Kváskový estonský skořicový kringel
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 508 kJ / 2 033 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,62 g |
Tuky | 83,93 g |
Vláknina | 12,25 g |
Cholesterol | 391 mg |
Sodík | 179 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 267,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z chytré knihy o kvásku jsem se dozvěděla, že střídání teplot při kynutí s kváskem je žádoucí, protože v kvásku je víc druhů kvasinek a každé potřebují jinou teplotu pro svůj rozvoj. No a ještě druhá moudrost z knihy - tuk zpomaluje kynutí. V tomto těstě je dost tuku, takže si recept sám žádá pomalé kynutí. Protože chci pečivo dobré a také zdravé, rozhodla jsem se zkusit toto pomalé kynutí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 7. 2016 16:04
hosta: plus 50 g másla v nádivce - ani to není na moučník hodně.
4. 7. 2016 15:58
skarlettka: tři deka tuku se ti zdá hodně?
4. 7. 2016 08:34
Mně sse nezdá, že by tam bylo tolik tuku.
13. 3. 2016 17:20
AniCiz: děkuji
13. 3. 2016 09:26
pěkně popsáno..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 5 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno před 23 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 22 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 24 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 34 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 37 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí kuřecí stripsy jako z KFC máte hotové hned: Hrníčkový recept na oblíbenou klasiku baví internet
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jahodový džem pro začátečníky bez chemie: Důležité je čerstvé ovoce a sbírání pěny při vaření, chuť vylepší i trochu zvláštní koření
Další recepty
Tématické fráze: estonský kringel skoricovy kringel pomalé kynutí v lednici kváskové šneky skoricovy weigl pomalé kynutí kringel skořicové šneky s kváskem sušenky z kvásku kváskové skořicové šneky kvaskové sušenky moučníky z kvásku moucniky z kvaskoveho testa kváskové recepty skořicově kringel moučníky z kvásku recepty moučník z kvásku estónský kvásek skoricovi sneci z žitného kvásku šneka z žitného kvásku
Suroviny: mouka hladká, mléko, kvásek, máslo kakaové, vejce, cukr třtinový, sůl, máslo, skořice mletá, agáve
Kváskový estonský skořicový kringel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODqL
5 názorů