Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu

Merylas Kuchař:

Zavařeniny 8 názorů

43
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Suroviny

Fazolové lusky
kopr nebo tymián
Na nálev:
2 l vody
1/2 l octa
70 g soli
140 g cukru
15 - 20 tablet umělého sladidla
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky nakrájíme na kousky, vložíme do vařící vody a zhruba 4 minuty povaříme. Můžeme povařit i celé lusky a pak nakrájet.

  2. Scedíme, vložíme do sklenic, přidáme kopr nebo špetku tymiánu, zalijeme nálevem a sterilujeme.

  3. Sklenice o obsahu 3 dl 25 minut při 85°C.

Poznámka

Stejný nálev používám i na feferonky a kapii. Do sterilované kapie přidávám hořčičné semínko.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu

  • Zdraví přeje Pavel Zdraví přeje Pavel(neregistrovaný)

    Urodily se mi fazolky a zbyl lák na okurky. Tak jsem to dal dohromady a zavařil. Uvidíme co to se mnou v zimě udělá.

    Odpovědět

  • Věrka R. Věrka R.(neregistrovaný)

    Fazolky před nakládáním taky chvilku povařím a vývar ve slané vodě a pak normálně zavařím jako okurky. Vývar můžeš použít třeba na zeleninovou polévku. Jsou moc dobrý a dělávám je v zimě, třeba na smetaně. Ale jsou moc dobrý i jen na zobání, kdo má rád kyselý, nebo jako obloha. Prostě jako kyselé okurky. Jinak syrový brambory jsou jedovatý jen ty co jsou zelený, mají hodně solaninu. Náš pes se po nich, když je krájím třeba do polévky, může utlouct, tak mu vždycky kousek dávám a znám lidi, kteří když je přpravují a škrábou, tak je ujídají a jsou v pořádku.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    MARTINA: Syrové brambory určitě nejsou jedovaté ;-) Šťáva ze syrových brambor působí mmj. blahodárně na žaludeční sliznici, doporučuje se při žaludečních vředech.
    A fazolky musí projít tepelnou úpravou, protože za syrova jsou silně projímavé. Stačí je povařit jen jednou a poměrně krátce 5-6 minut. Zůstanou křehké :-p
    Recept je dobrý, taky je tak steriluju :yes:

    Odpovědět

  • MARTINA MARTINA(neregistrovaný)

    POTŘEBOVALA BYCH RADU, MY JE ZAVAŘUJEME JAKO KYSELE OKURKY. DĚLÁ TO CELÁ RODINA JSOU VYNIKAJICÍ.
    JEDINÉ CO MI NESEDÍ. ŽE SE MAJÍ VAŘIT NEŽ SE ZAVAŘÍ A PŘED TÍM NEŽ SE JÍ TAK PRÝ TAKÉ SE MAJÍ VAŘIT ABY SE PRÝ JEDY VYVAŘILY. ALE MĚ SE TO NEZDÁ. PROTOŽE PAK SE JÍ JEN HMOTA A VŠECHNO CO VE FAZOLKACH JE SE VYLEJE DO KANÁLU.

    CO VÍM TAK I BRAMBORY SIROVÉ JSOU JEDOVATÉ PODLE MĚ ZAVAŘENÍM A PAK UVAŘENÍM V JÍDLE SE JED ZTRATÍ A NEMUSÍ SE FAZOLKY CEDIT. NEVÍTE NĚKDO JAK TO JE? DĚKUJI MARTINA:-?

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Já už teď lusky nezavařuju, ale jak jsme měli nadúrodu, tak jsem dávala do sklenic. Někomu může vadit třeba to náhradní sladidlo, ale dá se podle mě použít jakýkoliv sladkokyselý nálev. Fazolky se nekazí.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tohle mi sice uniklo, ale vím, že je to výborné. Jen nedávám normální cukr ale fruktozu a pár kapek tekutého diasladidla. Hořčičné semínko dávám všude kvůli diabetu, prý to udržuje inzulín, pravil léař a já mu věřím ;-):-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • marky marky

    ale dobré:-p

    Odpovědět

  • marky marky

    staré a známé:-!:-!;-(

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo