Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.
Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.
Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2023 16:21
Kolik kousků je přibližně z 1 dávky? :) Budu dělat poprvé...
19. 11. 2023 20:10
Perníčky peču už delší dobu podle tohoto receptu:
19. 11. 2023 14:30
Dělám každý rok! Jiný recept už nepotřebuji a ani nechci. Maximální spokojenost❤️
17. 11. 2023 10:17
Peču už třetí rok.. Dokonce i několik várek, protože mi je jedí a do Vánoc to s jednou dávkou nedáme.
Perníčky jsou tak za 3-4 dny měkké.
A už jsou pro mě taková jistota. Moc děkuji za recept.
Perníčky jsou tak za 3-4 dny měkké.
A už jsou pro mě taková jistota. Moc děkuji za recept.
16. 11. 2023 09:32
Nikca156: Nie. Ak použijete prášok do pečiva, môže sa zmeniť chuť aj vzhľad perníčkov. Treba zmeniť aj pomer. Myslím, že na jednu lyžičku sódy by mali ísť 2-3 lyžičky prášku do pečiva. Vyskúšané to ale nemám.
16. 11. 2023 08:44
Mohu místo jedlé sody dát prášek do pečiva nebo do perníku?
15. 11. 2023 19:45
Perníčky jsou výborné. S těstem se skvěle pracovalo
13. 11. 2023 13:36
Vždycky mi perníčky ztvrdly, ovšem tyhle jsou stále měkké a doufám, že do Vánoc i nadále zůstanou :DD super recept a dobře se pracovalo s těstem, akorát jsem měla vejce velikost S tak jsem místo 2 dala 3 - nechtělo se to totiž spojit ... :))
2. 11. 2023 19:15
Opravdu výborné perníčky, hned měkké 😋
24. 10. 2023 17:00
Pernicky Výborný deleje je vyssi !opravdu a 7 minut! děkuji za recept jsou opravdu mekke
22. 10. 2023 11:03
Anceninka: ja nic nepridavala je treba nechat pomer podle receptu
26. 12. 2022 23:41
Skvělý recept. Už jsem udělala dvakrát. Místo perníkového koření jsem přidala kupřicího prášku do perníku a taky lžičku kakaa. Ten prášek obsahuje kypřicí látky, takže tam byla trochu příchuť jedlé sody. Některé jsem pekla 7 minut a zůstaly vysoké a nadýchané, některé 9 a vyšly tenčí. Ale všechny jsou měkké
18. 12. 2022 22:25
Děkuji za recept, perníčky jsou opravdu vynikající a měkoučké ????
17. 12. 2022 12:33
Dobrý den, ráda bych se zeptala jestli můžu místo klasické hladké použít žitnou nebo špaldovou mouku? Děkuji za recept
16. 12. 2022 17:58
Kata74: nejlepší je je dát do nějaké nádoby s těsněním nebo jakékoliv nádoby s víkem a přidat rozkrojené jablko
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 36 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 38 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 49 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 51 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co dává tu správnou chuť perníku? Perníkové koření namíchané v nejlepším poměru. Směs koupíme hotovou nebo ji sami namícháme
Voňavé perníkové delikatesy: Upečte si medovníky nebo staročeskou sakrajdu!
Mikulášská nadílka: Perníčky, které jsou hned měkké, připravíme během chvilky a díky těmto radám budou dokonalé
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
Měkké perníčky hned k jídlu
zizala
Hodnocení receptu je 5,0 (56×)