Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá huspenina

Nevíte jak využít uvařené vepřové maso? Což takhle zkusit připravit domácí vymazlenou huspeninu? Stačí sáček želatiny, trochu zeleniny a dochutit nálev. S čerstvým chlebem to bude skvělá svačina nebo večeře.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

1. 1. 2009 20:15

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 922 kJ / 698 kcal
Bílkoviny109,23 g
Tuky17,17 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 278 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy23,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Miky

20. 1. 2018 16:24

Gituša77: :yes:

jurajrozsa@gmail.com jurajrozsa@gmail.com

4. 12. 2016 20:49

tejaja:

tejaja tejaja

11. 1. 2009 09:32

V pohode sa to dá variť v tlakovom hrnci, vždy to v ňom varím...;-)Podstatne to urýchli varenie, kľudne to výbusna môžeš skúsiť:-D

vybusna vybusna

10. 1. 2009 19:53

gitusa vdaka...toto je pravdepodobne to co som hladala....tiez sa mi zda, ze udene maso tam u nas neslo a koze sa vyhadzovali. pamatam si, ako boli taniere porozkladane na balkone.....:-))jeda moja....rozodne to urobim ked pridem na slovenkso, urcite sa mamicka s oteckom potesia..... nemohla by si sa prosim ta zaregistrtovat a vlozit sem recept??

Gituša77

10. 1. 2009 19:47

Ahoj!
Obyčajnú huspeninu urobíš varením bravč. paprčiek, kolena, kožiek.Ja dávam neúdené. Nemám presnú mieru, ale tak, aby bol vývar silný. Musíš variť 4-5 hod. pomaly. Mäsko musí odpadávať od kostí /dá sa variť aj v tlakovom hrnci, čím urýchliš varenie, ale to som neskúšala/. Ak začne vrieť, pridaj soľ, 1-2 bobkové listy, mleté korenie, nové korenie, ošúpanú ciľubu 1-2 ks, 4-5 strúčinkov cesnaku. Ochutnaj, či je dosť slaná tak, ako polievku. Ak bude všetko uvarené, vyber naberačkou mäsko. Po vychladnutí ober koleno, podávaj kúsky do misiek, resp. hlbokých tanierov. Ja dávam do kažného taniera najskôr trošku pretlačeného čerstvého cesnaku. Potom to mäsko a zalejem ocedením vývarom huspeninky. Dám vychladnúť! Nie zamrznúť! Niekto dáva do misiek aj mäsko spolu s koškami. U nás, to už nejde, každý chce len čisté mäsko s nálevom huspeniny. Niekto zas dáva do huspeniny aj mrkvu a potom dáva koliesko mrkvy do taniera. Mne sa zdá potom huspenina nasladlá. Ja som zvyknutá na klasiku. Tak dúvam, že sa Ti podarí!!! Dobrú chuť!

tejaja tejaja

2. 1. 2009 10:11

vybusna, u nás sa na východe nárečím hovorí huspenine "kočenina":-D

vybusna vybusna

2. 1. 2009 09:36

prave minule som tu hladala recept na huspeninu....po nasom ...studeno.....len ja chcem recept na to *pomale studeno* kde sa musia varit prasacie paprcky (knosky) a maso a tak....ak niekto mate s tym skusenost, nevlozili by ste recept aj na takuto huspeninu?

zizala zizala (moderátorka)

2. 1. 2009 09:06

Krása:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty sulc huspenina recept na sulc sulc recept vajíčková huspenina vaječná huspenina zeleninová huspenina kuřecí huspenina kočenina domácí huspenina drůbeží huspenina huspenina v tlakovom hrnci recept sulc huspenina z kolena varenie huspeniny recepty na sulc domácí sulc se želatinou huspenina-recept vareni huspeniny rychlá kuchyně studeno recept

Suroviny: maso vepřové, okurky sterilované, cibule, kapie, želatina, lák okurkový, sůl, ocet

TopRecepty.cz

Rychlá huspenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZpr