Fazole s hlívou ústřičnou
Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 368 kJ / 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,40 g |
Tuky | 25,30 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Můj experiment. Je to strašně dobré a milovníci fazolí si příjdou na své:-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 5. 2013 23:28
Doubnerka: i já děkuji
21. 5. 2013 17:15
Vypadá to úžasně, už teď jsem jak "pavlovův pes". Bezvadná kombinace, v podstatě dělám totéž až do okamžiku přidání fazolí. Tohle mne nikdy nenapadlo a přitom děláme mexické fazole apod. Já míchám ty předchozí dobroty většinou s nějakými těstovinami nebo kuskusem. Bodík letí. Děkuji za inspiraci.
16. 5. 2013 15:13
Holky,Vaše"Fazole"vypadají báječněa vím,že i chuťově,protože dělávám podobněS dovolením kromě bodu přidávám i ty mé podobné
11. 5. 2013 18:39
1974andrea: No joo, saturejka, tu já nemám a nevím, kde vzít. Moc díky, Andreo, aspoň jednou můžeš ty udělat něco podle mne. Mám velkou radost!!
11. 5. 2013 18:04
To určitě vyzkouším hlívu máme taky rádi
11. 5. 2013 16:31
Jani, udělala jsem véču podle tohoto receptu, teda skoro, měla jsem jenom šunku, ne klobásu, místo smetany jsem tam stříkla balsamico a přidala čerstvou saturejku, kterou mám k fazolím moc ráda. Jinak vše dle receptu Je to dobré a posílám bodík s fotkama
11. 5. 2013 15:43
Bezva kombinace, pochutnala bych si, fazole miluju :) hlívu taky, rajčata též
Jinak já vařím taky jen pro sebe, postupuju stejně jako Magdalenka - uvařím větší množství, naporcuji, zamrazím a pak už jen tahám krabičky Já mám luštěnin obrovskou spotřebu, takže kupovat konzervy by mě zruinovalo jedna stojí tolik, co půl kila suchých fazolí. Máčím 24 hodin a vařím 15 minut, pak vypnu a nechám dojít - nikdy nejsou tvrdé ani rozvařené
Jinak já vařím taky jen pro sebe, postupuju stejně jako Magdalenka - uvařím větší množství, naporcuji, zamrazím a pak už jen tahám krabičky Já mám luštěnin obrovskou spotřebu, takže kupovat konzervy by mě zruinovalo jedna stojí tolik, co půl kila suchých fazolí. Máčím 24 hodin a vařím 15 minut, pak vypnu a nechám dojít - nikdy nejsou tvrdé ani rozvařené
11. 5. 2013 15:06
rozmarynaH: Týý jo!! To je nápad!! Já jsem někde pozbyla ten hrnec specielně do mikrovlnky. Nudu si muset koupit jiný
pipre: Jano, ty mne tak někdy rozčílíš..kde je ten recept na ty papriky? To je super nápad! Co k tomu?? Já jsem zas Láďovi udělala takovou svíčkovou-nesvíčkovou s kuřete bez mouky. Super celou omáčku zahustila ta zelenina, ještě jsem ji musela i zředit troškou Ramy Cremefine
pipre: Jano, ty mne tak někdy rozčílíš..kde je ten recept na ty papriky? To je super nápad! Co k tomu?? Já jsem zas Láďovi udělala takovou svíčkovou-nesvíčkovou s kuřete bez mouky. Super celou omáčku zahustila ta zelenina, ještě jsem ji musela i zředit troškou Ramy Cremefine
11. 5. 2013 14:29
Jani, to musí být chutné. Já jsem se poslední dobou naučila vařit fazole v "tlakovém hrnci do mikrovlnky" Namočím je přes noc na 10-12 hodin, pak je propláchnu vodou a nesolené je dám vlnit na 10 minut s jedním otevřeným otvorem. Pak hrnec zavřu a nechám jej v mw cca 15 minut stát. Pak ochutnám a max.proces opakuji ještě jednou na 5 minut. Zkus to
11. 5. 2013 14:02
Tak to věřím, že to může být dobré+5
Já fazole také namáčím. Ale kdysi jsem nenamáčela. Vaření s namočenými je rychlejší. Když ale potřebuji rychlovku, tak sáhnu i po plechovce. Manžel fazolovou polévku miluje, já pro sebe volím spíš fazolové lusky a ty dělávám hodně často jako přílohu
Jinak luštěniny jím všechny a s tím zamražováním je to dobrý nápad, hlavně té cizrny a fazolí, ostatní se nevaří tak dlouho. Zrovna včera jsem namáčela a dnes vařila cizrnu, kterou jsem pak rozmixovala a spolu s uvařenou rýží použila jako nádivku do paprik místo masa, i okořenila stejně jako maso a s rajskou omáčkou to bylo výborné
Já fazole také namáčím. Ale kdysi jsem nenamáčela. Vaření s namočenými je rychlejší. Když ale potřebuji rychlovku, tak sáhnu i po plechovce. Manžel fazolovou polévku miluje, já pro sebe volím spíš fazolové lusky a ty dělávám hodně často jako přílohu
Jinak luštěniny jím všechny a s tím zamražováním je to dobrý nápad, hlavně té cizrny a fazolí, ostatní se nevaří tak dlouho. Zrovna včera jsem namáčela a dnes vařila cizrnu, kterou jsem pak rozmixovala a spolu s uvařenou rýží použila jako nádivku do paprik místo masa, i okořenila stejně jako maso a s rajskou omáčkou to bylo výborné
11. 5. 2013 13:37
xxx: pytlík si akurát ty, keby si nebola taká múdra, tak by si vedela, že každý druh fazule vyžaduje inú dobu namáčania, pričom doba uvedená na vrecku nemusí súhlasiť ( ak tam je vôbec dĺžka uvedená ).
Janka Remková čítať vie, ale ty asi nie, pretože môj komentár nebol určený tebe.
Janka Remková čítať vie, ale ty asi nie, pretože môj komentár nebol určený tebe.
11. 5. 2013 13:32
I když byla hlíva tento týden už na stole dvakrát(začali ju u nás prodávat i v Lídlu) tak hned zapínám tiskárnu.
11. 5. 2013 13:29
tejaja: To by jeden neřek, vždyť to je napsaný na každým pytlíku, snad Remková umí číst, né
11. 5. 2013 13:24
Jana Remkova: Janka, ony tie fazule sú veľmi sušené, treba ich dlhšie namáčať. Ja máčam vždy aspoň 10 hodín, potom varím v kuchte od syčania ventilu 15 min, otvorím a vyskúšam. Ak treba, ešte to na 5 min uzavriem a dovarím. Chce to dlho máčať. Ale je pravda, že pokiaľ sú tie fazule len pre teba, tak je jednoduchšia tá konzerva
Magduška, ja mám najradšej tie veľké, ale nie biele, ale tie modro-fialové. Aj sme ich dlhé roky pestovali na záhrade, ale hrôza bola na jeseň to strhnúť dole. Mačetu bolo treba
Tak ako ty, ja si mrazím zase sóju, mám ju potom hotovú po ruke.
Magduška, ja mám najradšej tie veľké, ale nie biele, ale tie modro-fialové. Aj sme ich dlhé roky pestovali na záhrade, ale hrôza bola na jeseň to strhnúť dole. Mačetu bolo treba
Tak ako ty, ja si mrazím zase sóju, mám ju potom hotovú po ruke.
11. 5. 2013 13:08
Jana Remkova: U nás nielen fazuľa. Aj ja.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 10 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 10 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit fazolové lusky. Recepty na skvělé omáčky, saláty a zapékanou zeleninu
Domácí hrníčkový perník: Vláčný a voňavý je díky vlašským ořechům i koření. Jednoduchý moučník je brzy na stole
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Tématické fráze: fazole s hlívou fazole s hlívou ústřičnou fazolový guláš s hlívou fazolovy gulas s hlivou ustricnou guláš z hlívy ústřičné s fazolemi hlíva ústřičná recepty recepty hlíva ústřičná s fazolemi hlíva ústřičná s fazolemi hlíva s fazolemi recept s hlivou ustricnou fazole beluga hliva fazole fazolove lusky s hlivou hlíva a fazole fazole recept hlíva ustřičná a fazole hlíva fazole recept zelene fazolky s hlivou fazole hlíva guláš z hlívy s fazolemi
Suroviny: fazole červené, hlíva ústřičná, rajče cherry, rajče sušené, klobása pikantní, cibulka zelená, chilli paprika čerstvá, sůl, olej olivový, olej ze sušených rajčat, rama cremefine
Fazole s hlívou ústřičnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vx5X
22 názorů