Spaghetti carbonara
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 5 308 kJ / 1 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,84 g |
Tuky | 27,64 g |
Vláknina | 29,50 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 333 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 187,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na špagety carbonara jsem tady pár receptů našla. Ale buď v nich byla smetana anebo pancetta či slanina. Správně má být ve špagetách carbonara guanciale, což je neuzená slanina z vepřových líček anebo laloku. Bohužel nutno dodat, že chuť pancetty nebo slaniny s guanciale nelze srovnávat. Dá se říci, že to byla uzenina přímo stvořená pro tento recept. A ta smetana je zbytečná, krémové omáčky lze docílit i bez ní a to i s celými vejci a není nutné přidávat další kalorie do už tak poměrně těžkého jídla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 2. 2017 22:15
18. 2. 2017 16:16
18. 2. 2017 14:15
No, poslal bych SZ že abychom zde neplevelili, ale jste želbohu neregi
https://www.google.it/#q=pasta+carbonara+panna
Rcp jsem nestudoval, předpokládám ale, že jsou to italské stránky...
18. 2. 2017 13:48
Ja to vidim jinak, smetanu si do carbonary da ten, kdo smetanu muze (ma ji rad), coz je zde mensina, nebo ten, kdo ji bez smetany (carbonaru) neumi uvarit.
18. 2. 2017 13:08
No, stran lidové tvořivosti s upravováním tradičních receptů by bylo lze polemizovat (ale ne tady) a dalo by se polemizovat i s každou druhou vaší myšlenkou (ale raději ne tady), leč dovolím si nesouhlasit s Paul Sulc: Pán je sice ve svých názorech aspoň konzistentní (viz koment https://www.toprecepty.cz/recept/11574-spagety-car... ale pravdu může mít asi stejnou jako pověstný televizní lecebrita která se nesmazatelně zapsala do dějin kulinařiny rčením: "...a nemáte-li tam to, tak tam dejte to co máte!"
Na rozdíl od Pavlíka Sulců se nerad opakuji (viz odkaz výše) ale co se týká té smetany v carbonara mu rád dávám za pravdu: Není pravda, že v It. se zásadně (jak se v mnohých diskuzích zdůrazňuje) nepřidává smetana. V některých, především v severních regionech (asi vliv rakouské kuchyně) smetanu používají. Ne vždy, ale občas používají
18. 2. 2017 13:06
18. 2. 2017 07:27
18. 2. 2017 07:16
18. 2. 2017 04:45
28. 3. 2015 11:46
23. 3. 2015 22:17
20. 3. 2015 09:16
19. 3. 2015 21:12
19. 3. 2015 19:28
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 8 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 9 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 11 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 13 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 6 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 7 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 7 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 9 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 9 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 9 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 9 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 9 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: spaghetti carbonara špagety carbonara albert spagety car neuzená slanina spaghetti carbonara recept špagetové carbonara špagety carbonara lidl špagety carbonara špagety..carbonara carbonara se slaninou recept carbonara smetana albert spageti di carbonare spaghetti di carbonara pancetta carbonara carbonara špagety recept top recepty špagety carbonára špagetové carbonara lidl recept carbonara recept.cz spaghetti vejce spagetti di carbonata
Suroviny: těstoviny špagety, guanciale, vejce, pecorino, sýr gran moravia, česnek, pepř mletý, bazalka čerstvá
Spaghetti carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K2jz
14 názorů