Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie12 642 kJ / 3 021 kcal
Bílkoviny109,82 g
Tuky191,24 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 3,29 g
Sůl8,07 g
Sacharidy208,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

HonzaFromRanch

17. 6. 2018 13:55

Kdyby na všechno existoval jeden jediný recept, nebylo by potřeba tolik kuchařek a ani tolik internetových serverů. Tisíc lidí, tisíc chutí. V názvu je slovo "alla", což samo o sobě říká, že to je "jako" nebo "na způsob" a autor/autorka předkládá svou verzi obecného receptu, který může někomu chutnat, někomu ne, ale je to tip pro ty, co chtějí něco zkusit. Dělám kachnu s knedlíkem a špenátem a co? Zelí mi nechutná, tak mě budou lidi kamenovat, že ke kachně "jedině" zelí? Špagety Carbonara (Uhlířské špagety) jsou staré levné lidové jídlo, které v samotné Itálii má řadu různých variant. Já je u nás na ranči dělám taky se smetanou a člověče pomni, dokonce s Anglickou slaninou, zkrátka nám to tak chutná, tak to tak dělám. Pokud bude existovat server s naprosto dokonale originálními certifikovanými receptůrami, pak asi ano, pak se může někdo čílit, ale tady, kde si vyměňujeme svoje vlastní recepty jako varianty na klasiku, se obouvat do autorů, že to či ono tam nepatří mi přijde poněkud komické a sebestředné.

Paul Sulc

11. 1. 2017 21:34

Ptal jsem se ruznych Talianu, vcetne sveho doktora: nekdo smetanu dava, nekdo zase ne. Stejne jako neexistuje jednotny predpis na gulas, neexistuje ani na carbonaru. Jen suvereni arogantne tvrdi, co do jidla patri ci nepatri.

Martina

18. 8. 2014 12:23

Smetana do receptu opravdu nepatří. Ověřila jsem si letos na dovolené na Elbě, ptala jsem se několika místních kuchařek a kuchařů.
I bez ní je recept skvělý :yes::yes:

casino

24. 1. 2014 01:28

Se smetanou to nedělám a i bez ní mám těstoviny jako s krémem... Přidat tam ještě 2dlsmetany, tak to asi bude "máčka"
Myslím, že v receptu je opomenuto krátké zpracování těstovin s "omáčkou" v pánvi na ohni:-//

Není pravda, že Italové nedělají Pasta alla Carbonara i se smetanou... V severní Itálii vám to na výslovné přání připraví.
V jižní Itálii dělají na římský způsob, tedy bez smetany a ještě tak před třiceti lety by vás hnali svinským krokem i s tou smetanou:-))
Ale časy se, díky turismu mění... Teď vám např. i na jih od Neapole nabídnou pizzu s hranolkama!!! a svišti se po tom mohou utlouct...

romana..

23. 1. 2014 11:28

Dost sem se tu nasmála, jak jsou všichni chytří spíš bych to nazvala "počeštěné carbonara" :D protože italové to dělají jako lehké jídlo, takže žádná smetana..:D Ale my rozmazlenci čeští musíme mít prostě smetánku..:D kdepak bez smetany jsou výborné!!

těstovinová bohyně! :D

7. 4. 2013 12:53

Všichni jsou tu najednou znalci, neříkám, že já jím jsem, avšak studuju italskou kuchyni už odmala. Pro mě za mě, dělejte si špagety jak chcete, ale pak k tomu nepište nadpis Spaghetti alla Carbonara. Spaghetti alla Carbonara jsou ze špaget, žloutků, parmazánu, pecorina, pancetty, olivového oleje, česneku.

freemen

20. 10. 2012 11:48

picus:máš příznačný nick :-8 Carbonarky jedině se smetanou. Chcešli něco dietního tak se napij vody!

picus

30. 9. 2012 19:25

jajusenka: vsude sama smetana, to je ale debilita. bez ni jsou super:yes:

Zuzka

24. 7. 2011 19:10

:-) dnes jsem delala k veceri a bez smetany, dle jasanky... a vyborny, lehky, diky za tip :yes:

Eliza

13. 8. 2010 10:15

Vždycky jen koukám, kolik je na českém internetu odborníků přes italskou kuchyni...;-):-)) Do jiných národních kuchyní se příliš nepouštějí...občas do čínské, ale italskou, tu asi znají z Bibione...;-)

maros

13. 8. 2010 01:04

hele co je to za blbost smetanu do carbonara a pazitku a spek magori ma tam jit zloutka parmazan pepr sul pancetta spagetti :no:
a bazalka na okrasu a vuni smeju se ceskym kucharu fuj naucte se varit

Tom 2

14. 7. 2010 09:53

Jak je receno nize, hlavne NE smetanu ... pak to neni pasta carbonara, ta ma byt lehka! Zatimco ta vsudypritomna ceska interpretace se smetanou je hrozne tezka. Taky bych osobne nedoporucil anglickou slaninu, pokud chcete pastu carbonara, tak sahnete trochu do kapsy a kupte si opravdovou pancettu, je to o necem zcela jinem.

jajusenka

8. 2. 2010 22:13

Tradiční a originální recept na špagety carbonara je takový: uvařit špagety v osolené vodě (samozřejmě al dente), v misce smíchat vaječné žloutky s parmezánem a pepřem (na osobu 2 žloutky), na troše olivového oleje orestovat slaninu dozlatova, přidat uvařené špagety, prohřát, přidat směs žloutků a sýra, odstavit z ohně, proházet, nandat na talíř, posypat parmezánem a sníst. Pokud se to udělá takto, je to zaručená mana. Hlavně ŽÁDNÁ SMETANA! to pak opravdu nejsou špagety Carbonara.. Rychlé, chutné a relativně lehké jídlo. Děláme velmi často, jsem na nich závislá:-D

Dadula

7. 2. 2010 15:53

Tak řekne mi někdo, prosím, jaký je tedy správný recept na špagety Carbonara? Chci s tím zítra zabojovat, tak aby to taky stálo za to :) Moc děkuji za pomoc..

Ladislav Koch

9. 12. 2009 21:16

Carbonara a smetana??? to nemůžete myslet vážně.:-//

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pasta carbonara omáčka carbonara špagety alla carbonara carbonara recept špagety carbonara recepty špagety carbonara recept carbonara špagety carbonara špageti carbonara špagety carbonare spagetti carbonara recept carbonara spagety ala carbonara pasta carbonara recept testoviny carbonara carbonara omáčka spagetti carbonara recept těstoviny alla carbonara recept pasta carbonara omáčka carbonara recept

Suroviny: vejce, smetana, pažitka, parmazán, slanina, těstoviny špagety, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Spaghetti alla Carbonara

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gQD