Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem

isindy Kuchařka: isindy

Drůbeží maso 21 názorů

Suroviny

Rýže:
- 0,5 kg kuřecích stehenních řízků
- 1 střední cibule
- 1 kuřecí bujón
- 0,5 kg dlouhozrnné rýže - nevařené
- 2 lžíčky kari
- sůl
- olej
Bešamelový přeliv:
- 2 cm másla
- 2-3 rovné lžíce hladké mouka
- sůl
- 3 lžičky kari
- 3 dcl mléka
- 1/2 kelímku smetany (nemusí být, možno použít i zakysanou)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, cibuli nadrobno a společně opečeme na troše oleje.

  2. Přidáme syrovou rýži a společně vše chvíli orestujeme, poté zalijeme vývarem z bujónu, přidáme kari a sůl. Tekutina by měla být cca 1 cm nad rýži s masem.

  3. Celý kastrol vložíme do trouby předehřáté na 200°C a cca 40 min. pečeme nepřikryté. Po 30 min rýži lehce nakypříme a 10 min. ještě dáme „dosušit“.

  4. Na másle zpěníme mouku, zalijeme studeným mlékem a provaříme bešamel, který ochutíme kari a solí, ke konci vmícháme smetanu. Množství ingrediencí na bešamel zpětně odhaduji, možná trochu více mouky či méně mléka :), ale rozhodně by měl být výrazné kari chuti (ne jen přibarvit).

Poznámka

Toto jídlo vaříval táta, jen na něj používal celé kuře, které uvařil, maso obral a vmíchal do cibulky a dále už snad skoro stejně :) Recept jsem si kdysi napsala, ale kdoví, kam se zatoulal, takže jsme vzpomínala...a snad se i trefila :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Sarka: ano, voda se do rýže vsákne, stejně jako byste rýži vařila na sporáku. A prokypřit - prostě prohrábnout vidličkou, aby unikla pára zevnitř a zrnka se lehce oddělila

    Odpovědět

  • Sarka Sarka(neregistrovaná)

    Ta voda se pri peceni vypari? A co mam rozumet tim ze ryzi lehce nakyprime a dosusime? :D nejak si to neumim predstavit :-p dekuji

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Evička: děkuji :-)

    Odpovědět

  • Evička Evička(neregistrovaná)

    SKVĚLÉ, VÝBORNÉ, ÚŽASNÉ...prostě MŇAM :)))):yes:

    Odpovědět

  • kacule kacule

    Výborné, výborné, výborné!!!:-8 děkuji za dnešní obědovou inspiraci, olizujeme se ještě teď!!!:yes:

    Odpovědět

  • Veruunka Veruunka

    kolik dáváte vody když vaříte ten bujon?:-)

    Odpovědět

  • Karolína Karolína(neregistrovaná)

    Vařim to poprvé,chtěla sem se optat tu rýži syrovou ta je neuvařená ne?:-D ,nasypala sem jí tam ze sáčku:-/ tak snad to nebude špatně,příště ji,al nejdřív uvařim zvlášť,aby nechutnala špatně;-)
    Snad to nebude znát...

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Saela: no teda! SUPER, SUPER!!:-D jsem moc ráda, že chutnalo, já taky nejsem moc rýžová, ale v této podobě :-p:-p:-p;-) děkuji, fotky krásné:yes: :-K

    Odpovědět

  • Saela Saela

    No teda! MŇAM, MŇAM!! :-D Rýži moc nemusím, ale na tomhle se stanu asi závislá :-D Výborný! Přidávám párek foteček a samozřejmě tohle zaslouží bod! ;-):yes:

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Nene, davala jsem rovné, ale možná máme větší:-D

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    suzanna, to mě těší, že chutnalo alespoň tobě ;-) mně se na to doma taky děti tváří všelijak, kdežto já jsem si pochutnala :-)
    s tou moukou nevím, proč ti to nevyšlo...napadá mě, že jsem dala rovné a ty plné...to je pak skoro dvojnásobek...kdoví...
    v každém případě díky za komentář i fotečku :-K

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Jo a ještě bych dodala, že jsem pekla jen asi půl hodiny. Po čtvrt hodině míchala poprvé, a pak ještě jednou. Po půl hodině ale musela ven, protože se začala hodně připalovat. Měla jsem rýži parboiled, tak to bylo možná tím. Je rychleji hotová:-)

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Kari máme rádi, rýži taky a kuřecí taky, tak jsem vyzkoušela tohle. Mně to moc chutnalo, ale přítel zase tak nadšený nebyl. Jóóó holt každý má trochu jiné chutě:-p
    Jo a té mouky do bešamelu rozhodně méně, tak jednu lžíci, já dala dvě a bylo to moc husté:-( Nechtěla jsem pak už moc ředit, protože by to bylo bez chuti.
    Takže kdo máte rádi kari, určitě vyzkoušejte, jen té mouky raději méně:-)
    Posílám bod a fotku:-)

    Odpovědět

  • mamaspapas mamaspapas(neregistrovaný)

    teda to je dobrý a jednoduchý,kari je fajn,to zkusím :yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Filipov, díky za důvěru, jsem ráda, že sis uvařil a chutnalo...;-) a díky i za imaginární bodík, opravdový můžou dávat jen zaregistrovaní ;-)...nechceš se zaregistrovat a taky nám sem něco nabídnout ;-);-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kari rýže kuřecí kari rýže na kari rýže kuřecí řízky na kari kuřecí s rýží kuřecí maso na kari s rýží kari rýže recept kuřecí v bešamelu kuřecí rizoto na kari kuřecí stehenní řízky s rýží kuřecí na kari s mlékem kuřecí maso s rýží kureci maso kari rýže kuřecí rýže kuřecí ma kari kuřecí prsa na kari se zakysanou smetanou s rýží kuřecí na kari kuřecí stehenní řízky se zakysanou smetanou kuřecí a rýže

Zapomněl/a jsem heslo