

Vaječné kari
Suroviny
- 4 vejce uvařené natvrdo
- 1 cibuli
- 1 - 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 rajčata
- 2 lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku
- sůl
- šťáva z 1/2 citronu
- voda na podlití podle potřeby
- 2 lžíce jemně posekané pažitky
Postup přípravy receptu
Na tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Přidáme kari koření a mouku a krátce osmahneme. Přidáme na malé kousky pokrájená rajčata, kečup nebo protlak, vodu a mícháme, až se vytvoří hustá omáčka. Vaříme asi 5 minut.
Osolíme, dochutíme citrónovou šťávou, do omáčky vložíme na čtvrtiny pokrájená vejce a ještě krátce prohřejeme. Před podáváním vmícháme pažitku.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Vaječné kari
-
Výtečné!Rozhodně budu vařit častěji. Za mě
-
Včera to byla naše moc dobrá večeře, chutnala i mužským.
-
Dnes jsem tento recept vyzkoušela a líbí se mi. Akorát jsem po přilití citrónové šťávy zjistila, že je to dost kyselé, takže jsem pak ještě přisypala dvě lžičky cukru a vznikla mi zajímavá, exotická sladko-kyselá omáčka
Jinak jen poznámka na okraj: v ingrediencích není kari zapsáno, ale že se má použít je asi jasné už z nadpisu.
-
marien2002:
nebyla jsem přihlášenaale už tam je
-
dnes jsem na rychlo řešila co vařit, a tenhle recept mi dal peknou inspiraci, ke ktere jsem jeste pridala i trosku kureciho bujonu...ale vyborne i deti mi to spapaly a to jsou cacorky dost vybirave
takže dávám bodík
-
-
Tak to se mi fakt líbí!! Právě jsem četla komentář ke kabanosové omáčce a tohle mi připadá hodně podobné, jen bez kabanosu. Určitě vyzkouším!!
-
Dnes jsem udělala.Potřebovala jsem rychlovku ze surovin,co jsou obvykle doma k mání.Zajímavá chuť,určitě jsem nedělala naposled.Dávám bodíček