

Polévka z vepřového kolena
Suroviny
- 1 vepřové koleno
- 3 mrkve
- 1 petržel
- 1/2 celeru
- 1 cibule
- hrst mraženého pórku (krájený na kolečka)
- sůl
- 2 lžička mleté solené zeleniny
- nudle (drobení, kapání,...)
Postup přípravy receptu
Oprané vepřové koleno spolu s očištěnou polévkovou zeleninou vložíme do tlakového hrnce, osolíme a zalijeme asi třemi litry studené vody. Tlakový hrnec dobře uzavřeme a dáme vařit.
Od okamžiku kdy nám z něj začne unikat pára, ztlumíme na minimální teplotu a vaříme necelé dvě hodiny. Poté vypneme a hrnec necháme ještě dojít.
Polévku poté scedíme, zeleninu nakrájíme na kostičky, dáme vařit, zavaříme polévkovou zavářku a nakrájíme do polévky maso z kolene.
Ozdobíme petrželkou, pažitkou, popř. dosolíme.
Poznámka od kuchařky
Zbylé maso z vařeného kolena se u nás jen tak nevyhodí, buď z něho dělám rizoto nebo umelu do pomazánky.
Věpřových polévek je tu hodně, ale tuhle z kolena jsem tu opakovaně hledala a nenašla ji.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka z vepřového kolena
-
Iriska: Koleno musím opravdu vařit vpepinovi tak 50- 60 min.Potom je tak akorát na ovar.Když nechá zeleninu vařit celou dobu s kolenem,tak je na kaši,a zkazí polévku.
-
Aleš: Jseš na živu,patria mezi zoufalce, kteří když slyší o masoxu nebo bujónu,tak volají rychlou.
-
S tou kostkou masoxu si doufám děláš srandu? :) Jinak polévka z kolene je výborná...
-
Tak to musí být síla
-
Vývar s nudličkama
, to máme moc rádi a to uvařený koleno s křenem ještě radši
-
Opravdu vaříš dvě hodiny?
Já vařím hovězí v papiňáku asi 1/2 hodiny a je měkké. Tak asi je koleno o hodně tužší
Ale vepřová polévka je moc dobrá.
+
-
Polévek není nikdy dost, za tento pěkný a čistý vývar posílám bod
čistý /myšleno/ nezkalený
-
Polévka je grunt a kdo ji nejí bude špunt...říkala moje babička
Super3.bodík
-
mňam
-