

Nakládaná směs sýrů podle Wooddyho
Suroviny
- 4 Hermelíny
- 400 g Nivy
- 400 g Balkánského sýru
- cibule
- olivy
- feferonky
- česnek
- majoránka
- sladká paprika
- pepř
- kmín
- olej (slunečnicový, olivový nebo kombinace 1/1)
Postup přípravy receptu
Sýry pokrájíme na zhruba stejné větší kusy a klademe do sklenice vrstvu sýrů, koření, celé nebo pokrájené feferony, olivy, česnek na plátky nebo drcený, cibule na půlkolečka, mírně stlačujeme.
Na závěr dolijeme sklenici po okraj olejem a necháme 2 až 3 týdny odležet v chladu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Nakládaná směs sýrů podle Wooddyho
-
A mimochodem, 3 týdny to nevydržím...
-
Woody, tak do toho jdu, hned teď běžím koupit sýry a nakládám
-
Jo, tak sejra to já můžu
také nakládám sýry, přidávám ještě chili papričku a olej také půl na půl olivový se slunečnicovým. Dokonce jsem do směsi sýrů jednou na Silvestra dala i sojový uzený sýr a dokonce odpůrci zdravé výživy si pomláskli
wooddy máš bodíka
-
Tak pro upřesnění sýra nakládám normálně už dlouho, jen ne takovejhle mix
ten byl skutečně prvně a vyšel užasně a pro upřesnění doporučuju fakt vydržet těch 14 dní ...vyplatilo se to byl užasný
-
Prej - normálně výčkuji
Vždyt to děláš prvně -
tak tohle je naprosto úžasné.
myslela jsem, že mi to manžel sežere všechno.
posílám bod
-
Zavíčkované v podstatě jsou,na fotce je vidět že jsem dal igelit a na to teprve papír, normálně víčkuji ale bohužel víčko nebylo po ruce.!! ale igelit udělá tu samou službu i když je tedy nemám v lednici ale ve sklepě ale chápu že ne každý má tu možnost sklepa.
-
Marťo,já teda nevím,ale já jsem taky jako ty..víčkovala
-
tak včera jsem naložila, budou se otevírat až 22.1. to má dcera narozeniny. ale asi jsem hňup, ale já je klasicky zavíčkovala a dala do lednice. ale tady nejsou sýry úplně zavřené.
prosím, poraďte. ať to nevyhodím.
-
Souhlasím s delší dobou naložení. Já nakládala zatím taky jen hermelín, ale na mužovy narozeniny jsem ho měla 14 dní a byl super a nejlepších bylo pár zbylých kousků, které se nedojedly a byly ještě další týden v lednici. Pravda, už nám šly pomalu naproti
ale byly luxusní
-
souhlasím vydržet to a nevrhnout se na ně...je těžké...ale vyplatí se počkat alespon tech 14 dní fakt je to potom uplně o něčem jiném
-
dva by měly stačit určitě se dá i po týdnu obvzáště když se sýry nakrájí jemněji ale ty dva jou minimum. jinak to nehcytí žádnou chut.
-
Eli, já si té doby nevšimla, stačí 4 dny, teda čím dýl tím líp, ale u nás to dýl nevydrží, schválně jsem ale "zapomněla" sklenici na 20 dnů a bylo to božský
-
Dva až tři týdny? Není to moc dlouho?
-
Super