Rychlá huspenina

maris Kuchařka: maris

Studená kuchyně 8 názorů

Suroviny

Uvařené vepřové maso
kyselé okurky
cibule
naložená kapie
1 sáček želatiny
lák z okurek
sůl
ocet
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso, okurky a cibuli nakrájíme najemno, přidáme proužky kapie a osolíme.

  2. Želatinu připravíme podle návodu, část vody nahradíme lákem z okurek, přidáme trochu octa. Když lák nemáme, dáme octa víc.

  3. Směs dáme do misky nebo do formy, zalijeme želatinou a necháme ztuhnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 706 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá huspenina

  • Miky Miky(neregistrovaný)

    Gituša77: :yes:

    Odpovědět

  • jurajrozsa@gmail.com jurajrozsa@gmail.com

    tejaja:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    V pohode sa to dá variť v tlakovom hrnci, vždy to v ňom varím...;-)Podstatne to urýchli varenie, kľudne to výbusna môžeš skúsiť:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    gitusa vdaka...toto je pravdepodobne to co som hladala....tiez sa mi zda, ze udene maso tam u nas neslo a koze sa vyhadzovali. pamatam si, ako boli taniere porozkladane na balkone.....:-))jeda moja....rozodne to urobim ked pridem na slovenkso, urcite sa mamicka s oteckom potesia..... nemohla by si sa prosim ta zaregistrtovat a vlozit sem recept??

    Odpovědět

  • Gituša77 Gituša77(neregistrovaný)

    Ahoj!
    Obyčajnú huspeninu urobíš varením bravč. paprčiek, kolena, kožiek.Ja dávam neúdené. Nemám presnú mieru, ale tak, aby bol vývar silný. Musíš variť 4-5 hod. pomaly. Mäsko musí odpadávať od kostí /dá sa variť aj v tlakovom hrnci, čím urýchliš varenie, ale to som neskúšala/. Ak začne vrieť, pridaj soľ, 1-2 bobkové listy, mleté korenie, nové korenie, ošúpanú ciľubu 1-2 ks, 4-5 strúčinkov cesnaku. Ochutnaj, či je dosť slaná tak, ako polievku. Ak bude všetko uvarené, vyber naberačkou mäsko. Po vychladnutí ober koleno, podávaj kúsky do misiek, resp. hlbokých tanierov. Ja dávam do kažného taniera najskôr trošku pretlačeného čerstvého cesnaku. Potom to mäsko a zalejem ocedením vývarom huspeninky. Dám vychladnúť! Nie zamrznúť! Niekto dáva do misiek aj mäsko spolu s koškami. U nás, to už nejde, každý chce len čisté mäsko s nálevom huspeniny. Niekto zas dáva do huspeniny aj mrkvu a potom dáva koliesko mrkvy do taniera. Mne sa zdá potom huspenina nasladlá. Ja som zvyknutá na klasiku. Tak dúvam, že sa Ti podarí!!! Dobrú chuť!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    vybusna, u nás sa na východe nárečím hovorí huspenine "kočenina":-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    prave minule som tu hladala recept na huspeninu....po nasom ...studeno.....len ja chcem recept na to *pomale studeno* kde sa musia varit prasacie paprcky (knosky) a maso a tak....ak niekto mate s tym skusenost, nevlozili by ste recept aj na takuto huspeninu?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krása:yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: sulc recept vajíčková huspenina zeleninová huspenina kuřecí huspenina domácí huspenina kočenina drůbeží huspenina huspenina v tlakovom hrnci recepty sulc huspenina vaječná huspenina huspenina z kolena varenie huspeniny huspenina-recept vareni huspeniny domácí sulc se želatinou rychlá kuchyně studeno recept domácí sulc se želatinou recept kočenina recept recepty sulc

Zapomněl/a jsem heslo