Hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce

Mleté maso Doba přípravy: 1 hodina 3 názory

Mleté maso Doba přípravy: 1 hodina 3 názory

Suroviny 4 porce

10 čerstvých žampiónů
2 menší cibule
1 stroužek česneku
kmín
pepř
sůl
hovězí bujón
libeček
2 kuličky Nového koření
2 hřebíčky
1 bobkový list
1 plechovka loupaných rajčat
0,5 kg mletého hovězího masa
1 zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno.

  3. Do tlakového hrnce nalijeme olej, přidáme cibuli, žampióny a česnek. Krátce orestujeme a ztlumíme na minimum.

  4. Část rajčat z plechovky nakrájíme na drobné kousky a zbylou část rozmixujeme(Není nutné. Můžeme vše nakrájet na drobno).

  5. Rajčata přidáme do tlakového hrnce a promícháme.

  6. Přidáme kmín, bujón, libeček, bobkový list, hřebíček, Nové koření a zalijeme vodou.

  7. Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme. Uválíme 3 menší šišky, které na pánvi s olejem prudce opečeme po všech stranách, aby se nám maso zatáhlo.

  8. Přendáme do tlakového hrnce k omáčce a uzavřeme poklicí. Vaříme 15 minut od zasyčení.

  9. Poté tlakový hrnec otevřeme, šišky masa vytáhneme a nakrájíme na plátky.

  10. Omáčku zahustíme zákletkou(voda+mouka) a přidáme zakysanou smetanu. Pořádně promícháme a povaříme ještě 15 minut.

  11. Podle chuti dosolíme a opepříme.
    Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu Hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce

Tématické fráze: hovězí mleté maso - recepty mleté hovězí maso recepty mlete hovezi recepty recepty mleté hovězí maso mlete hovezi recepty hovezi maso mlete recepty z mletého hovězího hovězí mleté recepty recepty z mletého hovězího masa hovězí mleté maso mleté hovězí maso recepty mleté hovězí hovězí mleté maso recept mleté hovězí recept hovězí mleté maso recepty recept na mleté hovězí hovězí mleté recepty na mleté hovězí maso recept z mleteho hoveziho masa recepty hovezi mlete