Hovězí nudličky na tymiánu s hlívou ústřičnou

Eliza Kuchařka:

Hovězí maso 16 názorů

510

Suroviny

4 plátky hovězí kýty (roštěnec apod.)
200 g hlívy ústřičné
několik stonků tymiánu
2 lžíce rajského protlaku
6 stroužků česneku
olej
sůl
barevný pepř
případně kostka masoxu
česnek
tymián
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, nakrájíme na nudličky a posypeme směsí pepřů (nejlépe čerstvě namletou).

  2. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme dohněda.

  3. Poté osolíme, podlijeme trochou vody, přidáme celé stonky tymiánu, hrubě nasekané čtyři stroužky česneku a případně Maggi kostku česnek a tymián.

  4. Přivedeme do prudkého varu, přidáme rajský protlak, teplotu snížíme na minimum a dusíme, dokud maso není úplně měkké. Během dušení podléváme malým množstvím vody.

  5. Poté přidáme na nudličky nakrájenou hlívu a dva stroužky česneku nakrájené na tenké plátky a dodusíme 10 minut. Před podáváním odstraníme zbytky tymiánových větviček.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hovězí nudličky na tymiánu s hlívou ústřičnou

  • rehous rehous(neregistrovaný)

    tak už rostou :yes:

    Odpovědět

  • Květik Květik(neregistrovaný)

    rehous: Tak tomuto komentáři jsem se musela zasmát, :-D

    Odpovědět

  • rehous rehous(neregistrovaný)

    tak už rostou ;-)

    Odpovědět

  • rehous rehous(neregistrovaný)

    o měsíc později, stejné místo, stejný pařez, stejná houba, stejný recept a musím jen potvrdit, že to je hlíva ústřičná,dnes už jedla i celá rodina a taky pochválila :yes:

    Odpovědět

  • Rehous Rehous(neregistrovaný)

    Dobrá práce :yes: opravdu dobrota,
    snad jen ted doufat, že ta houba kterou jsem našel v lese byla hlíva ústřičná:-/

    Odpovědět

  • gtereza gtereza

    Mňam, děkuji za inspiraci :-K

    Odpovědět

  • Nela Nela(neregistrovaná)

    Už jsem vyzkoušela a vřele všem doporučuji!!!!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)tak tady je všechno co jím já:-p a tak na sebe nebudu zlá a s klidným svědomím si tuhle dobrůtku uvařím;-).A jelikož kombinace ingrediencí je mi víc než blízká:-p:-p:-p tak letí boďka už teď a chuťový vjem popíšu později;-):-)

    Odpovědět

  • blanca.xy blanca.xy

    Eli, zase něco pro mě, dávám bodík :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tohle je polentová kaše, ale klidně může být rýže, brambory, kuskus... co má kdo rád :-p.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Elizo, jakou máš přílohu?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jóóó,tak to si dám říct:-!Pokrm obsahuje hlívu ústřičnou, na kterou jsem ujetá;-)Uložila jsem na vyzkoušení, pak budu moudřejší, ale bodík letí i tak:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ještě k receptu: pokud budete chtít vyzkoušet, pepřem je z počátku dobré nešetřit - používám pepř čtyř barev od Kotániy - několikrát vydatně zatočím nad masem a prsty do masa dobře zatlačím. Solit maso je lepší až po zatáhnutí v horkém oleji, nepustí vodu a šťáva zůstane uvnitř (po osolení se sice v kastrole tekutina objeví, ale jen zlomek toho, co by vyteklo při předchozím nasolení...) Maso na tento způsob (i když jsem použila pouze kýtu) je dokonale šťavnaté a v kombinaci s hlívou a bez použití zahušťovacích surovin i velmi zdravé...;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji za zájem...:-) Jendo, dík za pěkné fotky k pangasovi, s nivou je to docela dobrý tip. Těší mě, že chutnalo a hlavně, že ti můj recept byl inspirací. ;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Moc zajímavý recept. Tomu musím dát bodík!:-*:yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo