Americké okurky

Marjanecka Kuchařka:

Doba přípravy: 40 min PT0H40M 11 malých skleniček Zavařeniny 29 názorů

519

Suroviny

2,5 kg okurek
3 lžíce soli
6 cibulí
Nálev:
1 lžíce kopru (jemně nakrájeného)
6 dcl octa
4 dcl cukru
1 lžička mletého pepře
1 lžička kari
1 lžička chilli
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Okurky nakrájíme na kolečka, cibuli také, osolit, nechat 2 hodiny odstát. Okurky pustí vodu, vymačkáme a nalijeme nálev který jsme převařili.

  2. Plníme do menších skleniček, zavíčkujeme, 70°C na 20 minut zavaříme.

Poznámka

Nejsem na pálivá jídla, okuky jsou pikantní, dobré, recept mám od kamarádky tchána.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 903 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Americké okurky

  • Aknedz Aknedz(neregistrovaný)

    Já dělám z 3 kg okurek,jinak nechávám se solí a nakráj. cibulí do druhého dne,takže žádný nálev nedělám.Druhý den přidávám jen po půl káv.lžičky pepře,chilli a kari ,4 dcl octa a 4 dcl cukru,zamíchám řádně a plním skleničky, dám zavařit 10 minut,obrátím a hotovo.Nemám to pikantní,protože to naši nemají rádi

    Odpovědět

  • dadka dadka

    jsou výborné:yes:

    Odpovědět

  • Eva Holubová Eva Holubová(neregistrovaný)

    Americké okurky jsou super, první dávku jsem rozdala, moc chutnaly

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    hemriettas: A mně ještě zbylo. ;-) Ale nechala jsem okurky v láku ještě asi 20 minut promíchané a teprve pak jsem je plnila do sklenic. Ještě pustily svoji vodu.

    Odpovědět

  • hemriettas hemriettas

    Měla jsem málo nálevu,musela jsem polovinu dávky dovařit.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    maxik: Voda se žádná nepřidává. Nasolené okurky se slijí a do nich se pak nalije svařený zchladlý lák. Stejně ještě nějakou vodu pustí při sterilování. Každou sklenku zalijte lákem nad obsah, nebojte se, tekutiny je dost ;-)

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    ja to pochopila tak,z e do toho nalevu se prida ta vymackana okurkova voda...

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Přidala jsem fotky. Zrovna mi přerostly nakládačky, když jsem nebyla doma. ;-)

    Odpovědět

  • maxik maxik(neregistrovaný)

    Vlasta Václavíková: do toho nálevu vůbec nepříjde voda?

    Odpovědět

  • Vlasta Václavíková Vlasta Václavíková(neregistrovaný)

    tento recept známe dlouho,všem známým to chutná,nalít do skleniček, horkým nálevem a zavařují,moc dobré

    Odpovědět

  • teny1 teny1

    Takže, včera jsem je dělala,dnes jsem hned otestovala a myslím,že jedna dávka bude málo. Je to opravdu pikantní dobrota, ještě lepší než zavařená klasika:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Všechno je to ok,akorát nikde nepíšete kolik se použíje vody na ten nálev díky za vysvětlení;-)

    Odpovědět

  • erica erica(neregistrovaná)

    Já to dělám už 20 let, je to pikantní, moc to chutná manželovi. Ale nikdy se mi do toho nechce, protože je to pracné. Teď mám robota, tak už jsem se do toho zase pustila, rovnou z dvojí dávky. Tak dobrou chuť.

    Odpovědět

  • BlankaZ BlankaZ

    Lenka > Asi bych to normálně odměřila v odměrce,příp.ve skleničce.

    Odpovědět

  • lenkakytka63 lenkakytka63

    Kdo mi prosím prozradí, jaké množství je 4 dcl cukru ? Děkuji

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo