Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový hrnkový chléb

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 1. 2010 14:43

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 339 kJ / 2 949 kcal
Bílkoviny87,65 g
Tuky38,06 g
Vláknina25,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy551,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

StandaCB

21. 3. 2016 08:29

Jiný recept, mkrněte sem: kvaskovy-chleb.cz

Merylas Merylas

20. 12. 2011 22:15

Vitalij: Bylo by docela fajn tady mít i recept od Tebe, pokud teda tomu rozumíš tak, jak naznačuješ;-) Tady autorka netvrdí, že je to žitný chleba a celokváskový. Je více různých druhů chleba s různým složením a ne jen z žitné mouky.

Vitalij

20. 12. 2011 00:52

Já když vidím ty mudrlanty, jak cpou do žitného chleba pšeničnou mouku a normální kvasnice, tak bych je poslal na Macháčkův palouk na maliny a ať se nemotají do pečení chleba! Když chleba, tak zdravý chleba! Pak se musí péci z žitného kvásku, z žitné celozrnné mouky grahamového typu a z žitné tmavé chlebové mouky. A jen voda, mořská sůl, kmín a mletý koriandr. Chleba pak nemá konkurenci! Kdo chce péci chleba jako buchty s kvasnicema, ať píše recepty do buchet!;-)

Jita

23. 7. 2011 15:42

:):Máte pravdu,já peču kváskový a nechám těsto kynout 16 hod v míse pak ještě 2 hod a pak 55 min.peču v jenském skle.Napřed 30 min.zakrytý víkem a pak 25 min.odkrytý.Je krásný,křupavý a vydrží celý týden.

cathleen cathleen

30. 5. 2011 10:27

Tenhle chleba kváskový je....jak jinak byste (třeba už jen názvem) dali vědět, že v těstě je žitný kvásek? A je ho tam docela hodně.
Chlebík, který je kynutý POUZE kváskem, přece může být nazván celokváskovým;-)
S tímhle názvem plně souhlasím:yes: (a všem, :-) i :-( doporučuju - máte-li recept na vyzkoušený celokváskový chleba, přidejte ho sem! Takto to vypadá, že pouze planě mentorujete a poučujete. A to umí každý.....:-D )

:-(

30. 5. 2011 09:02

Marie Klara říká kváskový všem chlebům s kvasnicemi, do kterých dá trošku kvásku...

:)

30. 5. 2011 08:43

vypadá krásně ale s kváskovým má bohužl společné jen jméno, kváskový má být proto že se v něm neužívají kvasnice které následně v našem žaludku kvasí, ale přírodní kvásek z žitné mouky a vody (opravdu to nakyne ale chce to dny ne hodiny !)

HankaPu HankaPu

18. 2. 2010 11:53

Chlebík vypadá nádherně a určitě je i moc dobrý:yes: +

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 2. 2010 22:15

Krásný chlebík!!:-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kváskový chléb pro začátečníky chleba z kvásku hrnkový chléb hrnkový chleba kváskový chléb podle dity p. chléb z kvásku celožitný chléb domácí kváskový chléb pečeme z kvásku chleba s kváskem recept na chleba s kvaskem jak se peče kváskový chléb žitný chléb s kvasnicemi celožitný chléb recept kváskový chléb v domácí pekárně recept na chleba z kvásků nejlepší recept na bezlepkový chleba chleb s kvaskem domacichleb domácí chleba hrnkovy

Suroviny: kvas žitný, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, voda, olej, sůl, kmín celý, kvasnice, vločky ovesné,

TopRecepty.cz

Kváskový hrnkový chléb

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MwrB