Křenová omáčka s hovězím masem
Křenová omáčka je rychlá, zdravá, chutná a navzdory použitým dražším surovinám je ve výsledku levná. Jako tradiční přílohu podáváme houskový nebo karlovarský knedlík, varianta s vařeným vejcem místo masa chutná i s bramborami.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 085 kJ / 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,36 g |
Tuky | 24,80 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vývar jsem si připravila předchozí den a protože vařím na klasickém kuchyňském sporáku na dřevo, nepotřebuji pomalý hrnec, na správném místě plotny mohu "pomalit" celý den :-)) Křen používám zásadně nakládaný, se syrovým nemám dobré zkušenosti v teplé kuchyni, má tendenci hořknout.
Recepty, které jsem tu našla, používají jako základ křenovky mléko. Nám takto chutná víc, i postup je trochu jiný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 1. 2024 23:27
výborné, doporučuji
8. 8. 2016 20:10
Jana Remkova: Díky, Jani, to mne moc těší
8. 8. 2016 17:01
Dovolím si přidat foto. Je skvělá
22. 11. 2012 10:11
rihana: PŘESNĚ!!!
22. 11. 2012 10:04
Taky jsem ji neuměla, byla nějak nahořklá. Až jsem se někde dočetla, že čerstvý křen se musí dát až úplně nakonec a jen lehce přejít varem. A takhle byla dokonalá. Díky za připomenutí.
22. 11. 2012 01:24
Tuhle omáčku jsem se musela naučit. Vzpomínám si, že když jsem ji kdysi uvařila dětem, vůbec jim nechutnala. Až tady na Topkách jsem zjistila, jak na to a dcera uznala, že je dobráá!
21. 11. 2012 21:32
hosta:dík, zhruba toľko porcií by som varila pre nás.
21. 11. 2012 19:10
křenovou já moc ráda
21. 11. 2012 18:27
magdalenka: ta sklenička má cca 20 dkg, vše se odvíjí od toho, kolik toho vaříš, nám tentokrát stačila - možná jsem dala lžičku navíc z předchozí
21. 11. 2012 18:25
MoniqueLaMutti: no někdy nestačí, ale tenhle má extra říz. vařila jsem asi tak čtyři-pět porcí, jsme dva a jedli bychom to týden
21. 11. 2012 18:18
já nevím....vám všem opravdu stačí sklenička křenu????? já teda musela letět ještě do večerky pro druhou, s jednou to bylo úplně slaboučké a až s tou celou druhou to získalo ten správný říz podotýkám, že jsem toho nenavařila kotel, ale pouze klasickej třílitrovej hrnec ....
21. 11. 2012 17:26
hosta: Mám dotaz - aký veľký je ten chren - koľko asi gramov, koľko omáčky máš z jednej fľaštičky? Koľko bežných stravníkov z toho nakŕmiš? Ďakujem.
21. 11. 2012 15:27
Bibinka: no vidíš, já ho koupila ve starožitnostech, mám ráda staré anglické vzory. hluboké, mělké, nějaké mísy - jen ne malé, bohužel. na focení není ideální, ale není ani ideální světlo
21. 11. 2012 15:10
Hosti, krásná a dobrá klasika a už to to musím napsat-máš servis jako já a i proto máš 4.bod
21. 11. 2012 15:09
my děláme zádadně s vepřovým srdcem a s vařeným bramborem
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 15 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 38 minutami
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 8 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 9 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 9 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 10 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 11 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 11 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 11 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 11 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Využití křenu v kuchyni: Český ženšen má všestranné použití. K čemu všemu se hodí?
Jak skladovat křepelčí vajíčka a jak dlouho nám vydrží? A k čemu jsou vlastně dobrá?
Další recepty
Tématické fráze: křenová omáčka s hovězim křenová omáčka podle pohlreicha krenova omacka s hoveziho masa hovezi maso s krenovou omackou křenová omáčka pohlreich křenovå omáčka k masu křenová omáčka videorecept křenová omáčka s veprovym masem krenova omacka hovezi v krenove omacce hovezi s krenovou omackou hovezi na krenu hovezi křenova omacka křenová omáčka z hovězího masa top recepty křenova omáčka nejlepší křenová omáčka hovězí maso v křenové omáčce křenová omáčka s kuřecím masem křenová omáčka s vývarem křenová omáčka kucharka pro dceru
Suroviny: vývar hovězí, vývar masový, máslo, mouka hladká, křen nakládaný, smetana ke šlehání, sůl, cukr, máslo
Křenová omáčka s hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Gr7
18 názorů