota. I když já radši tláču
10. 5. 2014 21:20
Jen si sáhnout pře monitor...
10. 5. 2014 19:35
Nádherný a určitě moc dobrý.
10. 5. 2014 18:13
Sulc milujeme, sice ho dělám jinak, ale ten tvůj je nádhera, když ho udělám víc než ho sníme , tak klidně naleju do skleniček a zavařím ho. Takže teď jdu do sklepa a každýmu skleničku přinesu.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 18 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 21 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 31 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 34 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí kuřecí stripsy jako z KFC máte hotové hned: Hrníčkový recept na oblíbenou klasiku baví internet
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Časté chyby při přípravě aspiku a sulcu: Málo želatiny nebo slabý vývar způsobí, že aspik neztuhne
Další recepty
Tématické fráze: domácí sulc z kolene a nožek veprova hlava recepty vepřova hlava vepřový sulc domácí vepřový sulc veprova huspenina domácí sulc z vepřového masa vepřová hlava recept jak dlouho vydrží sulc domácí sulc z vepřového kolena vařená vepřová hlava vepřová hlava cena domácí sulc z hlavy recepty z vepřové hlavy cena vepřové hlavy vepřové hlavy sulc domácí huspenina pomazanka z vepřove hlavy recept vepřová hlava
Suroviny: hlava vepřová, pepř celý, cibule, česnek, směs zeleninová hradišťanka, ocet, želatina prášková, sůl
Sulc-huspenina z vepřové hlavy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zN7q
23 názorů