Spaghetti alla Carbonara

toprecepty.cz Kuchař:

Těstoviny 26 názorů

59

Suroviny

4 vajíčka
2 dcl smetany
pažitka
100 g parmazán (Parmigiano-Reggiano) nastrouhaný
100 g slanina (špek) usmažit
300 g špaget
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme zvlášť v osolené vodě.

  2. Osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky a necháme vychladnout.

  3. Pak přimícháme ostatní přísady a tak připravíme omáčku. Mícháme za studena.

  4. Pak už jen zalijeme uvařené špagety touto omáčkou a bohatě posypeme sýrem. Je to něco jiného než ty věčné kečupové omáčky jak jsme zvyklí u nás.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Spaghetti alla Carbonara

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Ptal jsem se ruznych Talianu, vcetne sveho doktora: nekdo smetanu dava, nekdo zase ne. Stejne jako neexistuje jednotny predpis na gulas, neexistuje ani na carbonaru. Jen suvereni arogantne tvrdi, co do jidla patri ci nepatri.

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Smetana do receptu opravdu nepatří. Ověřila jsem si letos na dovolené na Elbě, ptala jsem se několika místních kuchařek a kuchařů.
    I bez ní je recept skvělý :yes::yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Se smetanou to nedělám a i bez ní mám těstoviny jako s krémem... Přidat tam ještě 2dlsmetany, tak to asi bude "máčka"
    Myslím, že v receptu je opomenuto krátké zpracování těstovin s "omáčkou" v pánvi na ohni:-//

    Není pravda, že Italové nedělají Pasta alla Carbonara i se smetanou... V severní Itálii vám to na výslovné přání připraví.
    V jižní Itálii dělají na římský způsob, tedy bez smetany a ještě tak před třiceti lety by vás hnali svinským krokem i s tou smetanou:-))
    Ale časy se, díky turismu mění... Teď vám např. i na jih od Neapole nabídnou pizzu s hranolkama!!! a svišti se po tom mohou utlouct...

    Odpovědět

  • romana.. romana..(neregistrovaný)

    Dost sem se tu nasmála, jak jsou všichni chytří spíš bych to nazvala "počeštěné carbonara" :D protože italové to dělají jako lehké jídlo, takže žádná smetana..:D Ale my rozmazlenci čeští musíme mít prostě smetánku..:D kdepak bez smetany jsou výborné!!

    Odpovědět

  • těstovinová bohyně! :D těstovinová bohyně! :D(neregistrovaný)

    Všichni jsou tu najednou znalci, neříkám, že já jím jsem, avšak studuju italskou kuchyni už odmala. Pro mě za mě, dělejte si špagety jak chcete, ale pak k tomu nepište nadpis Spaghetti alla Carbonara. Spaghetti alla Carbonara jsou ze špaget, žloutků, parmazánu, pecorina, pancetty, olivového oleje, česneku.

    Odpovědět

  • freemen freemen(neregistrovaný)

    picus:máš příznačný nick :-8 Carbonarky jedině se smetanou. Chcešli něco dietního tak se napij vody!

    Odpovědět

  • picus picus(neregistrovaný)

    jajusenka: vsude sama smetana, to je ale debilita. bez ni jsou super:yes:

    Odpovědět

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    :-) dnes jsem delala k veceri a bez smetany, dle jasanky... a vyborny, lehky, diky za tip :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vždycky jen koukám, kolik je na českém internetu odborníků přes italskou kuchyni...;-):-)) Do jiných národních kuchyní se příliš nepouštějí...občas do čínské, ale italskou, tu asi znají z Bibione...;-)

    Odpovědět

  • maros maros(neregistrovaný)

    hele co je to za blbost smetanu do carbonara a pazitku a spek magori ma tam jit zloutka parmazan pepr sul pancetta spagetti :no:
    a bazalka na okrasu a vuni smeju se ceskym kucharu fuj naucte se varit

    Odpovědět

  • Tom 2 Tom 2(neregistrovaný)

    Jak je receno nize, hlavne NE smetanu ... pak to neni pasta carbonara, ta ma byt lehka! Zatimco ta vsudypritomna ceska interpretace se smetanou je hrozne tezka. Taky bych osobne nedoporucil anglickou slaninu, pokud chcete pastu carbonara, tak sahnete trochu do kapsy a kupte si opravdovou pancettu, je to o necem zcela jinem.

    Odpovědět

  • jajusenka jajusenka(neregistrovaná)

    Tradiční a originální recept na špagety carbonara je takový: uvařit špagety v osolené vodě (samozřejmě al dente), v misce smíchat vaječné žloutky s parmezánem a pepřem (na osobu 2 žloutky), na troše olivového oleje orestovat slaninu dozlatova, přidat uvařené špagety, prohřát, přidat směs žloutků a sýra, odstavit z ohně, proházet, nandat na talíř, posypat parmezánem a sníst. Pokud se to udělá takto, je to zaručená mana. Hlavně ŽÁDNÁ SMETANA! to pak opravdu nejsou špagety Carbonara.. Rychlé, chutné a relativně lehké jídlo. Děláme velmi často, jsem na nich závislá:-D

    Odpovědět

  • Dadula Dadula

    Tak řekne mi někdo, prosím, jaký je tedy správný recept na špagety Carbonara? Chci s tím zítra zabojovat, tak aby to taky stálo za to :) Moc děkuji za pomoc..

    Odpovědět

  • Ladislav Koch Ladislav Koch(neregistrovaný)

    Carbonara a smetana??? to nemůžete myslet vážně.:-//

    Odpovědět

  • martina82 martina82

    carbonara je opravdu vyborna delam ji casto a musim uznat ze recept mate super ..pochvala jirimu ktery to napsal moc zpravne:yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pasta carbonara omáčka carbonara carbonara recept špagety carbonara recepty špagety carbonara recept carbonara špagety carbonara špageti carbonara špagety carbonare špagety alla carbonara spagetti carbonara recept carbonara pasta carbonara recept testoviny carbonara carbonara omáčka spagetti carbonara recept spagety ala carbonara omáčka carbonara recept recept špagety carbonara recept pasta carbonara

Zapomněl/a jsem heslo