Znojemské okurky z vychytávek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 438 kJ / 1 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 64,04 g |
Sůl | 160,00 g |
Sacharidy | 325,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept jsem získala z pořadu "Vychytávky Ládi Hrušky", údajně starý asi 90 let. Vyzkoušela jsem, porovnala s klasickým znojemským nálevem z okurek z obchodu. Je téměř totožný.
Můžete tímto způsobem nakládat vlastně všechno- květák (mírně předvařit), houby, zelí...
Já jsem udělala čalamádu (co dům dal i zahrada). Zítra přijde na řadu zelí. Tak uvidím, jak to dopadne. Čalamáda je výborná.
Konzumovat se může za 14 dnů.
Fotku nepřidávám, jsem s tím focením a odesláním na štíru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2018 02:07
Okurky zavařeny, uvidíme jaké budou.
4. 10. 2017 21:51
No tak jo - asi to tak dělám ze zvyku. Je fakt, že když se dá kousek křenu, zůstanou křupavé také. Údajně stejnou službu udělá prý i dubové listí.
4. 10. 2017 20:25
cathleen: u nás taktéž,nedávám cukerín spoustu let,jen si pamatuji,že děda dával,ale to se okurky ,teda sklenice vázaly celofánem a nesterilzovaly,ale on měl diabet.
4. 10. 2017 20:09
hosta: Jituš, my už bez cukerínu okurky zavařujeme asi 3-4 roky. Kdyby byly méně křupavé, než ty s cukerínem, asi bychom se k němu nevrátili, ale zavařovali i jedli okurek méně.
Křupou opravdu oboje stejně
Křupou opravdu oboje stejně
4. 10. 2017 19:25
hosta:
Cukerin nedávám a na jiném místě jsem se ptal, proč je používán. Prý že to lidem chutná více než s cukrem...
Já do okurek dávám křen a jsou křupavé (samozřejmě se nesmí uvařit, že) až tak, že by si tchyňka zuby vylámala
Cukerin nedávám a na jiném místě jsem se ptal, proč je používán. Prý že to lidem chutná více než s cukrem...
Já do okurek dávám křen a jsou křupavé (samozřejmě se nesmí uvařit, že) až tak, že by si tchyňka zuby vylámala
4. 10. 2017 18:54
Taky dávám cukerin (i trochu cukru ), protože okurky při použití umělého sladidla zůstávají více křupavé.
4. 10. 2017 17:08
hospodyne:
Je to všechno o názoru. Já jsem jen chtěla předat recept, který se mně osvědčil. Je na každém jstli vyzkouší nebo ne.
bartolotti
Je to všechno o názoru. Já jsem jen chtěla předat recept, který se mně osvědčil. Je na každém jstli vyzkouší nebo ne.
bartolotti
3. 10. 2017 18:54
Mě v takových receptech děsí to množství cukerínu. Dělá to kdekdo, přitom je tady úžasný recept od cathleen pouze s cukrem na univerzální a lahodný nálev.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 58 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 3 minutami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 26 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 30 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 42 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 1 hodinou
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 2 hodinami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 11 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 11 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: recept na znojemské okurky americké okurky ládi hrušky znojemské okurky recept nálev na znojemské okurky americke okurky recept znojemské okurky podle ládi hrušky nakladané okurky lada hruska nálev na okurky s cukerinem okurky podle ládi hrušky recept lada hruska okurky akládaé okurky s cukerinem nakládání okurek s cukerinem a cukrem znojemský nálev na okurky znojemské okurky nákládané okurky podle ládi hrušky láďa hruška sladkokysele zeli vychytávky ládi hrušky recepty nakladani okurek znojemské okurky lada hruška zavařené okurky podle ládi hrušky lada hruška-nakladame okurky
Suroviny: voda, ocet, cukr, sacharin, sůl, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, okurka čerstvá, mrkev, kopr, semínka hořčičná
Znojemské okurky z vychytávek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QxMl
8 názorů