Kuřecí steaky na hruškách a nakládaných citronech

Danca Kuchařka: Danca

Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

4 ks kuřecích prsíček
3 PL oleje
sůl
bílý pepř
mletá sladká paprika (nebo směs koření na kuře - pozor na množství soli)
hladká mouka (nemusí být)
2 hrušky (ne moc měkké)
polosuché bílé víno
Na nakládané citrony:
2 citrony v bio kvalitě
cca 5 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru
2 PL medu (nebo tmavého cukru, popř. javorového sirupu)
(nebo naložené citrony dle receptu v poznámce)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem naložíme maso i citrony: citrony dobře omyjeme a nakrájíme na slabé plátky.

  2. Dáme do misky, přistrouháme čerstvý zázvor a vše zalijeme medem, sirupem nebo posypeme cukrem. promícháme, dáme do uzavíratelné sklenice a necháme pres noc v lednici.

  3. Maso nasolíme, okořeníme a přendáme do marinovací nádoby, polijeme olejem a důkladně promícháme. Nádobu zakryjeme a také dáme do lednice přes noc odležet.

  4. V den přípravy rozpálíme teflonovou pánev a maso na ní z obou stran opečeme dozlatova. Kdo má rád zahuštěnou šťávičku, protáhne plátky před smažením v misce s hladkou moukou.

  5. Opečené plátky vyjmeme z pánve a odložíme stranou.

  6. Do výpeku přidáme na osminky nakrájené, neoloupané hrušky, chvíli je osmahneme, vrátíme maso i se šťávou, kterou pustilo, podlijeme vínem a společně cca 5 minut dusíme.

  7. Nakonec přidáme naložené citrony a už jen krátce prohřejeme.

Poznámka

Protože jsou kuřecí prsa dost vysoká, můžeme je před naložením rozříznout na slabší plátek nebo udělat dva. Já to ale nedělám,máme rádi, když je plátek vyšší, bývá pak šťavnatější. Je ale potřeba upravovat ho delší dobu na slabším žáru. Na to, aby nebylo maso ve výsledku vysušené mám speciální "fígl". Ten spočívá v tom, že maso před nakládáním nasolím. Aby z něj sůl nevytáhla šťávu, přidám větší množství oleje a ještě se mi nestalo, že by maso bylo suché.

odkaz na nakládané citrony: http://www.toprecepty.cz/recept/30773-nakladane-ci...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí steaky na hruškách a nakládaných citronech

  • Danca Danca(autorka receptu)

    TerezaVe: Terezko, i v postupu mám uvedeno, že maso před nakládanim nAsolím;-) Dělám to tak s každým masem, které nakládám do oleje.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Danuško,recept je velice lákavý a mě by tahle dobrota určitě chutnala:-p:-K:yes:
    Kombinaci masa a hrušek jsem ještě nezkoušela;-)

    Odpovědět

  • TerezaVe TerezaVe

    Prosím o informaci, zda je správně v poznámce slovo nAsolím. Z kontextu bych spíš pochopila, že maso nEsolíte. Chápu to správně?
    Předem díky za upřesnění.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p také bych ochutnala ;-) :-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krásný recept, já bych si pochutnala Danuš :yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    No to vypadá velmi pěkně a zdařile, musím tuto variantu někdy vyzkoušet :-):-p:-K +1:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: citrony nakládané v soli kuřecí naložené v citronu kuřeci plátky na hruskach nakládání hrušek citrony recept naložené citrony v soli kuřecí maso na citronech kuřecí steak na zázvoru kuřecí plátky na na hruškách nakládané citrony maso s nakládanými citrony citron na nakládání masa kureci steak a hruskou kuřeci plátky na hruskach kuřecí prsíčka na hruškách nakladaani hrusek kureci maso na hruskach jak rozříznout kuřecí prso naložené maso v citronu naložené kuřecí maso v citronu na řízky