Perníčky

lenka Kuchařka:

Moučníky , Perníky 11 názorů

Perníčky
32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

60 dkg hl. mouky
25 dkg cukru moučka
20 dkg másla
6 lžic medu
2 lžíce kakaa
3 vejce
1 kypřící prášek do perníku
1 lžička koření do perníku
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme, vyválíme těsto asi na 5 milimetrů a vykrajujeme tvary.

  2. Předehřejeme troubu na 150°C. Perníčky klademe na suchý plech. Pečeme asi 20 minut.

  3. Můžeme je po upečení pomazat rozšlehaným bílkem - jsou lesklé. Zdobíme cukrovou polevou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Perníčky

  • Sisinka Sisinka(neregistrovaná)

    Dnes jsem je zkoušela a nic moc:-(. Perníčky jsou přeslazené - taky je tam skoro jednou tolik medu než v jiných receptech a k tomu i dost cukru. S těstem se sice pracuje docela dobře ale je hodně měkké - za to zase může to množství másla.

    Odpovědět

  • Cervenej_cudlik Cervenej_cudlik(neregistrovaný)

    Děkuji za tento bezvadný recept, je to konečně ten pravý u kterého po dlouhém hledání a zkoušení zůstanu.)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    www.toprecety.czPerníčky jsou vážně vynikající.:-))

    Odpovědět

  • honza honza(neregistrovaná)

    husty:-O

    Odpovědět

  • Sabina Sabina(neregistrovaná)

    Nejlepší perníčky, které jem jedla! Hlavně byly hned měkké! Děkuju :yes:

    Odpovědět

  • Simeon Simeon(neregistrovaný)

    toto vypada dobre musim to skusit:-D :-D

    Odpovědět

  • Marťa Marťa(neregistrovaná)

    My těsto necháváme přes noc v lednici odležet.Je pak lepší:-)..ale pak se musí před zpracováním zase chvilku nechat,aby mělo pokojovou teplotu,protože jinak se při válení trhá a rozpadá:-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    a nepotřebuje to těsto třeba přes noc odležet nebo tak?:-?www.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • Feawyn Feawyn(neregistrovaný)

    Krásné Vánoce! Jen se tu chtěla podotknout že tu opravdu chybí ta poleva. Tak si dovoluji jednu jednoduchou napsat.;-)
    180 g moučkového cukru (dvakrát prosít), 1 bílek, pár kapek citrónové šťávy
    Nedejte na rady a polevu nikdy nevyšlehávejte. Při zdobení by se „rozpíjela“ a pevnou rovnou čáru byste s ní nenamalovali. Polevu jen lehce promíchejte. Naberete-li ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane pár vteřin pevná. Stéká příliš rychle a na hladině se vám čáry nevytvářejí, je třeba přidat cukr. Je možné, že jste měli příliš velký bílek anebo zapomněli nahradit cukr, který jste při přesívání nepoužili. Pokud je poleva příliš tuhá a ze lžíce spíše spadne, než aby z ní stékala, přidejte podle potřeby pár kapek citrónové šťávy. Mohli jste použít vejce s malým bílkem.
    Tak hodně štěstí při tvoření! :-K

    Odpovědět

  • krijan krijan

    Možná by to lepší foto vylepšilo.:-O

    Odpovědět

  • lucka lucka(neregistrovaná)

    jo je to dobry ale nema stu jak udelat polevu! inak jsem spokojena:-//:-!:-))

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo