Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 8. 2008 11:18

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 510 kJ / 600 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28,02 g
Sůl70,00 g
Sacharidy150,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Stejný nálev používám i na feferonky a kapii. Do sterilované kapie přidávám hořčičné semínko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdraví přeje Pavel

28. 8. 2013 11:48

Urodily se mi fazolky a zbyl lák na okurky. Tak jsem to dal dohromady a zavařil. Uvidíme co to se mnou v zimě udělá.

Věrka R.

11. 6. 2012 14:39

Fazolky před nakládáním taky chvilku povařím a vývar ve slané vodě a pak normálně zavařím jako okurky. Vývar můžeš použít třeba na zeleninovou polévku. Jsou moc dobrý a dělávám je v zimě, třeba na smetaně. Ale jsou moc dobrý i jen na zobání, kdo má rád kyselý, nebo jako obloha. Prostě jako kyselé okurky. Jinak syrový brambory jsou jedovatý jen ty co jsou zelený, mají hodně solaninu. Náš pes se po nich, když je krájím třeba do polévky, může utlouct, tak mu vždycky kousek dávám a znám lidi, kteří když je přpravují a škrábou, tak je ujídají a jsou v pořádku.

zizala zizala

11. 6. 2012 11:36

MARTINA: Syrové brambory určitě nejsou jedovaté ;-) Šťáva ze syrových brambor působí mmj. blahodárně na žaludeční sliznici, doporučuje se při žaludečních vředech.
A fazolky musí projít tepelnou úpravou, protože za syrova jsou silně projímavé. Stačí je povařit jen jednou a poměrně krátce 5-6 minut. Zůstanou křehké :-p
Recept je dobrý, taky je tak steriluju :yes:

MARTINA

11. 6. 2012 10:35

POTŘEBOVALA BYCH RADU, MY JE ZAVAŘUJEME JAKO KYSELE OKURKY. DĚLÁ TO CELÁ RODINA JSOU VYNIKAJICÍ.
JEDINÉ CO MI NESEDÍ. ŽE SE MAJÍ VAŘIT NEŽ SE ZAVAŘÍ A PŘED TÍM NEŽ SE JÍ TAK PRÝ TAKÉ SE MAJÍ VAŘIT ABY SE PRÝ JEDY VYVAŘILY. ALE MĚ SE TO NEZDÁ. PROTOŽE PAK SE JÍ JEN HMOTA A VŠECHNO CO VE FAZOLKACH JE SE VYLEJE DO KANÁLU.

CO VÍM TAK I BRAMBORY SIROVÉ JSOU JEDOVATÉ PODLE MĚ ZAVAŘENÍM A PAK UVAŘENÍM V JÍDLE SE JED ZTRATÍ A NEMUSÍ SE FAZOLKY CEDIT. NEVÍTE NĚKDO JAK TO JE? DĚKUJI MARTINA:-?

Merylas Merylas

15. 8. 2011 07:40

Já už teď lusky nezavařuju, ale jak jsme měli nadúrodu, tak jsem dávala do sklenic. Někomu může vadit třeba to náhradní sladidlo, ale dá se podle mě použít jakýkoliv sladkokyselý nálev. Fazolky se nekazí.

spagetka spagetka

14. 8. 2011 13:19

Tohle mi sice uniklo, ale vím, že je to výborné. Jen nedávám normální cukr ale fruktozu a pár kapek tekutého diasladidla. Hořčičné semínko dávám všude kvůli diabetu, prý to udržuje inzulín, pravil léař a já mu věřím ;-):-D:-p:yes:

marky

27. 2. 2009 22:35

ale dobré:-p

marky

27. 2. 2009 22:34

staré a známé:-!:-!;-(

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: zavařování fazolových lusků zelené fazolky zavařování zavařování zelených fazolek fazolky ve sladkokyselém nálevu nálev na fazolky zavařování fazolek jak zavarit zelene fazolky nálev na zelené fazolky zelené fazolové lusky zavařování zavařujeme fazolky sterilovane fazolky zelené fazolové lusky zavařene zavařujeme zelené fazolky fazolové lusky na smetaně fazolky ve slaném nálevu fazolky v sladkokyselém nálevu zelené fazolky ve slaném nálevu fazolky na smetaně od pohlreicha fazolky zavařování zelené fazolky zavařené

Suroviny: lusky fazolové, kopr, voda, ocet, sůl, cukr, sladidlo umělé

TopRecepty.cz

Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nk8z