Domácí hamburger vepřový

JitkaKytka Kuchařka:

Doba přípravy: 20min 4 osoby Mleté maso 15 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

Masová směs: 500 g mletého vepřového masa
Nyní v akci
sůl
pepř
voda (trocha - cca 3-4 lžíce)
K tomu: 6x houska hamburgerová
(náplň) ledový salát
rajče
okurka
cibule
sýr Madeland
Dresing: majonéza
kečup
hořčice
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso, sůl, pepř a vodu dobře propracujeme v hladkou hmotu. Na pánvi si rozpustíme sádlo nebo jiný tuk a omočenou rukou ve studené vodě (aby se nám k ní maso nelepilo) vypracujeme v ruce tenké širší placky. Opečeme z obou stran.

  2. Mezitím si připravíme housky. Housky rozřízneme na půl vodorovně (už většinou tak bývají při koupi). Ve výpeku opečeme ze 4 housek vnitřní půlky (ty co přijdou do styku s náplní). Dvěma zbylým houskám seřízneme z půlek vnější strany a opečeme z obou stran.

  3. Dresing si vyrobíme z: 4 lžíce majonézy, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce kečupu.

  4. Množství na všechny burgery je na nás - někdo to rád mokřejší. Kompletujeme jako v Mc Donaldovi Big Mac. Z obou stran opečená půlka housky jde do prostředka burgeru. Ať se dílo podaří a dobrou chuť.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Domácí hamburger vepřový

  • Pavel Pavel

    Maso stačí osolit a opepřit,když se budete trochu zajímat o gastronomii tak zjistíte že na výrobu hamburgerů se nepoužívají žádné směsi.Neděláte karbenátky tak si to laskavě uvědomte.;-)

    Odpovědět

  • chiko chiko

    ja osobne davam do smesy masa jeste na jemno nakrajenou cibulku a jedno vejce + trosku worchestru jinak jen sul a pepr :-p

    Odpovědět

  • JitkaKytka JitkaKytka

    Jája:
    Proč by muselo být maso neochucené, když přidáte jen pepř a sůl? Máte-li kvalitní a čerstvé maso, je přeci jeho devizou jeho chuť a né chuť kořenící směsi a navíc pročtete-li komentáře, dozvíte se, že je možné použít jakékoliv koření, sýra, a nebo worchesteru i kořenící směsi. Je to jen o fantazii kuchaře:-).
    Biftek máme také nejraději jen pepř a sůl :-p. A o vodě se v komentářích taktéž píše ;-).

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Eliza: no, Eli, jestli umí vařit tak dobře, jak "ovládají" pravopis, tak....:-?:-?:-?:-!:-!:no:

    Odpovědět

  • Jája Jája

    n já se nedivim že jim to přišlo hnusný jak prse, maso neochucený a ještě s přidanou vodou( ?????) , a ten dresing? NO COMMENT.

    Odpovědět

  • mira mira

    vyskousejte recept stavnata lucka syr je vevnitr masa avypada jak letajici talir kdys do nej kousnete tak vytece syr najdete bestak na netu nebo se podivejte na porad vasnivy jedlik co chodi na spektrum men vs food je tam spousta dalsich grylovanych chutovek

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Výborné je přidat do smesky na hamburgery trochu worchesteru.

    Odpovědět

  • JitkaKytka JitkaKytka

    Zdravím.
    Samozřejmě můžeme zvolit i jiný druh masa, např. hovězí bude také dobrá volba ;-).
    Myslím, že Eliza to trefila :-)):yes:.
    Chlapi, a co použít místo pepře kořenící směs Gril?... Ta je o dost výraznější, jak pepř. Jen pozor na přidání soli. Ta už totiž zpravidla v kořenící směsi bývá.:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mně recept připadá v pohodě. Jde spíš o to, jestli s kámošem umíte vařit...;-)

    Odpovědět

  • David vašek David vašek

    skoušeli sme to s kamarádem a bylo to hnusný jako prase ten 1 hambáč ale ten druhej už trošku měl chut ale příště rači to udelame z kuřecího :-! :D :D :D

    Odpovědět

  • JitkaKytka JitkaKytka

    Pizza by byla taky fajn ;-). U nás k tomu taky musí být jen bulky sypané sezamem.... s houskou to není úplně ono (pro nás) :-). Tak dobrou chuť u pizzy. :-))

    Odpovědět

  • koko jumbo koko jumbo

    chtěli jsme si recept připravit,ale v krámě neměli bulky:-( dem si dělat pizzu:-p

    Odpovědět

  • Betina Betina

  • JitkaKytka JitkaKytka

    Ano, je to šťavnatější a lépe se směs vyšlehá. Té vody ale opravdu jen malinko - cca 3 lžíce.

    Odpovědět

  • Katarinka Katarinka

    Je lepšie,keď ide do hamburgera voda?Je to šťavňatejšie?Ešte som to neskúšala.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo