Tymiánové přední hovězí v tomatové omáčce s křenem

isindy Kuchařka: isindy

4 porce Hovězí maso 5 názorů

Suroviny

3/4 kg hovězího předního (jistě ale půjde i zadní)
1 velká cibule
20 dkg anglické slaniny
olej
sůl
pepř
strouhánka
3 špetky tymiánu
5 cm čerstvého křenu
2 lžíce worchesteru
6 lžic kečupu
1 masox
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme cca 20 minut odležet. Poté obalíme ve strouhánce a osmažíme na troše tuku jako řízky.

  2. V papiňáku na troše oleje opečeme proužky anglické slaniny a půlměsíčky cibule, přidáme tymián, kečup, worchester, přidáme maso, které směsí pokryjeme, trochu podlijeme a dusíme cca 40 minut.

  3. Hotové posypeme na talíři strouhaným křenem a pažitkou.
    Příloha - jakákoli, dali jsme si hranolky, ale dokážu si představit i knedlíky, rýži, těstoviny.

Poznámka

Maso by nemělo být moc prorostlé jako na polévku, spíše čistá svalovina - dnes jsem narazila na přední, které vypadalo skoro jako roštěnky, bylo mi líto uvařit "jen" na polévku a rajskou. Tak jsem trochu hledala a trochu experimentovala a výsledek byl více než dobrý :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tymiánové přední hovězí v tomatové omáčce s křenem

  • Bibinka Bibinka

    Isahu, skvělá improvizace, taky zrovna dusím hovězí a jsem na tom jako ty, ale jinak. Tobě dávám s klidným svědomím 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Elizo, klidně i bez papiňáku, jen to bude déle trvat ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Hrozně se mi líbí postup. To jsem ještě nikdy nezkoušela a nejspíš ani neslyšela a nečetla - obalit ve strouhance, usmažit a pak dusit. Tuším, že to bude moc dobré.
    Papiňák nemaje, nějak si poradím. ;-):-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    jajajaj, zrovna nedávno jsem měla kližku, která se dala téměř plátkovat. Źe já si ji nenechala:-S;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    no toto vypadá dos jedle:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty hovězí přední maso hovězí přední bez kosti recept recepty z předního hovězího masa recepty předni hovězi maso hovězí přední bez kosti recepty recepty z hovězího předního přední hovězí maso recepty omáčka z předního hovězího recepty z předního hovězího hovězí přední s kostí recepty hovězí přední bez kosti recepty hovězí maso přední recept z hovězího předního hovězí přední s kostí recept přední hovězí maso hovězí maso přední recepty co uvařit z předního hovězího hovězí maso přední hovězí přední omáčka hovězí krk bez kosti

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít