Mlynářův chléb

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 3 názory

Suroviny

380 ml vody
200 g žitné celozrnné mouky jemné
390 g hladké mouky
60 g ovesných vloček
15 g čerstvého droždí
3 lžičky drceného kmínu
2-2,5 lžičky soli
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z části vody, trochy mouky a všecho droždí uděláme kvásek, který necháme 20 minut kynout.
    Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme zakryté v míse přibližně hodinu vykynout.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, utvoříme bochník, který necháme nakynout v ošatce nebo na plechu a vykynutý pak upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/10 minut, pak dopéct při 190-200°C).

Poznámka

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mlynářův chléb

Tématické fráze: mlynářův pecen mlynářský chleb