Rýžový nákyp s tvarohem a jablky

toprecepty.cz Kuchař:

Sladká jídla 17 názorů

55

Suroviny

250g rýže
4 dl vody
sůl
máslo
2 vajíčka
100g cukru
půl vanilkového cukru
300g tvarohu
1 l mléka
4 jablka (případně i jiné ovoce např. meruňky)
tuk na pekáč
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme, lehce přisolíme a dáme dusit. Do mléka zašleháme vajíčka, vanilkový cukr, 50g cukru, utřený tvaroh a vychladlou rýži.

  2. Do vymazaného pekáče dáme polovinu této rýžové hmoty, na ni dáme jablka, posypeme trochu cukrem, zakryjeme opět rýží, navrch dáme kousky másla a zapečeme. Na talíři ještě podle chuti pocukrujeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rýžový nákyp s tvarohem a jablky

  • casino casino

    ...chystám si rýžovou kaši na zítřejší nákyp, tak si tu pročítám recepty na nákypy...
    No, myslím, že pitomější rcp (na nákyp ;-) tu není :no:
    Prý: "Recept není nikdy dogma..." stojí psáno níže.
    Ale rcp má být proveditelný bez toho, že by si kuchtíci měli číst komentáře a podle nich si blbý recept poupravit :-((

    Odpovědět

  • doda doda(neregistrovaná)

    Rýžový nákyp má být z rýže kulatozrnné, ta saje více a hlavně má být trošku rozvařená. Pokud necháte rendlík odkrytý a budete vařit rýži v 1 litru mléka, tak mléko necháte prostě vyvařit a v rýži zůstane jen ta chutička z mléka. Pokud jsi z toho měla Janice rýžové mléko, tak sis jej měla nechat déle vyvařit, aby byl z toho nákyp, ne? Jen to chce trošku myslet hlavinkou, viď?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pavlína: Kdybyste si přečetla níže psané komentáře, zjistila byste, že tam někteří i dávají své zkušenosti ;-). Recept není nikdy dogma, ale inspirace. Proto se dávají i komentáře, které nějakým způsobem ten recept obměňují.

    Odpovědět

  • Pavlína Pavlína(neregistrovaná)

    Dělala jsem nákyp úplně podle receptu i když se mi zdálo moc mléka přesto jsem to tak udělala a oběd šel do popelnice.Vše plavalo.Potom nechápu k čemu jsou recepty na internetu když stojí zaprd.:-S:no::no:

    Odpovědět

  • Chyba v postupu!!! Chyba v postupu!!!(neregistrovaný)

    Jsou možné 2 základní varianty: 1.do kastrolku rýži zaliju mlékem a vařím,ve varu odstavím a nechám nabobtnat rýži 2.mléko do varu a nasypat rýži,chvilku považit,vypnout a nechat nabobtnat, já dělám první variantu,co se týče množství mléka na cca 350-400dkg rýže cca o,75-1 litr mléka záleží jak moc chcete rýži rozvařenou a taky záleží na druhu rýže,výhodná je varianta č.1 kdy zalijete rýži do roviny mlékem a podle potřeby můžete trošku dolívat,takže cca ten 1 litr na to padne......;-)

    Odpovědět

  • Dal Dal(neregistrovaný)

    Doslova brát recepty je zbytečné - berte to spíše jako inspiraci a zpestření vašich kulinářských umů a používejte přirozený cit a rozum; pak se vám nemůže stát že na jeden sáček rýže použijete litr mléka;-)

    Odpovědět

  • pragetta pragetta(neregistrovaná)

    Pri prvnim cteni receptu mi bylo divne, ze se ma pouzit litr mleka. Necetla jsem vubec komentare, ale i presto jsem dala mleka jen pul litr. Moc jsme si na nakypu pochutnali. Diky za typ. I babicka se olizovala a to je co rict. Diky:-)

    Odpovědět

  • Mistr šéfkuchař Mistr šéfkuchař(neregistrovaný)

    Problém těchto a dalších podobných stránek spočívá v tom, že recepty může vkládat kdejaký všeuměl, který ani nezkontroluje, co sem vlastně napsal. Vraťte se k normálním tištěným kuchařkám a uděláte lépe, než abyste vařili tady podle těch pochybných receptů od rádoby kuchařů!!!!! :no: :no: :no: :no: :no:

    Odpovědět

  • Táňa Táňa(neregistrovaná)

    Jsem z tohoto receptu velice znechucená!!! S rýžovým nákypem to nemá absolutně nic společného. No, snad jen tu rýži... :-((

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    janice, nemůžu a ani nechci upravovat recept, který mi nepatří. Mne zaujal a snažila jsem si ho upravit, aby to bylo v pořádku. Přidala jsem pouze fotku a reagovala, pokud to šlo na komentáře. Možná, kdyby sis je četla, neměla bys oběd na "prd";-) Ale je mi to líto.:-/

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    janice (neregistrovaný/á) - měla sis přečíst i komentáře,už první odspodu upozorňují na velké množství mléka! Jana Remková tam 28.6.2009 píše, že mléka dala méně a její fotka rozhodně jako rýžové mléko nevypadá. Jinak v základním recepru je na tohle množství opravdu dost mléka a navíc i voda. Já osobně nákyp dělám jen z mléka - na 250 g bych dala asi půl litru a navíc použiju jen žloutky a z bílků udělám sníh, který pak tam vložím a zapeču. Souhlasím, že tekutiny je moc, ale vyplatí se číst i komentáře ;-)

    Odpovědět

  • janice janice(neregistrovaný)

    recept uplne na prd. Misto ryzove hmoty mame ryzove mleko... ;-( :no: :no: :no:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Až je rýže měkká;-)

    Odpovědět

  • sasa sasa(neregistrovaná)

    A jak dlouho se to třeba peče?:-?

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Já jsem přidala jen fotku, recept jsem si malinko upravila podle sebe. Mléka jsem dala méně.;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: tvarohovy ryzovy nakyp s ovocem zapečená sladká rýže s jablky recepty-ryzovy nakyp rýžový nákup s ovocem jáhlový nákyp na sladko zapečena ryže s jablky rýžový nákyp se švestkami a sněhem tvarohový nakyp recept rýžový nákyp s ovocem a sněhem recepty z tvarohu nákyp recept tvarohový nákyp nakyp jáhlový nákyp se švestkami recept-rýžový nákyp sladká rýže se sněhem rýže s jablky-recept ryzovy nakyp recept video tvarohový nákyp s jablky zapečená rýže s tvarohem

Zapomněl/a jsem heslo