Pho bo tai ( Phở bò tái )

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Polévky 17 názorů

Suroviny

Na 3-4 l vývaru:
500 g hovězí oháňky nebo zadního hovězího
4 větší morkové kosti
4 celé badyány
3 kardamomy
svitek skořice (cca 4 cm)
1 velká cibule
80 g čerstvého zázvoru
1 chilli papričku
2 lžíce soli
Dále pak podle počtu porcí:
falešná svíčková
širší rýžové nudle namočené ve studené vodě
čerstvé mungo výhonky
jarní cibulky
čerstvý koriandr
vietnamská (thajská) bazalka
K dochucení do mističky:
rybí omáčka
limetka
chilli paprička nebo drcené chilli
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve k vývaru, ten je samozřejmě nejdůležitější na celé polévce. Každý ví, že čím déle se vývar připravuje, tím je lepší. Takže nespěchat, kdo má pomalý hrnec má vyhráno a ostatní ho nechají probublávat 8 hodin nebo celou noc na velmi mírném ohni.

  2. Maso a kosti omyjte studenou vodou a vložte do velkého hrnce. Nechte povařit, vodu s pěnou slijte, omyjte maso, kosti i hrnec a znovu přiveďte k varu a plamen stáhněte, aby voda jen probublávala. Případné nečistoty z povrchu opět seberte nebo proces s omytím ještě zopakujte.

  3. Oloupanou cibuli rozřízněte napůl, řeznou plouchou dejte na suchou pánev, přihoďte všechno celé koření a podélně rozpůlený, paličkou trochu naklepaný zázvor také. Opékejte pozvolna, až cibule i zázvor chytnou barvu a koření se krásně rozvoní. Všechno přidejte do vývaru spolu se solí.

  4. Když už je vývar hotový, přecedíme jej nejlépe přes plátýnko, maso použijeme buď do Phở bò chín nebo ho využijeme jinak. Pro servírování Phở bò tái vývar udržujeme v mírném varu.

  5. Nudle vyjmeme ze studené vody a na max. půl minutky je necháme v sítku povařit ve vroucí vodě. Necháme okapat a dáme do misky. Na ně na vemi tenké plátky nakrájené syrové hovězí maso, zasypeme spoustou na jemná kolečka nakrájené jarní cibulky, mungo výhonků a koriandru. A zalijeme vroucím vývarem.

  6. Vývar lijte od okraje, nikoliv shora, bylinky by vám ihned zavadly. Každý u stolu si pak dochutí podle sebe rybí omáčkou, limetkovou ( citronovou šťávou ) a chilli.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 68 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pho bo tai ( Phở bò tái )

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Alzbetina Prk.: Super, tak to mám radost :yes: Já si tu vůni užívám každý měsíc, když připravuji vývar na kurzy vaření, takže si to umím přestavit :-D

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Dneska jsme si jí vařili v práci, v kuchyňce bylo vedro k zalknutí a vůně jak v asijském bistru :-D, ale polévka se výborně povedla a byla přesně taková, jako v tom bistru. Z čehož jsme měli největší radost <3

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Andrejko. polévka bude luxusní, tohle vyzkouším. Vařím ráda podle tvých receptů :yes::yes::-p

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    Co dodat ?:yes::yes::-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    jarda Kadic::-D:-D:-D:-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    superkrásny recept...

    Odpovědět

  • hosta hosta

    1974andrea:no vidíš, jak blbě čtu:-)) - ale polívku máš fakt jak ten Vietnamec, krása, hned bych si zas dala:yes:

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Andri, takže ten vývar se nevaří ze všeho masa a kus syrového se nechá na závěr na přelití hotovým horkým vývarem?
    Pardon, blbě čtu, už to vidím, omlouvám se :-8

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Už jsem myslel,že tady brebentí Vietnamci.....a on to recept;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    hosta:Jituš, vždyť to tam píšu, že syrové plátky masa;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    To tě dobře naučili:yes: Já na ni chodila do holešovické tržnice, vzadu v jednom stánku ji vařil starý Vietnamec, o kterém a jeho polévce byl velký článek myslím v Apetitu:-), jezdili na ni i podnikatelé v oblecích od Armaniho z celé Prahy. Mám dojem, že ale vařící polévkou zaléval tenké plátky syrového masa

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Ano, v bazalce;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jitkas:Myslíš v té bazalce? Ano, to je pravda;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Ja v ni citim trochu i lekorici, je opravdu jina, zvlastni, ale prijemna....

    Odpovědět

  • maris maris

    Miluju ji, dávám si ji u Vietnamců:-p:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pho bo phó bo recept thajská polévka pho pho bo tai phobo recept pho bo pho-bo polévka pho bo recept polevka pho bo pho ga pomalý hrnec phobo recept pho polévka pho hovězí recept recept na pho bo pho polivka pho bho polívka pho pho recept pho bo chin polívka pho bo recept