Jasmínová rýže s pohankou

isindy Kuchařka: isindy

4-5 porcí Přílohy 7 názorů

Suroviny

2 hrnky jasmínové rýže (hodně nabyde)
2-3 litry vody
sůl
1 hrnek pohanky
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vodu ve větším hrnci přivedeme do varu, osolíme a přidáme propláchnutou rýži. Nepřikryté vaříme, občas promícháme.

  2. V okamžiku, kdy je rýže již "na skus", ale ještě není úplně dovařená, vypneme plamen, vsypeme opláchnutou pohanku a necháme 2-3 min dojít.

  3. Zcedíme, případně propláchneme horkou vodou.

Poznámka

Rýži už dlouhá léta vařím jako těstoviny - dát do horké vody....jednoduše uhlídám prostým ochutnáním, kdy je hotová, nehrozí rozvaření ani nedovaření.

Vím, že se nejedná o kdoví jaký recept, ale je to jeden z mála způsobů, jak dostanu do své rodiny pohanku, v této úpravě mi to prochází bez připomínek :)

Místo pohanky dávám někdy v poslední fázi mražený hrášek či kukuřici, teplem jen povolí a zachovají si sladkost a křehkost.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jasmínová rýže s pohankou

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Zkuste rýži jinak.
    Do kastrolu trochu tuku, propláchutou rýži orestovat, až začně jakoby vrzat, osolit, zalít vřící vodou o obsahu 1,5 množství rýže, do středu kastrolu dát cibuli, do které zapícháte několik hřebíčků. přihodit cca 3 nová koření. Jak vše začne vřít, přiklopit pokličkou a na maličkém plamínku dusit 20 minut.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Klarisko, to máš sice pravdu :-), ale raději si dám chutnou rýži s méně výživnými hodnotami než výživný blemc ;-):-D a mně se bohužel blemc dělal vždy, nikdy jsem dobu vaření ani dušení nebo pečení v troubě neodhadla, buď byla rýže syrová nebo na kaši :-D

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Slévání rýže nemám ráda, je to sice praktické, ale rýže tak o hodně přichází, protože co pustí do vody, vylejete. Za nápad s pohankou ale bod :yes::-K.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Jani R.,musíš jí přijít na chuť..časem:-D;-)mě taky kdysi nechutnaly olivy:-((teď je můžu na kila:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já jsem jednou koupila ze zvědavosti jasmínovou rýži a bohužel nám vůbec nechutnala.:-(

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    to bude zdravé;-):yes:a zkusím to udělat v rýžovači Tupperware:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    to není špatný nápad;-),já dělám rýži dušenou v troubě,někdy sáčkovanou,ale takto už jsem slyšela,že dělá hodně lidí rýži.
    No a s pohankou super.;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: tupperware rýžovač rýžovač rýžovač tupperware recepty rýžovač tupperware tupperware rýžovač recepty tuperware rýžovač vaření jasmínové rýže vaření rýže v tupperware tuperware ryzovac tuperware jasmínová rýže vaření recepty rýžovač tupperware tuperware recepty rýžovač od tupperware recepty rýžovač recepty tupperware ryzovac recept tupperware hrnec na rýži tupperware rýžovač návod tupperware rýže úprava rýže

Zapomněl/a jsem heslo