

Skořicový koláč
Suroviny
- 140 g mouky
- 70 g másla
- 1 vejce
- 10 g droždí
- špetka soli
- 4 lžíce moučkového cukru
- šálek čerstvé smetany
- 1/2 lžičky tlučené skořice
- máslo na vymazání plechu
Postup přípravy receptu
Do mouky rozdrobíme droždí a máslo, přidáme vejce a 1 lžíci cukru. Uděláme těsto a vyválíme je na plát o něco větší než je dno formy. Dáme do nízké koláčové formy s okrajem, vymazané máslem a pečeme ve středně teplé troubě do světlé barvy.
Upečený koláč vyjmeme z trouby, do jeho středu nalijeme hustou smetanu smíchanou se 3 lžícemi moučkového cukru a tlučenou skořicí a dáme ještě na 10 minut do trouby. Nemáme-li smetanu dost hustou, zamícháme do ní 2 žloutky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Skořicový koláč
-
na kolik pečeme?
-
kolac jsem zkoušela,ale nechápu co je na něm dobré.
-
Gábi, obyčejnou čerstvou šlehačku od Madety, má 33%, ale ty žloutky to myslím spolehlivě zahustí, po vychladnutí zatuhla úplně
-
Marto, jakou jsi použila smetanu, aby byla hustá
-
tak nakonec šel koláč krájet dobře, je výborný, jen jsem se těšila, jak ho bude mít manžel večer ke kafíčku a ona mi z něj dcerka lžící oškrábala téměř všechnu polevu, ach jo...
-
koláč chladne, už se na něj moc těšíme
, jen se obávám, že ho budeme jíst lžičkou, těsto jsem musela rozválet do hodně tenka, asi je to množství spíše do dortové formy, výšku okrajů jsem podcenila, tak se mi šlehačka místy přelila přes ně a nakonec jsem ho malinko spálila (jen okraje)
, ale i tak voní božsky! Do šlehačky jsem pro jistotu ty 2 žloutky zamíchala.