Bochník mlynáře Máchala
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 638 kJ / 2 782 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,02 g |
Tuky | 23,76 g |
Vláknina | 43,65 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 293 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 525,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Maličko větší, vzdušný chleba, je zadělaný ze surovin, které může mít každý doma po ruce. Celozrnné vločky a otruby jsou viditelné ve střídě, podmáslí a strouhaná brambora prodlužují trvanlivost (vláčnost) tohoto voňavého chleba.
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/bochnik-mlynare-machala...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 8. 2018 23:50
Ukládám a v brzké době vyzkouším ke grilovanému masíčku.
16. 7. 2018 07:51
jahoda: děkuji!!! Za vyzkoušení i krásnou fotku
Syrový brambor jsem kdysi vyzkoušela úplně náhodou a vzpomněla si na něj až teď, když o něm psali na Pecnu. Strouhané syrové brzo černají, ale když jsou zabalené do těsta, zůstávají světlé. A upečou se s těstem - takže jednou provždy odpadá starost o obstarání si vařené brambory proto, že s ní chci péct chleba
Syrový brambor jsem kdysi vyzkoušela úplně náhodou a vzpomněla si na něj až teď, když o něm psali na Pecnu. Strouhané syrové brzo černají, ale když jsou zabalené do těsta, zůstávají světlé. A upečou se s těstem - takže jednou provždy odpadá starost o obstarání si vařené brambory proto, že s ní chci péct chleba
15. 7. 2018 22:15
Kromě vloček bylo doma vše, ale i tak je to výborný měkounký chlebík. Zatím jsem pekla jen z vařených brambor, tak jsem byla zvědavá, jestli tam syrový brambůrek poznám, ale rozdíl tam není. Budu už péct jen ze syrových. Můj favorit byl doposud Venkovský chléb, ale tento s bramborou a podmáslím je snad ještě lepší a nadýchanější. Nemám moc ráda pevné chleby málo pórovaté, takže tento
14. 7. 2018 16:15
Krásný chlebíček zase opět přidávám bodík a hned ukládám
13. 7. 2018 12:25
srettka: ....asi vítr, Máchale! Jojo...
A přesně, jak píšeš - krajíc, jen s máslem, hrnek dobré kyšky nebo mléka k tomu....a jsem v nebi
Děkuju
A přesně, jak píšeš - krajíc, jen s máslem, hrnek dobré kyšky nebo mléka k tomu....a jsem v nebi
Děkuju
13. 7. 2018 11:51
Mankote, to je zas parádní chlebíček hned mi to evokuje pravé máslo, hrnek mléka a spokojenost Navíc vločky, otruby..to vše mám v pečení ráda.
P.s. Máchale, spadlo ti to
P.s. Máchale, spadlo ti to
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 33 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 35 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 46 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 48 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sázecí lopatka na chleba chléb mlynáře máchala chleba mlynare machala recept na bochánek sázecí lopatka chléb venkovsky bochnik recept chléb mlynář rozkvas příprava recept na chleb mlynáře machali těsto na bochánek z pečící z trouby recept na bochnik pečení chleba jemný bochánek recept sázecí lopatka na pečení chleba chléb mlynář machala recept bochanek jak poznám rozkvas bochník chlebová sázecí lopatka recept rozkvas sýrový bochník
Suroviny: kvas žitný, voda, mouka žitná chlebová, mouka celozrnná pšeničná jemná, podmáslí, mouka chlebová pšeničná, vločky ovesné, brambory, otruby pšeničné, kmín drcený, sůl
Bochník mlynáře Máchala
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EMD0
6 názorů