

Domácí hamburger vepřový
Suroviny 4 osoby
- Masová směs: 500 g mletého vepřového masa
- sůl
- pepř
- voda (trocha - cca 3-4 lžíce)
- K tomu: 6x houska hamburgerová
- (náplň) ledový salát
- rajče
- okurka
- cibule
- sýr Madeland
- Dresing: majonéza
- kečup
- hořčice
Postup přípravy receptu
Maso, sůl, pepř a vodu dobře propracujeme v hladkou hmotu. Na pánvi si rozpustíme sádlo nebo jiný tuk a omočenou rukou ve studené vodě (aby se nám k ní maso nelepilo) vypracujeme v ruce tenké širší placky. Opečeme z obou stran.
Mezitím si připravíme housky. Housky rozřízneme na půl vodorovně (už většinou tak bývají při koupi). Ve výpeku opečeme ze 4 housek vnitřní půlky (ty co přijdou do styku s náplní). Dvěma zbylým houskám seřízneme z půlek vnější strany a opečeme z obou stran.
Dresing si vyrobíme z: 4 lžíce majonézy, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu.
Množství na všechny burgery je na nás - někdo to rád mokřejší. Kompletujeme jako v Mc Donaldovi Big Mac. Z obou stran opečená půlka housky jde do prostředka burgeru. Ať se dílo podaří a dobrou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí hamburger vepřový
-
Maso stačí osolit a opepřit,když se budete trochu zajímat o gastronomii tak zjistíte že na výrobu hamburgerů se nepoužívají žádné směsi.Neděláte karbenátky tak si to laskavě uvědomte.
-
ja osobne davam do smesy masa jeste na jemno nakrajenou cibulku a jedno vejce + trosku worchestru jinak jen sul a pepr
-
Jája:
Proč by muselo být maso neochucené, když přidáte jen pepř a sůl? Máte-li kvalitní a čerstvé maso, je přeci jeho devizou jeho chuť a né chuť kořenící směsi a navíc pročtete-li komentáře, dozvíte se, že je možné použít jakékoliv koření, sýra, a nebo worchesteru i kořenící směsi. Je to jen o fantazii kuchaře.
Biftek máme také nejraději jen pepř a sůl. A o vodě se v komentářích taktéž píše
.
-
Eliza: no, Eli, jestli umí vařit tak dobře, jak "ovládají" pravopis, tak....
-
n já se nedivim že jim to přišlo hnusný jak prse, maso neochucený a ještě s přidanou vodou( ?????) , a ten dresing? NO COMMENT.
-
vyskousejte recept stavnata lucka syr je vevnitr masa avypada jak letajici talir kdys do nej kousnete tak vytece syr najdete bestak na netu nebo se podivejte na porad vasnivy jedlik co chodi na spektrum men vs food je tam spousta dalsich grylovanych chutovek
-
Výborné je přidat do smesky na hamburgery trochu worchesteru.
-
Zdravím.
Samozřejmě můžeme zvolit i jiný druh masa, např. hovězí bude také dobrá volba.
Myslím, že Eliza to trefila.
Chlapi, a co použít místo pepře kořenící směs Gril?... Ta je o dost výraznější, jak pepř. Jen pozor na přidání soli. Ta už totiž zpravidla v kořenící směsi bývá. -
Mně recept připadá v pohodě. Jde spíš o to, jestli s kámošem umíte vařit...
-
skoušeli sme to s kamarádem a bylo to hnusný jako prase ten 1 hambáč ale ten druhej už trošku měl chut ale příště rači to udelame z kuřecího
:D :D :D
-
Pizza by byla taky fajn
. U nás k tomu taky musí být jen bulky sypané sezamem.... s houskou to není úplně ono (pro nás)
. Tak dobrou chuť u pizzy.
-
chtěli jsme si recept připravit,ale v krámě neměli bulky
dem si dělat pizzu
-
-
Ano, je to šťavnatější a lépe se směs vyšlehá. Té vody ale opravdu jen malinko - cca 3 lžíce.
-
Je lepšie,keď ide do hamburgera voda?Je to šťavňatejšie?Ešte som to neskúšala.