Staročeský chléb - velký bochník

Merylas Kuchař:

Domácí pekárna 2 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař
11

Suroviny

460 ml vlažné vody
2 lžíce octa
3,5 lžičky soli
150 g vařených, jemně strouhaných brambor
900 g prosáté hladké mouky
2 lžičky drceného kmínu
1/2 - 3/4 lžičky fenyklu
1/2 - 3/4 anýzu
1/2 - 3/4 koriandru (koření, mimo kmín, pomeleme nebo rozdrtíme v hmoždíři)
2 lžičky cukru
2 lžičky sušeného droždí
NA POTŘENÍ:
2 lžíce oslazené vody
1 lžíce celého kmínu
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme kmínem povrch i dost ke kraji.

  2. Program - klasik, kůrka střední, velký bochník.

    Toto množství je pro pekárnu Eta - Harmony, pro pekárny s menší nádobou, je třeba množství upravit. Bochník váží 1450-1500 g.

Poznámka

Recept byl kdysi v nějakém časopise, ale určený pro pečení v normální troubě s čerstvým droždím.Tak jsem si ho zkoušela v pekárně, aby byl opravdu velký bochník, ale neutekl :-)) Tady doporučuji použít sušené droždí a dávku nezvyšovat. Majitelé menších pekáren si udějají chlebík třeba z poloviční dávky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Staročeský chléb - velký bochník

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo