Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Znojemský" nálev na okurky

"Znojemské okurky", to je vyhlášený pojem mezi nakladačkami. Tento nálev a způsob zavařování okurek se mu snaží přiblížit - vyzkoušejte, ochutnejte a snad se k němu budete rádi vracet!

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (57 min příprava + 3 min tepelná úprava)

15. 8. 2014 11:46

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 510 kJ / 600 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40,01 g
Sůl100,00 g
Sacharidy150,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

...údajně je tento recept ze Znojma, říkala mi to před 45 lety mamka, tak snad... - prostě "RETRO" recept :-)

...děkuji všem za fotky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Dobroslava

28. 7. 2016 15:08

hosta: Díky moc, před zavařováním vždycky dávám po umytí víčka na 5 minut vyvařit. Červené používám na maso, růžové a bílé na to ostatní. Zavařuji krouhaná jablka nebo ořechy 30 minut a bílá víčka drží dobře. Našla jsem ve sklepě zapomenuté 2 zavařovačky s ořechy a s jablky z r. 2003 a nic jim nebylo. Prý jsou ještě poživatelné konzervy UNRA z války. To ale zkoušet nebudu.

hosta

28. 7. 2016 14:07

Dobroslava: souhlas, starší víčka před použitím dávám převařit do kastrůlku s vodou:-)

tejaja

28. 7. 2016 13:12

Dobroslava: Nevyhadzuj nič, je to škoda. Omnia viečka vydržia dlho a opakovane, pokiaľ šetrne otváraš zaváraniny. Ja na to mám už veľmi dlho starý desaťhaliernik, ktorým jemne podoberiem viečko aby sa nenatrhlo.
Gumové tesnenie na viečkach je biele alebo červené. Biele sa používa na krátku sterilizáciu, do 10-15 min. Červená guma je tvrdšia a používa sa na dlhšie zaváranie- okolo 20 min. Podľa toho, čo zaváraš, volíš viečko s príslušnou farbou gumy.
Poslednýkrát som kupovala nové viečka pred cca 10 rokmi a zaváram každý rok. Takže nie drasťák pri otváraní a vydržia veľmi dlho.;-)

Dobroslava

28. 7. 2016 13:02

Recept zkusím, ale mám dotaz na znalce. Jak dlouho vydrží použitelná víčka na obyč. omniovky? Našla jsem krabici víček, nepoužitých nebo některé možná jednou, ale zdá se mi, že ty těsnicí gumky už budou tvrdé a tím pádem nespolehlivé. Byly v komoře dobře ukryté, takže pěkných pár roků už mají. Zdravý selský rozum radí vyhodit a koupit nové, šetřílkovi je zas líto nových víček. Poraďte. Díky

scofiq

15. 7. 2016 20:50

to jsem ráda že chutnají - pa :yes:

JanaDorazinova

15. 7. 2016 18:47

scofiq: Ahoj!!! :-) Já mám taky něco málo z loňska, ale dcera mne vždy o nějaké obere :-D. Ty tvé okurčičky u nás zdomácněly. Dostala jsem přímo příkazem, že jiné už dělat nemám :-D

scofiq

15. 7. 2016 10:43

děkuji, Jani, za fotečku - letos okurky nezavařuju mám ještě od loňska :-)

scofiq

25. 9. 2015 14:34

Karolínko - opravdu na tvůj blog nechodím ;-), ale třeba se mrknu

Karolína

24. 9. 2015 21:12

Jsem blázen do receptů na nálevy.:-) Na okurky, na houby, na papriky... Zapisuju si je do deníčku. Pár receptů včetně podobného nálevu na znojemské okurky jsem taky nedávno publikovala na svém blogu http://makova-panenka.cz/recepty/zavarovani-okurek...

JanaDorazinova

24. 7. 2015 22:25

scofiq:;-)

scofiq

24. 7. 2015 20:54

...můj tatínek říká: člověk může být b...j, ale musí si umět pordit - nic ve zlém Jani - jsi prostě šikovná pa:-8

JanaDorazinova

24. 7. 2015 13:01

scofiq: No, našla jsem jiný způsob :-D. Mám okurky po trošce přímo ze zahrady a protože mi tento recept opravdu vyhovuje, tak je zaliju horkým nálevem, dám do hrnce a od doby varu vařím 5 min. :-D. V hrnci je to vidět, když to začne vařit :-)

scofiq

8. 7. 2015 09:15

ahoj Jani, tak ti přeju, abys tu poznámku době vaření v troubě, bezy našla:-)

JanaDorazinova

7. 7. 2015 19:28

scofiq: No, dělala jsem každý rok Milotické, které jsem tady taky našla. Až vloni jsem vyzkoušela změnu a reakce byla hodně pozitivní. Mám jediný problém. Já je zaliju tím horkým nálevem a pak dám na chvilinku do trouby. Tam se dost dobře nedá přesně určit doba varu a tak se vždycky bojím, že je rozvařím. Měla jsem to někde poznamenané, jak dlouho stačí. Jen kde?:-D

scofiq

7. 7. 2015 18:43

ahoj Jani, díky za pochvalu - budu tlumočit mamince;-), jsem ráda že ti chutnají a že je děláš :-*

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nalév na okurky znojemský lák na okurky rychlokvašky v sladkokyselém nálevu nakladani okurek lák na znojemské okurky nalev na okurky s dekem nakládání okurek deko okurkový nálev nakládané okurky bez zavařování lák na zavařování okurek doba zavařování okurek doba sterilizace okurek nakládání okurek bez sterilizace znojemský lak nalev na okurky recept zavařování okurek znojemské zavařovani znojemské okurky nakládání okurek bez zavařování nalev do okurek znojemské kvašáky

Suroviny: voda, ocet, deko, cukr krystal, cukerin, okurka čerstvá, mrkev, cibule, křen, kopr

TopRecepty.cz

"Znojemský" nálev na okurky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B7m2