Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety smetanové (Carbonara)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

20. 5. 2015 11:21

Suroviny

Porce: 4-6porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 104 kJ / 264 kcal
Bílkoviny21,70 g
Tuky18,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy1,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Paul Sulc

13. 1. 2018 03:09

Stale se nachazeji lide, kteri radi a vedi PRESNE jak se co dela, jak cov cem ma byt ci naopak. Muj Taliansky doktor mi rikal, ze v Italii proste nekdo smetanu dava, jiny zase ne. Snad by meli prestat ty hadky mudrcu o tom, co kam se hodi ci nehodi. Jestli mi bude smakovat cesnek ve svestkovych knedlikach, tak si jej tam budu davat a jestli mi bude chutnat cukr a skorice na bramboracich, tak take. Ostatne, Polaci to tak obcas jedi, jak mi nektgeri rekli. Ale nemaji v nich majoranku a cesnek, jen cibuli a palivou papriku.

janatka janatka

9. 6. 2015 08:44

Já nevím jestli tam patří smetana nebo ne,ale tyto nám moc chutnaly:-p:yes:Jsou jemné a smetana dává tomu jídlu tu správnou chuť.

Jitkas

21. 5. 2015 07:58

casino: "Zvrhlosti" najdete vsude, ale klasika je bez smetany. Na techto strankach je napriklad recept na Knedlo zelo vepro, kde mezi "korenim" je pouzita treba sojova omacka, coz jeste neznamena, ze se tak Knedlo zelo dela, lepe receno, by se melo delat.

Podle meho je to jen o technice a ne o tom, ze se smetanou jidlo lepe smakuje. Proste se to musi umet a popravde receno to neni vubec zadna veda. Pridani smetany vyresi problem srazlivosti a kremovitosti vajec, ale urcite ubere tomuto uzasnemu jidlu na chuti, tak proc to delat, kdyz to jde i bez ni? Rozhodne tam patri i pecorino, s parmazanem je to uz zase nekde jinde, ale dejme tomu.... Angl. slaninu nekomentuji, chapu, ze guanciale je tezko dostupne.
Tady mate odkaz i s vysvetlenim, ktere je podle meho dost verohodne a nejvice pravdepodobne, o puvodu testovin Carbonara.

www.academiabarilla.it/ricette/primi-piatti/spaghetti-delat? alla-carbonara.aspx

casino casino

20. 5. 2015 23:38

Jitkas:
No, já tam jezdím (teď už spíš lítám) přes 40let a Carbonara se smetanou jsem taky nikdy nejedl... To ale nutně neznamená, že to v It. nemají;-)
Zkuste zadat v Google it "pasta alla carbonara con panna"
Ale když se neshodli ti italští manželé v odkazu níže, tak proč bychom se měli domluvit my, že?:-))

zizala zizala (moderátorka)

20. 5. 2015 21:41

magdalenka: :-8:-K Děkuji, já jsem milovník italské kuchyně a snažím se ji vařit dobře :-8

magdalenka magdalenka

20. 5. 2015 20:32

zizala: prednedávnom mi presne ako opisuješ, rodený Talian od Parmy pripravoval carbonara.

hosta hosta

20. 5. 2015 19:41

Deniska12: právě proto, že ti je 17 a učíš se vařit, měla bys připomínky, které nejsou míněny zle a osobně, brát v úvahu.
Tu profi fotku z restaurace bys měla odstranit, rádi všichni uvítáme tvoji, až uvaříš sama:-) - to samé platí i u ostatních tvých receptů, kde jsi fotky - i přes upozornění, které se při přidávání receptů objeví - zkopírovala z netu:-//

zizala zizala (moderátorka)

20. 5. 2015 17:25

Smetanu (jen 1-2 lžíce) přidávají někteří kuchaři v restauracích na pobřeží, aby vyhověli chutím turistů a potajmu se tomu pošklebují, asi tak, jako když někdo požaduje kečup - taky vám ho podají, ale mají z takového strávníka srandu. Ital rozšlehá vajíčka (raději jen žloutky) v misce, opepří a přisolí, přidá část parmezánu. Do pánve s opečenou slaninou přidá horké uvařené špagety, prohodí, pak přidá ta ušlehaná vajíčka, opět prohodí a případně trošku zředí vodou ze špaget a prohřeje jen tak, aby se na špagetách vytvořil krém.
Postup v receptu je chybný. Když totiž vyklepnete celá vejce rovnou na špagety, musíte zřejmě hodně intenzivně míchat, aby se vejce dostala všude a i tak z nich nebudete mít homogenní tekutinu. A rozbijete uvařené špagety. Pokud u nás někdo takhle učí vařit špagety Carbonara nové kuchařské učně, tak je něco špatně :-(

ajdoska

20. 5. 2015 15:29

Já si myslím, že hodně českých kuchařek a kuchřů dáva do těchto špaget smetanu. Navštivte několik restaurací tady u nás a zjistíte že v každé restauraci je dělají jinak. Myslím že každej si to doma dvaříme podle sebe a podle chuti. Carbonara pravé italské to nejsou ale i tak jsou moc dobré :yes:;-)

Deniska12

20. 5. 2015 15:11

To tady fakt budete řešit jestli to jsou Carbonara nebo ne?? Já jsem již napsala, že máte pravdu, že smetana do Carbonara nepatří. Proto je v názvu ta smetana napsaná a Carbonara, je v závorce. Myslím že tato stránka, je na přidávání receptů a nápadů. Já na tuto stránku chodím ráda, člověk tu vždy najde spousty zajímavých receptu ale jestli hodláte řešit každý detail tak mi to za to vážně nestojí.
Je mi 17let,učím se vařit a baví mě to, chtěla jsem se tady podělit i o své recepty a o recepty které děláme ve škole na praxi. Ale jak tak koukám, tady jsou samí šéfkuchaři a řeší doopravdy každý detail. Já mám tento recept takto ráda, ta smetana mi tam chutná, takže je to na způsob Carbonara ale se smetanou. Já nemám problém když mě někdo upozorní na chybu, učím se a budu ráda za každou radu.

Fotku mám z restaurace kde dělám na praxi, ale dnes mám v plánu je vařit doma, tak pak dodám i svojí fotečku.

zizala zizala (moderátorka)

20. 5. 2015 13:49

A fotka je odkud?

Jitkas

20. 5. 2015 13:34

casino: Ziji v severni Italii(Piemont) jiz desitky let, ale spagety Caronara jsem se smetanou nikdy nejedla, natoz s cesnekem. Kdezto tortellini se smetanou a salveji jsou obvykle, Carbonara a jeji predchudkyne Grigia, vzdy bez smetany.

Jitkas

20. 5. 2015 13:05

Tak vypust slovo "carbonara" a problem neexistuje, protoze Carbonara to opravdu neni.

casino casino

20. 5. 2015 13:03

"Špagety smetanové (Carbonara)"
No, "jedna smetana" je asi moc, že.

hosta: danielle72:
Dámy, i zde asi platí, že není vše jen černé či bílé:-D
http://www.labuznik.cz/clanky/uhlirina/

Deniska12

20. 5. 2015 12:46

Ano máte pravdu, Italové to dělají bez smetany ale ve většině restaurací v Čr, Vám je naservírují se smetanou. Mě osobně to s tou smetanou chutná víc ale do pravých těstovin Carbonara, smetana nepatří. ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: špagety se smetanou smetanové špagety těstoviny carbonara se smetanou špagety na smetaně spagety smetana špagety carbonara top recepty špagety carbonara bez vajec špagety carbonara tortellini carbonara špagety carbonara podle šéfkuchaře smetanovx špagety špagety recept spahety se smetanou tortellini carbonara recept těstoviny carbonara se na smetaně smeranové špagety špagety bílé se smetanou recepty na spagety se smetanou spagety ze smetany špagety alla carbonara

Suroviny: těstoviny špagety, slanina anglická, vejce, smetana, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Špagety smetanové (Carbonara)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NRLz