Klasická bramboračka

Kyslikovic Kuchařka: Kyslikovic

Polévky 14 názorů

Suroviny

olej
1 cibule
1 lžička kmínu
3 lžíce hladké mouky
cca 1,5l vody (dle potřeby)
1 celer
1 velká mrkev
1 pastiňák
pepř
sůl
4 stroužky česneku
2 hrsti sušených hub
3 velké brambory
majoránka
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci osmahneme na oleji cibuli nakrájenou najemno, přidáme lžičku drceného kmínu a 3 lžíce hladké mouky a uděláme jíšku.

  2. Zalijeme horkou vodou a důkledně promícháme.

  3. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, 1 lžičku soli, 2 prolisované stroužky česneku, předem namočené houby a vaříme 10 min.

  4. Přidáme brambory a vaříme ještě dalších 20 min.

  5. Nakonec přidáme zbylé 2 stroužky česneku, trochu pepře, 2 špetky majoránky a dochutíme solí.

  6. Ozdobíme sekanou petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Klasická bramboračka

  • pajasafarova pajasafarova

    Uvařeno :-8 Moc se povedla,díky za recept,mám ho mezi oblíbenými :-*

    Odpovědět

  • jubull jubull

    výborná,dávám bodík a ukládám:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Byla výborná, místo pastiňáku jsem dala petržel.
    :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    MilaH: měl by to být parsnip ;-);-);-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    MilaH:jen si dovolím říci,ano pastinák je něco jako petržel!!!Bílý silnější kořen snad sladší;-)

    Odpovědět

  • MilaH MilaH

    Marketo muzes mi rict, co je pastinak?? Nevis nahodou jak se to rekne anglicky?? To vis, do sveta jsem sla mlada (20) a neumela varit a neznala vsechny ty mozny veci co jdou do hrnce. Ted jsem se pustila do ceske kuchyne a tak mam problem s mnoha jmeny. Je ten pastinak neco jako dyne, nebo zuccinni, nebo eggplant?? To by tak jeste mozna slo do ty bramboracky. Jinak recept vypada fajn, az jsem zacla slinit; to nez jsem dosla k tomu pastinaku. Anebo to je ta vec, co vypada jako petrzel, ale je sladsi?? Ne tak korenena. Tady se tomu rika parsnip. Prosim porad. Diky MilaH:-O:-K

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Tak už je to hotové a musím povedať že je fakt vynikajúca!! :-K :yes: :yes: :yes::-)) :-*

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Akurát ju varíme! napíšem komentár ked dovaríme!! ;-):-)

    Odpovědět

  • maris maris

    No vidíš, Jirko, já bych zase nikdy nedala do bramboračky Maggi. Každému chutná něco jiného;-):-)

    Odpovědět

  • Jirka Jirka(neregistrovaná)

    No, jeste tu chybi k dokonalosti tekute Magi koreni, ceskou nahrazkou je Vitana Polevkove koreni. Tohle je jeden z mala receptu, ktery nepredpoklada pouziti jakehokoliv vyvaru, coz stoji za pochvalu.

    Odpovědět

  • Agnes Agnes(neregistrovaný)

    Vařila jsem o víkendu. Byla vynikající!!!!!!!:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Tématické fráze: recept bramboračka s hřiby bramboracka bramboračka s hřibama bramboračka s hřiby recept na klasickou bramboračku bramboračka z vývaru bramboracka recept recept na bramboračku s hřiby bramboračka s houbami na 1,5l vody co je pastinák recept na bramboracku vanoční bramboračka bramboračka susene hriby bramboracka recepty klasická bramborová polévka klasická bramboračka-recept btamboracka recept recept na klasickou bramboracku bramboračka bez hřib jak na bramboračku

Zapomněl/a jsem heslo