Polévky podle horoskopu: Býk si smlsne na krémové dýňové, Panny ocení bramboračku a Lvi italskou minestrone
19. 1. 2024 Životní styl
Ke slovu se hlásí doba polévková! Přemýšleli jste někdy o tom, že i výběr polévky je odrazem vaší osobnosti a že hraje roli i vaše znamení horoskopu? Astrologové mají jasno. Pojďte se s námi podívat, jaká polévka vás právě teď zahřeje.
Jarní znamení horoskopu
Na čem si pochutnávají ti, co se narodili v době jarních slunečních paprsků?
- Beran (21. března – 19. dubna)
Jedinci narození v tomto znamení jsou odvážní, rázní a temperamentní. Jejich oblíbenou barvu je červená, možná i proto mají v oblibě rajčatovou polévku s bazalkou, která voní sluncem.
- Býk (20. dubna – 20. května)
Realističtí Býci stojí oběma nohama na zemi, jsou houževnatí, a to někdy až nesnesitelně. Potrpí si na dobré jídlo a pití a milují gastronomické novinky. Ideální je pro ně krémová kukuřičná polévka, ale obvykle jim chutná i krémová dýňová.
- Blíženci (21. května – 20. června)
Intelektuálně zaměření Blíženci jsou velmi přátelští a společenští, nechybí jim velká zvídavost. Milují vůni citronu a nemají problém jím ochutit i různá jídla. Pórková polévka s citronovou šťávou je pro ně jako dělaná.
Mohlo by vás zajímat
Letní znamení horoskopu
Jak příchod na svět v nejteplejších měsících roku ovlivňuje chutě?
- Rak (21. června – 22. července)
Raci patří mezi znamení s komplikovanou povahou. Soucit a starostlivost někdy přechází až v manipulativnost a citové vydírání druhých lidí. Zaručeně je zklidní máta, která je i v zelené polévce pro nervy.
- Lev (23. července – 22. srpna)
Lidé narození ve znamení Lva potřebují zářit a oslňovat druhé. Milují slunce a nejlépe se cítí tam, kde hřeje většinu roku. Pokud na ně dolehne česká zima, bezpečně je zahřeje italská minestrone.
- Panna (23. srpna – 22. září)
Spolehlivé, praktické a svůj život drží pevně v rukách – takové jsou Panny. Nemusí žádné velké experimenty, proto je pro ně z polévek nejvhodnější úplně obyčejná klasická bramboračka.
Mohlo by vás zajímat
Podzimní znamení horoskopu
Jaký vliv mají podzimní mlhy a plískanice na ty, co se v těchto měsících narodili?
- Váhy (23. září – 22. října)
Váhy jsou vždy elegantní a upravené. Smysl pro estetiku se u nich projevuje i ve stolování, potrpí si na dokonale upravený stůl. Nepřekvapí, že jídlo na talíři musí být na pohled krásné. A když si pochutnávají na polévce s játrovými knedlíčky, chtějí je mít jeden jako druhý.
- Štír (23. října – 21. listopadu)
Na jedné straně jsou houževnatí a mají silnou vůli, na druhé jsou nedůvěřiví a potřebují mít vše pod kontrolou. Není divu, že Štírům nejvíc chutná to, co si sami uvaří. Z polévek s k nim hodí trochu pikantní fazolová.
- Střelec (22.listopadu – 21. prosince)
Střelci mají dar vidět dopředu, nechybí jim optimismus a okamžitě se nadchnou pro každou novinku. A tak je to také v jídle. Český kuchyňský rybníček se jim zdá příliš malý, tíhnou k exotičtějším pokrmům, japonská polévka ramen je pro ně jako dělaná.
Mohlo by vás zajímat
Zimní znamení horoskopu
Co je ideální na talíři pro lidi, kteří přišli na svět v období mrazů, sněhu a krátkých dnů?
- Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)
Kozorozi jsou pragmatičtí, život plánují a nic nenechávají náhodě. Neradi riskují a potřebují mít vše pod kontrolou. Rádi vaří a dávají přednost vydatným a sytým polévkám jako je pikantní dršťková.
- Vodnář (20. ledna – 18. února)
Často působí jako duchem nepřítomní. Vodnáři bývají často idealisté, milují pravdu a obvykle se špatně přizpůsobují. Lákají je daleké krajiny, milují asijskou kuchyni a nikdy neodolají tradiční vietnamské polévce pho.
- Ryby (19. února – 20. března)
Charakteristická je pro ně schopnost empatie, ale i určitá nevypočitatelnost. Ryby jsou přizpůsobivé, trochu náladové a nostalgické. Mají rádi pohádkovou atmosféru, vyzdobený byt a praskající oheň v krbu. Určitě je zahřeje vydatná dýňová polévka.
Náš tip: Všem znamením přijde v zimě k chuti pikantní thajská kuřecí polévka podle našeho videoreceptu:
Zdroje informací:
horoskopy-online.cz: Znamení zvěrokruhu
sporked.com: Here’s What Soup You Are Based on Your Zodiac Sign
thekitchn.com: Here’s What Soup You Should Make, Based on Your Zodiac Sign
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Kuskus je oblíbenou surovinou moderních hospodyněk. V polévkách si ho zamilujete
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 15 minutami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 37 minutami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 12 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Polévky v 19. století pomáhaly léčit choleru, oblíbený byl oukrop nebo bramboračka, na nohy stavěla silná polévka podle Rettigové
Vynikající sirup z bezových květů zastudena si můžete připravit právě teď. Kromě bezu stačí citron a pár ingrediencí