Asijské kuřecí karí s jasmínovou rýží
Suroviny
Porce: 4 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 13 724 kJ / 3 280 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 391,02 g |
Tuky | 69,98 g |
Vláknina | 24,80 g |
Cholesterol | 799 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 263,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento pokrm je určen zejména pro milovníky asijských chutí, kde ostrost, (ale velmi příjemná) a chutě koriandru hrají prim. Je to neskutečně lahodné. A ještě něco pro ty, co by se ptali (né, komu to hrají..) ale proč karí...
Cituji: Karí je nejen směs koření, ale také tepelná úprava typická pro Asii. Většinou jsou to kousky masa anebo zeleniny v pikantní omáčce a s kokosovým mlékem, jogurtem apod. Základ tvoří kořenité pasty (kupované nebo doma připravené), které se teplem rozvoní a dají pokrmu typickou ostrost a chuť.
Zdroj: Apetit, mírně upraveno.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 8. 2015 07:20
Zdravim,chtel sem se zeptat jestli nahodou nevite recept na tu asijskou hustejsi omacku co davaji na nudle,predem moc dekuji .
23. 2. 2013 16:59
olahok: tak ať se daří
23. 2. 2013 16:53
rebeka, hosta: Děkuji, pochopila: 1. Umět rýži koupit, 2. Umět ji uvařit. Na pondělí zařízena dodávka 5ti kg pytle jasmínové rýže z "asijské tržnice", a pokud by mi to na "natrénování" poživatelně uvařené rýže nestačilo, zbylá část rodiny prý dodá větší balení. Takže - děkuji za vše.
23. 2. 2013 16:15
rebeka: už jen na doplnění - kupuji výbornou jasmínovou rýži v 5kg pytlích v tržnici nebo ve večerkách, které mají Vietnamci, stojí cca do 300 kč za 5 kg.
23. 2. 2013 15:34
olahok: není vůbec zač.. ale ono taky záleží, jakou rýži koupíte a pak také, jestli mát raději sypkou nebo lepivější.. dlouhozrnná bývá sypká, a i když je jasmínová také dlouhozrnná, je lepivější, to já tak radši, takže záleží i na druhu rýže
pokud budete mít dotaz, klidně pište, ráda odpovím, budu-li znát odpověď
přeji hezký den
pokud budete mít dotaz, klidně pište, ráda odpovím, budu-li znát odpověď
přeji hezký den
23. 2. 2013 15:30
Děkuji převelice za návod na přípravu rýže, vyzkouším to, věřím, že s úspěchem. Vaše recepty nikdy nezklamou, proto podle nich ráda vařím, a pak, další nezanedbatelný důvod, máte opravdu vytříbený vkus, zdá se, že na všechno.
23. 2. 2013 15:22
olahok: jsem opět potěšena, že jste si vybrala můj recept
já dělám rýži v rýžovači.. nebo tak, že ji propláchnu vlažnou vodou, orestuju na oleji cibuli, přidám už suchou rýži, osolím, restuju, až se skoro začne přichytávat ke dnu, zaleju studenou vodou, poměr hrnek rýže a necelé dva hrnky vody, nechám zavřít, pak ztlumím oheň.. až se voda vyvaří, zabalím do deky a frknu pod polštáře, tam ji nechám cca půl až hoďku
já dělám rýži v rýžovači.. nebo tak, že ji propláchnu vlažnou vodou, orestuju na oleji cibuli, přidám už suchou rýži, osolím, restuju, až se skoro začne přichytávat ke dnu, zaleju studenou vodou, poměr hrnek rýže a necelé dva hrnky vody, nechám zavřít, pak ztlumím oheň.. až se voda vyvaří, zabalím do deky a frknu pod polštáře, tam ji nechám cca půl až hoďku
23. 2. 2013 15:11
pro hosta: Děkuji za rychlou reakci, vyzkouším. Příprava rýže se mi dlouhodobě nedaří, mám pouze 2 varianty: buď je nedovařená, nebo jako kaše. Takže - díky.
23. 2. 2013 15:04
olahok: sice k asijské kuchyni má být rýže trochu lepivější, ale my dáváme přednost rýži, vařené jako těstoviny - dokonce ji tak vaří Čínani - ve velkém množství vody a pak scezené. Vodu můžeš osolit, okořenit podle chuti. Zkus a uvidíš, jinak ji nedělám
23. 2. 2013 14:21
Děkuji za úžasný, vynikající rcp, ostatně jako vždy všechny Vaše rcp, super navigation a v návaznosti i super výsledek. Přípravu rýže musím ještě vyladit, ale jako maskovací alternativu své neschopnosti jsem prozíravě uvařila i rýži těstovinovou, která dopadla podstatně "lépěji". Ještě jednou díky za skvělou dobrůtku.
15. 2. 2012 22:14
Krása+17
12. 2. 2012 10:12
Rebečko, .+1
11. 2. 2012 21:33
Opět dobrota a krásná k tomu
11. 2. 2012 18:37
Zdenka1: a kde mám obrázky tohle je chuťově jiné, ale Jurovi chutnalo.. zbytek dojídá teď...
a děkuji za odzkoušení Bengalúru
a děkuji za odzkoušení Bengalúru
11. 2. 2012 18:30
rebeka:dělala jsem podle tebe to "bengaluru". A fakt jim to chutnalo a chtějí to znova. A to Vašek uznává jedině krkovičku.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 10 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 10 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kureci kari recept kureci kari kuřecí na kari s rýži asijské recepty jak se vaří jasmínová rýže kuřecí s rýží kureci na kari kuřecí kari s rýží kari pokrmy s rýží kuřecí maso s jasmínovou rýží asijske kure kari s rýží asijske curry jasmínová rýže recepty kuře na kari s rýží asijské jídlo recepty asijska jidla recepty jasminova ryze s kurecim masem kuřecí prsní řízky s rýží
Suroviny: prsa kuřecí, chilli paprika čerstvá, zázvor čerstvý, česnek, koriandr čerstvý, wok oil oriental, máslo arašídové, vývar kuřecí, jogurt řecký, mléko kokosové, rýže jasmínová
Asijské kuřecí karí s jasmínovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Og8
41 názorů