Chutný salát s vejci, kapary a sladkokyselou zeleninkou

Suroviny

4-5 vajec uvařených natvrdo
125 g másla
1 PL jakékoliv hořčice
1 ČL sardelové pasty
pokrájená petrželka
1 jarní cibulka
3 PL okapané nakládané zeleniny do bramborového salátu
1 měkký jogurtový tvaroh
2 KL okapaných kaparů
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Necháme ochladit a poté je pokrájíme na malé kousky.

  2. Společně s tvarohem, změklým máslem, hořčicí, sardelovou pastou, sladkokyselou zeleninou, kapary a cibulkou vše krátce šlehačem našleháme.

  3. Poté osolíme, opepříme, dochutíme dle sebe. Zdobíme kapary, vejci a rajčátky. Podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Může se přidat i lžíce lehké jogurtové Majolky®, dál pak podle každého.

Komentáře k receptu Chutný salát s vejci, kapary a sladkokyselou zeleninkou

  • suslajda: děkuji Hani a všem díky:-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)pěkný saláte:yes::yes:+9

    Odpovědět

  • Janiina Janiina

    varilamyskakasicku:Tak to jsem v klidu,že nejsem sama...:-)):-)):-)

    Odpovědět

  • Janiina: to máme asi obě stejné:-K:-D:-))

    Odpovědět

  • Janiina Janiina

    varilamyskakasicku:
    Jo a nejhorší je,že kolikrát zapomenu co vlastně hledám:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    :-K:-K Ivulí moc povedené:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Janiina: já hledám pořád něco, takže, jak píšeš, ja jsem na tom také tak:-));-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    hezký salátek, myško:-K:-p;-):-):yes:

    Odpovědět

  • Janiina Janiina

    varilamyskakasicku:
    super,děkuju,aspon vím kde hledat a nebudu za blbce:-D

    Odpovědět

  • Janiina: maji je téměř všude,dívej se tam, kde jsou naložené zeleninky,houbičky,papriky,apod.;-)

    Odpovědět

  • Janiina Janiina

    varilamyskakasicku:
    Děkuju:-)tak to se v krámu poohlídnu a vyzkousím;-)

    Odpovědět

  • Kapary jsou uzavřená, ještě kališními lístky obklopená květní poupata rostliny kaparového keře, Capparis spinosa. Rostlina kaparovníku roste divoce na skalách a zdech v celé středomořské oblasti. Když se na jaře ukáží poupata, musí se ihned otrhat. Tato slaná pochoutka je používána především v kuchyních Itálie, Španělska a Řecka.
    Kapary lze konzervovat dvěma způsoby : poupátka se nakládají do solného nálevu nebo do směsi solného nálevu s vinným octem. Takto upravené kapary nalezneme ve většině supermarketů. Druhou variantou je nakládání přímo do soli, používají se při ní kvalitnější a dražší varianty kaparů. Jsou různé velikosti kaparů.V kruhu energie se kapary nacházejí v l. kvadrantu. Působí tedy lehce povzbuzujícím způsobem a dodávají energii. Kapary jsou typickým „stabilizátorem", to znamená, že upevňují přirozenou harmonii a zdraví.;-)

    Odpovědět

  • janiina janiina(neregistrovaná)

    mňam mňam,vypadá to dooobře.Asi budu vypadat hloupě,ale co je to KAPARY???:-Otoprecepty.cz

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    :yes: vypadá moc hezky

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Předchozí 1 2

Tématické fráze: zeleninový salát s kapary zeleninovy salat s bramborem a kapary recept kapary jak roste kapary salat s vejci a sardelovou pastou kapary zeleninovy salat romanesco zeleninové saláty recepty zeleninový salát s vejci recepty na zeleninové saláty salat kapary a vejcem nalev na kapary kapary salát recept salat spanelska vejce zeleninový salát s kapary a vejcem zeleninový salát s vejcem jak má vypadat vejce natvrdo jarní bramborový salát s vejcem a hráškem kaparyrostlina zavařená poupátka