Vepřová játra v ohnivém těstíčkovém obalu, zapečená v troubě

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Pokrmy z vnitřností 7 názorů

Suroviny

750 g vepřových jater
3/4 hrnku solamylu ( nebo hladké mouky)
300 ml mléka
2 vejce
2 lžičky pálivé papriky nebo chilli omáčky
1 lžička sojové omáčky
pepř
sůl
150 g slaniny
provensálské koření
lžička olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na těstíčko si v misce smícháme solamyl / hladkou mouku /s pálivou paprikou nebo s chilli omáčkou, sojovou omáčkou, přidáme mléko, nasekanou nebo nadrobno pokrájenou slaninu, provensálské koření, 2 vejce, lžičku olivového oleje, sůl, dobře promícháme a dáme na hodinu do chladu.

  2. Játra omyjeme, osušíme, pokrájíme na větší plátky.
    Takto připravená játra namáčíme v těstíčku se slaninou.

  3. Troubu rozehřejeme a vložíme do ní plech s olejem.
    Jakmile se olej na plechu rozehřeje, vložíme na něj plátky jater, namočené v pikantním těstíčku.
    Smažíme dozlatova na 180 stupňů.

    Podáváme s gratinovanými bramborami a se zeleninovým salátem.

Poznámka

Těstíčko by mělo mít konzistenci o něco hustší, než je palačinkové těsto.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřová játra v ohnivém těstíčkovém obalu, zapečená v troubě

Tématické fráze: vaprova jatra v testicku pečené vepřové játra pečená vepřová játra recepty pečená vepřová játra restovaná játra v palačinkového obalu vepřová játra recept řizek smažená vepřová játra v těstíčku zapečená játra smažená vepřová játra v troubě smažená játra v troube jatra v troj obalu játra v jogurtovém těstíčku drůbeží játra obalená slaninou vepřova játra pečená palacinkove testo pečené v troubě vepřove maso s jatrou pečene v troubě játra v obalu vepřova jatra v solamylu tousty recepty s játrou recept vepřová játra smažená v troubě

Zapomněl/a jsem heslo