Perníčky
Kdyby se měly sesbírat všechny receptury na perníčky, vydá to na velkou knihu. Každý má doma svůj oblíbený a originální recept, který oprašuje každý rok před Vánoci. A pokud jej nemáte, vyzkoušejte recept níže.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 24 715 kJ / 5 907 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,76 g |
Tuky | 208,18 g |
Vláknina | 29,10 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 887,09 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2014 17:49
Dnes jsem je zkoušela a nic moc
. Perníčky jsou přeslazené - taky je tam skoro jednou tolik medu než v jiných receptech a k tomu i dost cukru. S těstem se sice pracuje docela dobře ale je hodně měkké - za to zase může to množství másla.

26. 3. 2013 20:31
Děkuji za tento bezvadný recept, je to konečně ten pravý u kterého po dlouhém hledání a zkoušení zůstanu.)
30. 11. 2012 18:15
www.toprecety.czPerníčky jsou vážně vynikající.

24. 11. 2012 20:05
husty

23. 12. 2011 11:50
Nejlepší perníčky, které jem jedla! Hlavně byly hned měkké! Děkuju

11. 12. 2011 16:47
toto vypada dobre musim to skusit


15. 12. 2009 14:07
My těsto necháváme přes noc v lednici odležet.Je pak lepší
..ale pak se musí před zpracováním zase chvilku nechat,aby mělo pokojovou teplotu,protože jinak se při válení trhá a rozpadá


12. 12. 2009 15:25
a nepotřebuje to těsto třeba přes noc odležet nebo tak?
www.toprecepty.cz

6. 12. 2009 12:56
Krásné Vánoce! Jen se tu chtěla podotknout že tu opravdu chybí ta poleva. Tak si dovoluji jednu jednoduchou napsat.
180 g moučkového cukru (dvakrát prosít), 1 bílek, pár kapek citrónové šťávy
Nedejte na rady a polevu nikdy nevyšlehávejte. Při zdobení by se „rozpíjela“ a pevnou rovnou čáru byste s ní nenamalovali. Polevu jen lehce promíchejte. Naberete-li ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane pár vteřin pevná. Stéká příliš rychle a na hladině se vám čáry nevytvářejí, je třeba přidat cukr. Je možné, že jste měli příliš velký bílek anebo zapomněli nahradit cukr, který jste při přesívání nepoužili. Pokud je poleva příliš tuhá a ze lžíce spíše spadne, než aby z ní stékala, přidejte podle potřeby pár kapek citrónové šťávy. Mohli jste použít vejce s malým bílkem.
Tak hodně štěstí při tvoření!

180 g moučkového cukru (dvakrát prosít), 1 bílek, pár kapek citrónové šťávy
Nedejte na rady a polevu nikdy nevyšlehávejte. Při zdobení by se „rozpíjela“ a pevnou rovnou čáru byste s ní nenamalovali. Polevu jen lehce promíchejte. Naberete-li ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane pár vteřin pevná. Stéká příliš rychle a na hladině se vám čáry nevytvářejí, je třeba přidat cukr. Je možné, že jste měli příliš velký bílek anebo zapomněli nahradit cukr, který jste při přesívání nepoužili. Pokud je poleva příliš tuhá a ze lžíce spíše spadne, než aby z ní stékala, přidejte podle potřeby pár kapek citrónové šťávy. Mohli jste použít vejce s malým bílkem.
Tak hodně štěstí při tvoření!

12. 2. 2009 23:38
Možná by to lepší foto vylepšilo.

22. 11. 2008 18:22
jo je to dobry ale nema stu jak udelat polevu! inak jsem spokojena




Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Mechový dort na plech
Přidáno před 3 hodinami

Pollo con Molle
Přidáno před 4 hodinami

Lehce pikantní zeleninová směs s rýží
Přidáno před 5 hodinami

Květák ve sladké chilli omáčce
Přidáno před 5 hodinami

Bezlepkový hráškový krém bez smetany
Přidáno před 6 hodinami

Mořská štika s cibulovým pyré a cibulová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Domácí kečup
uvařil/a Alue444
před 55 minutami

Čokoládová plnka do buchiet-podrobný postup
uvařil/a Gabriell
před 56 minutami

Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
uvařil/a Ronnykush
před 1 hodinou


Šunkofleky
uvařil/a Janek12
před 3 hodinami

Švestkový koláč s mákem a ořechy
uvařil/a magdalena66
před 3 hodinami

Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
uvařil/a Klarka Kolaru
před 4 hodinami

Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
uvařil/a prochajdam
před 5 hodinami

Špendlíkový koláč s borůvkami (bez vajec)
uvařil/a Kerstin
před 6 hodinami

Trhací buchta se skořicí
uvařil/a stekanka
před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zdobení vánočních perníčků vánoční perníčky vánoční perníčky zdobení zdobeni pernicku vánoční perníčky recept perníčky zdobení fotogalerie čím zdobit vánoční perníčky zdobení vánočních perníčků recept jak zdobit vánoční perníčky zdobení perníčků recept zdobení velikonočních perníčků zdobení perníčků foto zdobeni na pernicky zdobeni vanocnich pernicku foto šablony na zdobení perníčků levné perníčky recept na zdobení perníčků poleva na pernicky recept poleva na vánoční perníčky zdobeni pernicku sablony
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, med, kakao, vejce, prášek do perníku, koření do perníku
Perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0zX
11 názorů