Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasická bramboračka

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kyslikovic

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Klasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí, navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená kombinace, která vám jistě zachutná.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 040 kJ /
488 kcal
Bílkoviny17,96 g
Tuky3,25 g
Vláknina39,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,77 g
Sůl9,18 g
Sacharidy79,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve předem do vody namočíme sušené houby. Krok 2: V hrnci osmahneme na oleji oloupanou cibuli nakrájenou najemno, přidáme lžičku drceného kmínu, hladkou mouku a uděláme jíšku. Krok 3: Zalijeme vodou a důkladně promícháme. Krok 4: Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, sůl, 2 prolisované stroužky česneku, předem namočené houby a vaříme 10 minut. Krok 5: Přidáme brambory nakrájené na kostky a pozvolna vaříme ještě dalších 20 minut. Krok 6: Nakonec přidáme zbylé 2 stroužky prolisovaného česneku, trochu pepře, majoránku a pokud je třeba, tak dosolíme. Krok 7: Ozdobíme sekanou petrželkou.

TIP: Jak udělat dobrou bramboračku

Zveřejněno 24. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasická bramboračka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/168j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasická bramboračka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/168j

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Uvařeno :-8 Moc se povedla,díky za recept,mám ho mezi oblíbenými :-*

výborná,dávám bodík a ukládám:-K

Byla výborná, místo pastiňáku jsem dala petržel.
:yes::yes::yes:

MilaH: měl by to být parsnip ;-);-);-)

MilaH:jen si dovolím říci,ano pastinák je něco jako petržel!!!Bílý silnější kořen snad sladší;-)

Marketo muzes mi rict, co je pastinak?? Nevis nahodou jak se to rekne anglicky?? To vis, do sveta jsem sla mlada (20) a neumela varit a neznala vsechny ty mozny veci co jdou do hrnce. Ted jsem se pustila do ceske kuchyne a tak mam problem s mnoha jmeny. Je ten pastinak neco jako dyne, nebo zuccinni, nebo eggplant?? To by tak jeste mozna slo do ty bramboracky. Jinak recept vypada fajn, az jsem zacla slinit; to nez jsem dosla k tomu pastinaku. Anebo to je ta vec, co vypada jako petrzel, ale je sladsi?? Ne tak korenena. Tady se tomu rika parsnip. Prosim porad. Diky MilaH:-O:-K

Tak už je to hotové a musím povedať že je fakt vynikajúca!! :-K :yes: :yes: :yes::-)) :-*

:-))

Akurát ju varíme! napíšem komentár ked dovaríme!! ;-):-)

No vidíš, Jirko, já bych zase nikdy nedala do bramboračky Maggi. Každému chutná něco jiného;-):-)

No, jeste tu chybi k dokonalosti tekute Magi koreni, ceskou nahrazkou je Vitana Polevkove koreni. Tohle je jeden z mala receptu, ktery nepredpoklada pouziti jakehokoliv vyvaru, coz stoji za pochvalu.

Vařila jsem o víkendu. Byla vynikající!!!!!!!:yes:

:-p:yes::yes:

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
recept bramboračka s hřiby, bramboracka, bramboračka s hřibama, bramboračka s hřiby, bramboracka recept, recept na klasickou bramboračku, bramboračka z vývaru, recept na bramboracku, recept na bramboračku s hřiby, bramboračka s houbami na 1,5l vody, co je pastinák, recept bramboracka, vanoční bramboračka, klasicka bramboračka s houbami, bramborová polévka klasická, bramboračka susene hriby, bramboracka recepty, klasická bramborová polévka, klasická bramboračka-recept, btamboracka recept

Suroviny:
olej, cibule, kmín celý, mouka hladká, voda, celer, mrkev, pastiňák, pepř mletý, sůl, česnek, houby sušené, brambory, majoránka, petrželka

Přidat fotografie receptu