Skořicový koláč

toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Kynuté 6 názorů

43

Suroviny

140 g mouky
70 g másla
1 vejce
10 g droždí
špetka soli
4 lžíce moučkového cukru
šálek čerstvé smetany
1/2 lžičky tlučené skořice
máslo na vymazání plechu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky rozdrobíme droždí a máslo, přidáme vejce a 1 lžíci cukru. Uděláme těsto a vyválíme je na plát o něco větší než je dno formy. Dáme do nízké koláčové formy s okrajem, vymazané máslem a pečeme ve středně teplé troubě do světlé barvy.

  2. Upečený koláč vyjmeme z trouby, do jeho středu nalijeme hustou smetanu smíchanou se 3 lžícemi moučkového cukru a tlučenou skořicí a dáme ještě na 10 minut do trouby. Nemáme-li smetanu dost hustou, zamícháme do ní 2 žloutky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 129 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Skořicový koláč

  • honza honza (neregistrovaný)

    na kolik pečeme?

    Odpovědět

  • dolenak dolenak

    kolac jsem zkoušela,ale nechápu co je na něm dobré.

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Gábi, obyčejnou čerstvou šlehačku od Madety, má 33%, ale ty žloutky to myslím spolehlivě zahustí, po vychladnutí zatuhla úplně ;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Marto, jakou jsi použila smetanu, aby byla hustá :-?

    Odpovědět

  • Marta Marta

    tak nakonec šel koláč krájet dobře, je výborný, jen jsem se těšila, jak ho bude mít manžel večer ke kafíčku a ona mi z něj dcerka lžící oškrábala téměř všechnu polevu, ach jo...:-(

    Odpovědět

  • Marta Marta

    koláč chladne, už se na něj moc těšíme :-p, jen se obávám, že ho budeme jíst lžičkou, těsto jsem musela rozválet do hodně tenka, asi je to množství spíše do dortové formy, výšku okrajů jsem podcenila, tak se mi šlehačka místy přelila přes ně a nakonec jsem ho malinko spálila (jen okraje):-8, ale i tak voní božsky! Do šlehačky jsem pro jistotu ty 2 žloutky zamíchala.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo